Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Июль » 22 » 17:35:17

В Коростене откроют памятник княгине Ольге и проведут экскурсии по комплексу “Скеля”

22.07.2008, 17:35:17 5907 0
В Коростене откроют памятник княгине Ольге и проведут экскурсии по комплексу “Скеля”

В четвер, 24 липня о 12.00 в древній столиці древлянського краю – місті Коростені (Житомирська обл) відбудеться відкриття пам’ятника київській княгині Ользі.

Як повідомили «Журналу Житомира», пам’ятник буде розташований в унікальній природно-культурній зоні «Ольжина купальня». На горі над Ольгою і Коростенем символічно возвеличується пам’ятник древлянському князю Малу, як символ величності та незламності міста.

В день відкриття пам’ятника княгині Ользі, будуть проводитись екскурсії по військово-історичному комплексу “Скеля” для гостей та жителів міста.

До уваги відвідувачів унікальні експозиції:
  • -зал цивільної оборони (єдиний в своєму роді на Україні);
  • -зали зразків стрілецької зброї та боєприпасів як сучасних так і
  • часів Великої Вітчизняної війни;
  • -кімната Сталіна;
  • -виставка макетів ДОТів;
  • -унікальні історичні документи та фотографії.
Початок екскурсій о 14.00. Запрошуються всі бажаючі, вхід безкоштовний. В подальшому організація екскурсій буде здійснюватися за попередньою домовленістю по телефону: 4-20-61.


ДОВІДКА: Велика княгиня Ольга (скандінавською — Хельга) найбільш відома жінка слов’янської історії, визнана святою через 30 років після смерті, широкому загалу відома, як Свята Рівноапостольна церковна діячка.

В історії образ Ольги овіяний легендами, вона княгиня київська, дружина князя Ігоря, державний діяч, керівник і воїн, її діяльність залишила помітний слід у східнослов'янській історії Х ст., це перша жінка, яка не тільки побудувала могутню державу, а й завдяки якій ми з вами є християнами, вона перша на Русі прийняла християнство і вбачала в ньому релігію майбутнього.

Її життя та діяльність міцно переплітаються з містом Коростенем. Вона спалила місто, в знак помсти за свого чоловіка князя Ігоря, якого древляни вбили за його жорстокість та впровадження високої данини щодо древлян. Прийнявши християнство, вона покаялась у заподіяному древлянам, і на місці згарища побудувала церкву де провела одні з останніх років життя. Княгиня Ольга – це легендарна жінка, її мудрість та величність були відомі далеко за межами Київської Русі.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: