Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июль » 17 » 11:01:01

Дом офицеров в Житомире продали по цене двухкомнатной квартиры?

17.07.2008, 11:01:01 6489 0
Дом офицеров в Житомире продали по цене двухкомнатной квартиры?

Рейдерство в Житомирі охоплює вже практично всі сфери життєдіяльності громадян та функціонування підприємств і організацій.

Намагаються захопити як особисте майно громадян так і майнові комплекси підприємств, у т.ч. оборонного відомства. Причому, використовуються найрізноманітніші корупційні схеми с залученням у злочинну діяльність органів влади. Розскажемо про одну з таких схем, пише Віктор Свобода.

У м. Житомирі за адресою вул. Пушкінська, 27 знаходиться всім відомий Будинок офіцерів, а у с.м.т. Гуйва Житомирського району на території військового містечка № 81 – майновий комплекс; у м. Житомирі по вул. Саєнка, 54-А також майновий комплекс.

16 березня 2006 р. між Міністерством Оборони України, від імені якого діяв директор філії Центрального спеціалізованого будівельного управління «Укроборонбуд» та аудиторською фірмою «Енерго -Аудит - Плюс» були укладені інвестиційні договори №№ 16/03 - 05140,- 06150,- 07160 про спільну діяльність шляхом будівництва (реконструкції) об’єктів житлово - цивільного призначення. В цей же день між ними також були укладені договори №№ 16/03, - 07260,- 06250,- 05240 про компенсацію пайової участі, в зв’язку з чим до аудиторської фірми перейшли права власника на вказані об’єкти нерухомості. Тобто, ми вам договір про співучасть - ви нам Будинок офіцерів та майно військових містечок.

Крім того, учасники дійства заручились Постановою Корольвського районного суду м. Житомира за № 2 - 4233/07 від 3 грудня 2007 р.

Головуючий - суддя Поліщук М.Г., розглянувши у судовому засіданні в м. Житомирі справу за адмін. позовом ТОВ «Енерго –Аудит - Плюс» до комунального підприємства «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентарізації» Житомирської обласної ради про визнання права власності та зобов’язання вчинити реєстраційні дії, постановив:
  • визнати за аудиторською фірмою право власності на нерухоме майно у військовому містечку № 81 с.м.т. Гуйва;
  • на будинок офіцерів площею 3897 кв. м. у військовому містечку № 4 по вул. Пушкінській 27 в м. Житомирі;
  • на нерухоме майно, яке складається із їдальні площею 282,2 кв.м., свинарника площею 92,9 кв.м., овочесховища площею 80,50 кв.м., та овочесховища площею 34,3 кв.м. по вул. Саєнка,54 -А в м. Житомирі.
  • зобов’язав «Інвентар бюро» зареєструвати за аудиторською фірмою право власності на вказане майно.

Перед тим, заручилися рішенням того ж Корольовського районного суду м. Житомира від 6.11.2007 р. (справа № 2 – 3733/07), яким було «встановлено», що так званий «викуп пайової участі» здійснено за «пристойною ціною», а саме - Будинок офіцерів продано за ціною двокімнатної квартири!

Цікава деталь: згідно з витягом з Постанови суду «… дані обставини не оспорюються і відповідачем по справі». Тобто, крім оборонного відомства, аудиторської фірми, суду, учасником стає й державний реєстратор – «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.
Матеріали та документи про «прихватизацію» військового майна надав підполковник Збройних Сил України Коновалов Олег Олексійович, заступник голови «Союзу офіцерів України», за інформацією якого ця справа «припадає пилом» у військовій прокуратурі.

Віктор Свобода




Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: