Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2008 » Октябрь » 13 » 17:37:47

120 сотрудников милиции искали в Житомире двух пропавших школьников. ФОТО

13.10.2008, 17:37:47 5923 2
120 сотрудников милиции искали в Житомире двух пропавших школьников. ФОТО

3 жовтня в Житомирі, близько 15 години до чергової частини міліції надійшло повідомлення про зникнення двох учнів початкових класів однієї з міських загальноосвітніх шкіл.

Про це «Журналу Житомира» повідомив начальник Корольовського райвідділу міліції Віктор Костик.

На місце пригоди виїхали працівники міліції, яким було повідомлено, що хлопчаки таємно, без будь-якого дозволу вчителів, залишили навчальний заклад.

Міліціонери з’ясували, що втікачі додому не повернулися. Відтак, до розшукових заходів було залучено 120 правоохоронців, які відпрацьовували вулиці та околиці міста. На встановлення їх місцезнаходження було зорієнтовано громадськість. У пошуках маленьких втікачів міліціонери з особливою ретельністю „прочісували” усі можливі місця їх появи, у тому числі авто- та залізничний вокзали.

Надвечір пошуки хлопчиків дали результати. Обох було виявлено в центрі Житомира.

Як з’ясувалося, юні втікачі ще перед початком уроків у школі домовилися один з одним про те, що підуть гуляти містом. Проте, щоб не викликати обурення вчителів, вони вирішили тишком утекти з уроків. Сказано – зроблено. Вловивши момент, коли увага вчительки була спрямована на інших учнів, двоє друзів зникли.

Конкретної мети у дітей не було, вони просто гуляли містом, кружляли тролейбусами вулицями і насолоджувалися своєю вдалою вигадкою. За словами мандрівників, вони навіть не збиралися тікати надовго, увечері мали намір повернутися. Коли ж потрапили на очі правоохоронцям, звичайно ж, злякалися.

Наразі дітей повернуто до батьків, з їхніми родинами та вчителями правоохоронці провели профілактичну бесіду, проте самим дітлахам, напевно, ще довго доведеться вислуховувати від батьків та вчителів про негідну поведінку.


За словами заступника начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Валерія Ратинського, у поточному році до чергових частин міськрайвідділів міліції Житомирщини надійшло 150 звернень громадян про самовільне залишення дітьми сімей або спеціалізованих навчальних закладів інтернатного типу. Упродовж доби правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження 123 підлітків, ще 27 довелося оголошувати у розшук. Наразі усіх втікачів розшукано.



Схожі новини:


Комментариев: 2
Alexey
1 Алексей (Alexey)   • 19:42:36, 14.10.2008 [Материал]

Для хлопців це була незабутня, подорож, думаю за емоціною наповненістю така ж, як наприклад у дісней ленд.
Шкода що у школьній програмі нема (може помиляюсь?) екскурсій до, хоча б обласного центру.
Бывший
2 Слава Славик Вячеславович (Бывший)   • 06:43:09, 15.10.2008 [Материал]

Да, так и поверил - 120 человек так ходили и искали. Разослали ориентировочку 120 патрульным, вот и рапартуют что все "ходили и искали". Это ж не тайга перед бурей и не Аляска. Помню, как-то пришли в милицию - заявить, что пропал человек, севший в попутку в столицу ночью, и не появившийся на следующий день. Нас отправили - сказали три дня ждите, потом приходите. Сначала был зол, а потом оказались правы. Но тут конечно дети, дело другое.
Оголошення на ЖЖ інфо: