Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Февраль » 1 » 10:43:05

Підставою для рішення суду став інтерес політичних партій - Долгих

01.02.2008, 10:43:05 4438 0
Підставою для рішення суду став інтерес політичних партій - Долгих

Суддя Печерського районного суду (м. Київ) уперше в історії України вказує справжні причини прийняття рішення про заборону 14 депутатам Житомирської обласної ради, у тому числі й голові обласної ради Ірині Синявській, брати участь у засіданнях сесій обласної ради.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Печерський районний суд виносить таку ухвалу, на підставі того, що робота 14 депутатів Житомирської обласної ради перешкоджає реалізації політичних домовленостей і може зашкодити статутній діяльності та виконанню програм політичних партій.

Таке рішення, апріорі, заперечує верховенство права і нівелює роль органів місцевого самоврядування, які представляють виключно інтереси громади, а не окремих політичних сил.

"На мою думку, таке рішення суду свідчить про встановлення в Україні, зокрема на Житомирщині, партійної диктатури. Виражається це тим, що Печерський районний суд визнає політичні інтереси вищими за інтереси громади.", - таку думку озвучив голова постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини Ярослав Долгих.

Як повідомлялося, вчора на ухвалу Печерського районного суду спиралися представники від БЮТ та НУ, збираючи засідання, яке оголосили пленарним. Однак, ухвалу на вимогу "недопущених" депутатів не показали.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: