Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Август » 1 » 12:35:46

Власти Житомира борются с пробками на дорогах

01.08.2008, 12:35:46 4092 0
Власти Житомира борются с пробками на дорогах

Щодня у Житомирі гальмується рух транспорту на вулицях Перемоги, Київській та Домбровського в районі Сінного ринку.

Бо якщо в радянські часи у Житомирі було зареєстровано не більше 10 000 одиниць транспорту, то на сьогодні ця цифра як мінімум у сім разів більша, стверджує головний спеціаліст управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Павло Антонюк.

Він і розповів нам, як міська влада бореться з автомобільними пробками, пише Анна Дмитрієва, газета "Новости по-житомирски".

Від вулиці Шелушкова по Гоголівській в напрямку Житнього ринку вже два місяці як введено односторонній рух транспорту та встановлено світлофор на перехресті вулиць Шелушкова і Гоголівської. Тепер приміський транспорт без жодних труднощів дістається до автостанції №2 м. Житомира, а покупці – до Житнього ринку.

У серпні цього року виконком Житомирської міської ради планує організувати односторонній рух і по вулиці Перемоги -  від Котовського до майдану Короленка. У зворотному напрямку автомобілі оминатимуть цю ділянку, рухаючись майданом Короленка до вулиці Якіра по Старовільській. Тролейбуси ж по Перемоги рухатимуться, як і раніше, в обох напрямках. «Нововведення уже погоджене з ДАІ, - говорить головний спеціаліст.

- Виставлені майже всі дорожні знаки і світлофори. На перехрестях вулиць Старовільської-Ольжича і Старовільської-Якіра чекають на включення два звукових світлофори. Вони допоможуть зорієнтуватися на перехрестях людям зі слабким зором, що мешкають на вул. 8 Березня».

Спільно з Житомирською облдержадміністрацією міськвиконком планує перенести і рух більшості приміських автобусів - з центральних вулиць Житомира на менш завантажені. Це стосується і вул. Домбровського в районі Сінного ринку. Адже, крім безперервного потоку приватних автомобілів, тут роблять зупинки маршрутні автобуси і неповороткі ЛАЗи.

З Київської вулиці вже перенесений рух 11-го маршрутного автобуса на Котовського. Незабаром по вул. Котовського пустять і 19-й маршрут. Аби розвантажити від транспорту головні вулиці нашого міста, міськвиконком розглядає питання введення одностороннього руху транспорту на вулицях Київській, Котовського та ряду інших вулиць Житомира, каже Павло Антонюк.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: