Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Октябрь » 10 » 10:57:04

Как киевляне трактора на Житомирщине воровали. ФОТО

10.10.2008, 10:57:04 6039 0
Как киевляне трактора на Житомирщине воровали. ФОТО

До вже названих Остапом Бендером способів легкого заробітку двоє жителів Київської області додали свій – новаторський варіант традиційного підходу: укради та продай. Об’єктом їх зазіхань стала сільськогосподарська техніка, точніше трактор. Новенький, щойно придбаний МТЗ-82.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС.

Але одна справа його вкрасти, а зовсім інша – реалізувати. Тому про це стали дбати заздалегідь – підготували таблички з  несправжніми номерами агрегатів та відповідні документи, знайшли через посередників покупців на чужий товар. І лише після цього вирішили взятися до пошуку відповідної техніки. Довго не задумуючись, майнули до Попільнянського району сусідньої Житомирської області, де, не дивлячись на всі економічні негаразди, завдяки родючості чорноземів та працьовитості людей сільське господарство продовжує розвиватись та приносити прибутки.

Довго шукати не довелось – осіння пора – всі трактори у полі: орють, сіють. Вибрали, уточнили місце знаходження бригади та постановки техніки. Залишилось всього то нічого – під прикриттям ночі її викрасти.

Темної вересневої пори, коли нікого, окрім сторожа, та й той дрімає, до польового стану під’їхало авто. Загавкала собака. Вийшов охоронник. Здавалось, все складається вдало. Підійшли ззаду, вдарили, допоки не оговтався, зв’язали та натягли мішковину на голову, для більшої переконливості пригрозили: «Писнеш, приб’ю…». А далі… А далі трактор не завівся. Довелося тікати, не солоно ївши.

Однак, відмовлятися від свого наміру викрадачі не стали. А щоб довго не зволікати, уже наступної ночі відвідали сусіднє господарство. Тут події розвивались за таким же сценарієм, однак, цього разу техніка не підвела. Цієї ж ночі трактор погнали своїм ходом до Тернопільщини. Забігаючи наперед, скажу, що звідти він помандрував на Львівщину.

У цей час у Попільнянському райвідділі міліції реєстрували повідомлення керівництва приватного сільськогосподарського підприємства «Саверці» про викрадення трактора у с.Голубятині. Такого ще у практиці оперативників не було. Хоча у ході розслідування з’ясувалось, що подібні випадки зареєстровані на території Київської області, однак, допоки вони залишаються нерозкритими. Спільними зусиллями працівники Попільнянського райвідділу та управління карного розшуку УМВС встановили особи підозрюваних.

Як повідомив в.о.начальника Попільнського РВ Микола Черепанський, ними виявились двоє жителів с. Карапиші Миронівського району Київської області, один з них, до речі, вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбійного нападу.

Водночас оперативники встановили і механізм реалізації трактора, посередників, нових власників та його місцезнаходження – Пустомитівський район Львівської області.

У цій історії є ще один цікавий аспект – шукали міліціонери трактор, а знайшли під час обшуку в домогосподарстві одного з підозрюваних 38 кг конопель, що розкладені на даху гаража підсихали. Вилучати довелось і їх.

Наразі, як стверджує заступник начальника управління карного розшуку Микола Душенківський, триває розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.3. ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального Кодексу України та перевірка причетності дуету до інших аналогічних злочинів.

Підозрювані затримані.












Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: