Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Январь » 27 » 22:01:15

Мошенницы обманули пенсионерку сказками о денежной реформе

27.01.2008, 22:01:15 4576 0
Мошенницы обманули пенсионерку сказками о денежной реформе

Пенсіонерка Валентина Василівна, жителька Житомира, проживає сама у невеличкій квартирці у центрі міста. У той злощасний день, 25 січня, вона як раз займалася прибиранням свого житла. Після чистки доріжок на подвір’ї будинку літня жінка направлялась до своєї квартири.

Вже на порозі її наздогнали дві незнайомі жінки, що представились соціальними працівниками. Потрапивши до помешкання, вони акуратно поцікавилися розміром пенсії бабусі та запевнили її, що незабаром вона буде отримувати ще більше. От тільки проблема – усі грошові купюри (причому, незалежно, чи то валюта, чи наші рідні українські гривні) наразі підлягають обміну на нові. Мовляв, з цією метою і прийшли. Це ж треба, як піклуються про пенсіонерів! Не потрібно лишній раз ускладнювати собі життя, ідучи у державну структуру та вистоюючи у довгій черзі. Тепер усі послуги надаються на дому. Та й самі соцпрацівниці такі милі, проникаються проблемами пенсіонерів. Ну як же їм не повірити?

От і довірилась їм Валентина Василівна. Дістала усі свої збереження на „чорний день” і особисто передала їх в руки шахрайкам – 500 доларів США, 5 тисяч російських рублів та 2 тисячі гривень. Ті, нібито без особливої цікавості, оглянули купюри. Навіть зробили спробу попереписувати їх номери. Проте довго у квартирі пенсіонерки залишатися не ризикнули. Відтак, пообіцявши жертві повідомити окремо, коли слід звернутися за новими купюрами її збережень, шахрайки поспішили залишити її помешкання. Не забувши при цьому прихопити грошенята.

Коли ж Валентина Василівна хватилася грошей, то зрозуміла, що її ошукали. Не гаючи часу, вона повідомила про факт шахрайства до Корольовського райвідділу міліції.

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисниць, їх місцезнаходження та безпосереднього затримання.

Шановні пенсіонери! Ну кому ж, як не вам, мудрим і досвідченим, знати про мишоловки і безкоштовний сир! Найпростіше правило – не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, представились вони соціальними чи медичними працівниками, не перевіривши їх документи. Пам’ятайте, що лиходії можуть завітати до Вас під будь-яким приводом (складання списків, заміна грошових купюр, пропозиція щось придбати тощо) з метою оглянути житло та, по можливості, щось викрасти або ж просто видурити гроші.

Повідомте візитерів, що розмовляти з ними ви будете лише у присутності представника органу місцевого самоврядування.

У разі обміну грошових купюр користуйтесь послугами банківських установ. В іншому випадку ви ризикуєте отримати фальшиві гроші, купюри з приклеєними нулями на справжніх банкнотах або навіть „куклу” (макулатуру).

Якщо до вас завітали справжні соціальні працівники, попросіть їх детально пояснити, куди, коли і з яким питанням вам слід звернутися. Все ж таки краще прийти за вказаною адресою самому, ніж залишитись без грошових збережень, які у прямому смислі видурюють у вас шахраї. Пам’ятайте, що ніякі грошові операції на дому не проводяться.

Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: