Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Ноябрь » 7 » 10:58:36

15-летняя мошенница под видом "снятия порчи" выманила более 5 тыс. грн.

07.11.2008, 10:58:36 9487 4
15-летняя мошенница под видом

31 жовтня двоє житомирських школярок вирішили провести дозвілля, відвідавши нещодавно відчинений у нашому місті фастфуд «Макдональдз». Дівчата домовились зустрітись поблизу Центрального універмагу (житомирянам добре відоме це зручне для зустрічей місце, а тому тут завжди велелюдно).

Одна з подруг, яка прийшла дещо раніше, помітила поруч дівчину, що, судячи з усього, теж когось виглядала. А вже через декілька хвилин між ними зав’язалась невимушена розмова. Нова знайома назвалась Катею, а коли надійшла інша школярка, запропонувала подругам дізнатись про свою долю, розповівши, що її тітка – справжня ворожка, та й «розповість усю правду» безкоштовно.

Приставши на принадну пропозицію, дівчата підійшли разом із Катею до жінки, яка пильно поглянувши на подруг, винесла вирок: «ваші батьки скоро помруть!»

Можна собі уявити жах 11-річних юнок від почутого. Звичайно, що на питання про те, чи хочуть вони врятувати найрідніших людей, обидві відповіли ствердно. А засіб порятунку був дуже простим – дівчаткам потрібно було віддати Катерині найцінніше, що є в їхніх помешканнях для проведення обряду «зняття порчі».

Спочатку трійця завітала до квартири Олени, яка повідомивши мамі, яка знаходилась на той час удома (!), про те, що їм потрібно щось переписати з книги, провела дівчат у свою кімнату. Знайшовши заощадження в сумі 1500 гривень, вона передала їх Каті. Згодом подруги завітали до Віти, де юна шахрайка отримала ще 4 тисячі гривень.

Тільки через декілька годин, коли Катерина зникла в невідомому напрямку, подруги зрозуміли, що їх ошукано. А ввечері наважились розповісти про все батькам, які й звернулись до Богунського районного відділу міліції м. Житомира.

Як зауважив «Журналу Житомира» оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Юрій Ковтун, саме така схема шахрайства «спрацьовує» відносно дівчат-підлітків та молодих жінок. На жаль, довірливі представниці прекрасної статі дуже легко погоджуються на пропозиції поворожити чи зняти порчу, чим і користуються шахраї. На руку їм грає і та обставина, що, навіть зрозумівши, що їх ошукано, потерпілі не одразу наважуються розповісти про це рідним та звернутись до міліції.

Між тим, запобігти шахрайству дуже просто: слід запам’ятати, що не можна вступати у розмови з незнайомими людьми та запрошувати їх до власної оселі. Дорослі мають роз’яснити дітям правила безпечної поведінки та подбати про те, щоб вони не знали, де зберігаються заощадження та коштовні речі.

Наразі за підозрою у скоєнні зазначених злочинів правоохоронці розшукують дівчину віком 15-16 років. Підозрювана має довге темне волосся, може бути одягнена у світлу куртку, сині джинси, мати при собі сумку на довгому ремені. Крім того, проводяться заходи щодо встановлення та затримання другої співучасниці злочинів.

Н. Чугунська, Богунський РВ УМВС

Схожі новини:


Комментариев: 4
Outcast
1 АлисА (Outcast)   • 13:11:09, 07.11.2008 [Материал]

>провела дівчат у свою кімнату. Знайшовши заощадження в сумі 1500 гривень
фигасе сбережения у 11-летней...
Konduktor
2 Vreditel (Konduktor)   • 13:23:08, 07.11.2008 [Материал]

лох - это судьба...
Korvin
3 Корвін (Korvin)   • 16:42:33, 07.11.2008 [Материал]

Камради, гроші - це зло. Позбавивши дівчаток цих носіїв мітки диявола, вона таки справді "зняла порчу".
Браво дівчинка! Ех, був би зараз Радянський Союз, тебе б відразу записали в піонери... ба - в комсомольці!
Iваницький
4 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 17:04:56, 07.11.2008 [Материал]

на №3: "Був би зараз Радянський Союз" - дівчинка ця сумлінно працювала б у колгоспі :-)
Оголошення на ЖЖ інфо: