Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Май » 30 » 12:42:06

Сергей Сухомлин обвинил руководителей ЖСК в растрате общих средств

30.05.2008, 12:43:33 6172 0
Сергей Сухомлин обвинил руководителей ЖСК в растрате общих средств

После митинга протеста 28 мая возле помещения Житомирской мэрии депутат Житомирского городского совета Сергей Сухомлин прокомментировал ситуацию по жилищно-строительным кооперативам в Житомире, пишет Zhitomirnews.

Сергей Сухомлин сказал следующее:

«Щодо проблем в ЖБК, в Житомирі не все так просто. В середині ситуація дійсно складна. До цього призвела узурпація головами ЖБК всіх повноважень. При ЖБК має функціонувати так званий інститут уповноважених. Це є виборний орган. Його мають обирати люди, мешканці житлових будинків. Протягом декількох років таких виборів не проводилось. Тому, існуючі інститути уповноважених не легітимні. Користуючись обставинами, голови ЖБК перебирають на себе всі повноваження й витрачають загальні кошти на власний розсуд.

Яскравим прикладом такої ситуації є ЖБК «Космос». Збори мешканців будинків та вибори активу не проводяться. Гроші витрачаються на розсуд голови. При цьому, 7 будинків хочуть вийти з ЖБК та створити об’єднання співвласників будинків. Для цього потрібна згода голови ЖБК, а він перешкоджає.

Щоб розв’язати проблему, мешканці будинків змушені були звернулись до суду. На сьогодні вже завершився судовий процес на користь мешканців будинків. Згідно рішення суду можна створювати об’єднання співвласників.

Щодо реакції влади та депутатів на мітинг протесту, то і міська влада й депутати - за виділення коштів, але їх використання має бути контрольованим. Тому є два виходи з ситуації: перший – це передати кооперативи на баланс міських житлово-комунальних господарств, а другий – дати можливість людям створити об’єднання співвласників будинків».

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: