Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Октябрь » 26 » 09:34:24

В Житомире задержали очередного чиновника-взяточника

26.10.2007, 11:17:42 9507 0
В Житомире задержали очередного чиновника-взяточника

В результаті проведеної спецоператії Служба безпеки України схопила хабарника з Екологічної інспекції області, яка вважалась одним із основних джерел фінансування Партії регіонів.

Хабарник, начальник одного з відділів інспекції «погорів» на отриманні 4000 гривень. Гроші передавались за відкриття каменеобробного цеху, який напередодні ця ж інспекція і закрила через придумані обставини. Затриманий Олександр Якимчик зізнався, що гроші отримував для свого начальника Ігоря Теодоровича Міцковського, а заразом і розповів принцип дії інспекції.

Екологічна інспекція це окрема структура, яку не варто плутати з управлінням екології при обласній адміністрації. Її було створено в березні цього року і підпорядковано безпосередньо Міністерству екології. Підприємці, пов'язані з надрами одразу охрестили її найбільш корумпованим органом, який діяв за схемою бандитського «наїзду».

Спочатку бізнесменам пропонували добровільно сплатити суму на рахунок у одному з київських банків. Добровільна сплата на деякий час захищала від поборів, до тих, хто платити не хотів застосовували інший механізм. Виробництво закривали, як правило за надуманих обставин, а за відкриття вимагали суму значно більшу від тої, яку не сплатили добровільно.

Говорять, що звітуватись про збір коштів Ігор Міцковський до Києва їздив щотижня. На поповнення рахунків працювала вся вертикаль районних відділень Екологічної інспекції. В процесі слідства також були знайдені подання на призначення районних керівників інспекції. Цікаво, що адресовані вони були керівнику регіоналів на Житомирщині народному депутату Миколі Присяжнюку в них також зазначалось, з якого року претендент є членом Партії регіонів.

Після затримання на гарячому Олександра Якимчика, його начальник Ігор Міцковський одразу пішов «в біга». З наступного після затримання співробітника дня він не з'явився на роботу. Зібрані СБУ матеріали направлені до обласної прокуратури, яка вже порушила кримінальну справу проти посадовців, про це повідомляє Марина Ковальчук, журналіст інтернет-видання «Антикримінальний вибір».

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: