Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Июнь » 17 » 12:23:53

В магазинах Житомира обнаружена просроченная колбаса

17.06.2008, 12:23:53 4435 0
В магазинах Житомира обнаружена просроченная колбаса

В житомирських магазинах продається ковбаса з простроченими термінами реалізації на 120 діб. Про це пише Валерій Івановський в статті "Допоки нас будуть труїти та обраховувати?", в житомирський газеті "20 хвилин".

Те, що в продовольчих магазинах Житомира та області коїться свавілля, кожен з нас навряд чи сумнівається. Проте відвідують їх житомиряни вимушено – продукти потрібні щодня. Але наскільки ми є жертвами недобросовісного продуктового бізнесу в торговельній сфері – про це свідчать дані перевірок, проведених Житомирським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів протягом першого кварталу 2008 року.

- Здійснюючи державний контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, - повідомила начальник управління Тетяна Пелех, - нами проведено 82 перевірки підприємств торгівлі, що здійснюють реалізацію продовольчих товарів, та 13 перевірок підприємств ресторанного господарства. В усіх з них встановлені порушення законодавства України про захист прав споживачів.

В ході перевірок виявлено 452 порушення, а саме: обман покупців, виробництво, продаж товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, без документів про якість та безпеку, а також термін придатності яких минув, відсутність необхідної інформації про товар та інші.

Звичайно, 15 чоловік, які входять до штату обласного управління захисту прав споживачів ніяк не зможуть протистояти валу недоброякісної продукції, що заполонили полиці магазинів в Житомирі. Тут потрібен комплекс мір – від посилення відповідальності до значног пожвавлення роботи правоохоронних органів.

Проте найдієвіший заслін тут можемо поставити ми самі – покупці. Від нашої активності залежить дуже багато. В тому числі і наше здоров’я. Тут як ніколи доречне прислів’я: „Якщо ти не зробиш продукти ліками, то ліки стануть твоїми продуктами”.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: