Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Апрель » 15 » 10:07:42

Житомирские чиновники массово сажают деревья. ФОТО

15.04.2008, 11:42:58 7420 0
Житомирские чиновники массово сажают деревья. ФОТО

В суботу, 12 квітня в ході всеукраїнської екологічної акції „Майбутнє лісу в твоїх руках” на території Дубовецького лісництва державного підприємства „Коростишівське лісове господарство” на Житомирщині на площі 2 га було висаджено 16 тисяч молодих дерев – сосни та дуба.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Загалом у рамках акції „Майбутнє лісу в твоїх руках” станом на 12 квітня 2008 року на теренах Житомирської області було посаджено 22 млн. лісових саджанців на площі 3,6 га, облагороджено прилеглі території сотень зелених зон, парків та скверів.




12 квітня, під час проведення в Житомирі загальноміського суботника, Житомирський міський голова Віра Шелудченко особисто посадила у Міському парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна 23 дерева. Всього сьогодні у парку висаджено близько 200 дерев. Суботник проходить у рамках загальноміської толоки з озеленення та благоустрою, що триває з 11 березня до 20 квітня 2008 року.



Як повідомила «Журналу Житомира» прес-служба КРУ в Житомирській області, 12 квітня представники колективу Контрольно-ревізійного управління в області, зібралися на території дитячої оздоровниці „Березовий Гай”, що знаходиться поблизу села Скраглівка Бердичівського району. „Березовий Гай” – один з небагатьох об’єктів відпочинку школярів, який функціонує на Житомирщині влітку.

Під час весняної толоки на території дитячої оздоровниці працівники обласного КРУ висадили 100 саджанців берези та по 50 саджанців черешні та горобини. До акції з озеленення також долучились працівники Бердичівського контрольно-ревізійного райміськвідділу, керівництво та працівники Бердичівської райдержадміністрації та районної ради.






ДОВІДКА. Акція „Майбутнє лісу в твоїх руках” започаткована Державним комітетом лісового господарства за підтримки Міністерства освіти та науки України”. Нинішнього року вона триває з 21 березня до 19 квітня. За цей період на території Житомирської області заплановано посадити більше 25 мільйонів лісових саджанців на площі 4 тис га.

У 2007 році в Україні в рамках цієї акції було створено нових лісів на площі 64 тис. га, з них на Житомирщині – 6,3 тис. га, або майже 10% від загальної площі по Україні.

В період з 19 квітня (День довкілля) по 16 вересня 2008 року (День працівника лісу) проводитимуться творчі конкурси серед учнівської молоді – на кращий малюнок та кращий твір на тему: „Людина і ліс”. Переможців буде відзначено преміями та цінними подарунками.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: