Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2006 » Июль » 28 » 13:40:25

Сегодня утром состоялось заседание комиссии по стихийной торговле в Житомире

28.07.2006, 13:40:25 5232 0
Сегодня утром состоялось заседание комиссии по стихийной торговле в Житомире

28-го липня о 9:30 відбулося перше засідання тимчасової комісії Житомирської міської ради для вивчення ситуації, що склалася із стихійною торгівлею на вулицях Московській, Хлібній та Гоголівській. В засідання приймали участь представники депутатського корпусу, правоохоронних органів, податкової інспекції, виконавчих органів ради та особисто міський голова.

Комісія, створена відповідно до рішення, принятого на другому пленарному засіданні третьої сесії Житомирської міськради пятого скликання, на самому початку своєї роботи дійшла одностайної згоди щодо неприпустимості радикальних методів вирішення проблеми. Тобто, як і було прийнято радою, до вирішення проблеми по суті торгівцям буде дозволено продовжувати свою діяльність на займаних місцях. Зрозуміло – за умови виконання останніми мінімально необхідних вимог відповідно до чинного законодавства. Адже не секрет, що, м’яко кажучи – не всі торгуючі на прилеглих до Житнього ринку вулицях мають хоча б якийсь на це дозвіл.
Що ж стосується вирішення проблеми по суті, то саме для цього до участі в роботі комісії було запрошено представників з числа тих, хто обладнав собі робочі місця на згаданих вулицях, заслухано їх точки зору, думки, пропозиції тощо.

Термін роботи комісії суттєво обмежено, тобто реалістичні рішення, які б могли започаткувати конкретні дії, комісія зобов’язана видати ще до 1-го вересня цього року. Тому найближчим часом буде організовано і проведено громадське обговорення проблеми, для чого в комісії створена окрема група. Інформація про місце і час проведення такого обговорення буде опублікована в місцевих ЗМІ, а члени комісії запрошують усіх, кого це питання тим чи іншим чином торкається – підготуватися до прийняття в ньому участі.

На сьогоднішньому ж засіданні підприємцям було ще раз гарантовано, що до них у жодному разі не будуть застосовані методи так званого “розгону”, впорядкування ж торгівлі буде здійснюватися поступово, виключно шляхом організації достатньої кількості належним чином облаштованих альтернативних робочих місць.

 Iгор Iваницький
Член тимчасовоi комчісії Житомирської міської ради, для вивчення ситуації, що склалася із стихійною торгівлею на вулицях Московській, Хлібній та Гоголівській


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: