Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июль » 24 » 13:07:44

КРУ выявило масштабные нарушения в Житомирском управлении образования

24.07.2008, 11:52:44 6498 0
КРУ выявило масштабные нарушения в Житомирском управлении образования

665 тисяч гривень фінансових порушень виявило житомирське КРУ в ході ревізії управління освіти Житомирської міськради.

Про це "Бізнес Житомиру" сьогодні повідомила прес-служба КРУ в Житомирській області.

В діяльності управління освіти Житомирської міськради (начальник управління Арендарчук В.В., головний бухгалтер Бабченко В.Л.) за період з 01.11.2005 по 01.03.2008 виявлено фінансових порушень, що призвели до збитків на суму 615,07 тис. грн., недоотримано фінансових ресурсів на суму 27,4 тис. грн. та інших порушень фінансової дисципліни на суму 23,39 тис. гривень.

Зокрема встановлено, що управлінням освіти проводились видатки на оплату праці педагогічним працівникам загальноосвітніх шкіл м.Житомира № 14, 21 та 22, які проводили заняття з учнями, що знаходились на лікуванні в центральній дитячій міській лікарні м.Житомира. Навчання організовано у відповідності до листів ЦДМЛ м.Житомира щодо забезпечення навчання дітей, які знаходяться на довготривалому лікуванні в ЛОР, педіатричному та кардіоревматологічному відділеннях.

В ході ревізії проведено зустрічну звірку в ЦДМЛ щодо терміну перебування учнів на лікуванні, якою встановлено, що згідно статистичних карток хворих на довготривалому лікуванні (більше одного місяця) у відділеннях лікарні протягом періоду з 01.09.2006 по 01.03.2008 знаходилось лише 9 дітей шкільного віку, з яких заняття згідно журналів відвідувала лише одна дитина.

Також, порушення формування годин індивідуального навчання здійснювалося без заяв батьків учнів та бухгалтерское сопровождение - bkkoriolis.ru

Таким чином, при обрахунку потреби до кошторисів враховувалися видатки на оплату праці по КЕКВ 1111 «Заробітна плата» та КЕКВ 1120 «Нарахування на заробітну плату» для здійснення індивідуального навчання в лікувальному закладі, що не відповідало вимогам «Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх закладах», які в повному обсягу профінансовано і використано на вказані цілі, що призвело до зайвого виділення бюджетних коштів на суму 346,15 тис. грн.

Також, протягом 2006-2007 років проводилось перерахування внесків до Пенсійного фонду на заборгованість з виплат фізичним особам, які не мали трудових відносин з управлінням освіти, що призвело до зайвого перерахування коштів до Пенсійного фонду в сумі 73,84 тис. грн. Тобто, кошти за 1997-2001 рр., вчителям виплачувались з листопада 2005 по 2008 рік. Проте, не передбачено нарахування внесків до Пенсійного фонду тим фізичним особам, які на час виплат вже не перебували у трудових відносинах з управлінням освіти, що і було виявлено ревізорами.

Крім того, в період ревізії встановлено:
  • * зайву виплату заробітної плати внаслідок завищення посадових окладів, надбавок, доплат, основних відпусток, всього на загальну суму 7,41 тис. грн. на яку відповідно було проведено нарахувань до державних цільових фондів 2,71 тис. грн.;
  • * проведення зайвих виплат бюджетних коштів внаслідок завищення вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 48,38 тис. грн.;
  • * понаднормове списання по обліку матеріальних цінностей всупереч законодавству, що відсутні в наявності, на суму 11,83 тис. грн.;
  • * використання бюджетних коштів на фінансування іншої державної програми, ніж та, на яку їх було виділено, на суму 7,14 тис. грн.;
  • * нецільове використання матеріальних ресурсів на суму 11,04 тис. грн.;
  • * ненарахування і неперерахування інших надходжень до загального фонду бюджету на суму 26,86 тис. грн.;
  • * завищення в кошторисі потреби у бюджетних коштах на суму 23,37 тис. грн.;
  • * недорахування передбачених законодавством обов’язкових надбавок, які підлягали виплаті, на суму 0,32 тис. грн.; недорахування відпускних, які підлягали виплаті, на суму 0,22 тис. грн.

За допущені порушення з фінансових питань на начальника управління освіти та головного бухгалтера складені протоколи про адміністративне правопорушення. Крім того, на начальника та колишнього начальника управління освіти за порушення при проведенні операцій з бюджетними коштами, нецільове використання бюджетних коштів складено протоколи про адміністративне правопорушення, та на колишнього начальника управління освіти складено протокол за порушення порядку проведення процедур закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.

Матеріали за результатами ревізії, для прийняття рішення у відповідності до чинного законодавства, направлено до обласної прокуратури.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: