Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Июнь » 10 » 14:08:45

Синявська: п’ять місяців я не отримую ні зарплати, ні трудової книжки

10.06.2008, 14:30:44 6058 0
Синявська: п’ять місяців я не отримую ні зарплати, ні трудової книжки

Ірина Синявська прокоментувала інформацію стосовно проведення сесії Житомирської обласної ради 19 червня та її намірів щодо подальшої роботи в раді.

Ірино Максимівно, чи відомо Вам про ініціативу 33 депутатів про скликання позачергової сесії?

Звичайно, відомо. Це нормальна реакція депутатів тих фракцій, які виштовхнуті на обочину діяльності представницького органу. Адже, з 30 січня в раді відбуваються дивні речі: чомусь звільнили заступників голови, чомусь поміняли голів постійних комісій, чомусь звільняють керівників комунальних підприємств, приймають кулуарні рішення про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад… Хтось же мусить це зупинити? Я маю інформацію про те, що окремі голови районних рад звертаються в партійні офіси своїх політичних сил із застереженням щодо таких дій в облраді.

Ви особисто спілкуєтеся з керівниками районів?

Людська психологія незмінна: телефонних дзвінків стало значно менше. Хтось вважає незручним запитати про перспективи, хтось боїться «засвітити» контакти, але, слава Богу, багато колег продовжують спілкуватися: телефонують, заходять, розповідають про наболіле, радяться з багатьох питань. Вони стурбовані тим, що практично зупинено діяльність Координаційної ради, яка об’єднувала нас і в роботі, і в особистих стосунках. Для них порадниками, консультантами і помічниками були начальники юридичного, організаційного відділів. Ніхто не сумнівається у фаховості Лось С.І. чи Олійник Т.М. Але вони звільнилися після «погрому» в раді і до сьогоднішнього дня ці посади не заміщені. Турбує громаду і намір ( чи зговір) повернути управління об’єктами спільної власності територіальних громад обласній адміністрації. Тоді буде фактично втрачено статус ради, як представницького органу. Не вистачає їм виваженої і грамотної поради, фахового орієнтиру по законодавству Крайника О.М. Існує багато інших не менш важливих застережень, але з ними, на жаль, ніхто не спілкується.

ЗМІ повідомляють про те, що Ви збираєтесь зробити заяву про свою відставку з посади голови. Підтвердіть, будь ласка, або спростуйте цю інформацію.

Так, це правда. Я звернулась до депутатів – своїх однодумців з пропозицією поставити на сесії питання дострокового припинення моїх повноважень, як голови ради. Я чітко усвідомлюю, що іншого шляху виходу із цієї кризи немає. Сподіватися на її вирішення через суди – марно втрачати час. Вони виконують замовлення, або просто продають свої рішення. Разом із своєю совістю. Якщо ж Ухвала суду відповідає вимогам Закону, розпочинається шалений тиск на суддю. Всі в Житомирі знають про непідкупність судді Грибан з Богунського суду, тому проти неї вже відкрили дисциплінарне провадження, прокуратура шукає можливості порушити кримінальну справу. На жаль, ми ще не маємо правової держави. Кримінал, змови, гроші – це основні риси нашого сьогодення.
Чи варто через посаду наражати людей на небезпеку? Мені важко дивитися в очі правоохоронців, які допитують мене, членів ТВК, голову обласної організації ХДС. В них – відчай і страх. Вони розуміють, що все незаконно, але виконують завдання.

Чи нормально те, що п’ятий місяць в облраді заблоковані кабінети, не працює сайт, в постійному очікувані змін апарат ради?

Є й особисті причини: майже п’ять місяців я не отримую ні зарплати, ні трудової книжки. Бізнесу в мене не має і ніколи не було. За 30 років трудової діяльності я не мала іншого джерела доходів, крім зарплати. Мені потрібно працювати. Для того, щоб зробити запис в книжку потрібно рішення ради… Я сподіваюсь, що депутати з розумінням поставляться до цієї ситуації. Найкращим суддею буде час і люди. Вони все поставлять на свої місця. Життя продовжується.
   По матеріалам: zhitomirnews

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: