Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Ноябрь » 10 » 11:11:48

Под окнами роддома в Житомире образовалась стихийная мусорная свалка

10.11.2008, 11:11:48 6141 0
Под окнами роддома в Житомире образовалась стихийная мусорная свалка

В той час, коли міські власті Житомира ліквідують сміттєзвалище на Охрімовій горі, під вікнами Житомирської центральної міської лікарні №1, навпроти кімнат, у яких новоспечені мами опікуються своїми щойно народженими чадами, знаходиться величезний смітник.

Щоправда, захаращена територія знаходиться вже за парканом лікарні.

Чий же недогляд змушує породілей споглядати таку картину, знаходячись у палаті, намагалися з’ясувати журналісти газети «20 хвилин».

Абсолютно логічно, що перший дзвінок ми зробили в санітарноепідеміологічну станцію міста. У приймальні цієї служби нам пояснили, що вони такими питаннями не займаються. А контролювати прилеглі до подібних об’єктів території має інспекція з благоустрою міста Житомира.

Хоча десь навесні, згадали в СЕС наприкінці розмови, з приводу сміття під вікнами пологового відділення центральної міської лікарні №1, «здається, був протокол».

Не втішили нас нічим і в інспекції з благоустрою Житомира. Як прокоментував помічник начальника інспекції Олександр Сосновський, ділянка, про яку йде мова, є «прилеглою» до лікарняного закладу. А отже, опікуватися нею має безпосередньо лікарня, вважають в інспекції з благоустрою.

Натомість заступник головного лікаря з господарської роботи Василь Базленко сказав, що ділянка, на якій виник смітник, є відчуженою і лікарні не належить. Прилікарняна територія ж обмежується парканом. Сміття знаходиться поза ним.

«Але діватися нікуди, приберемо», – каже Василь Іванович.

ДО РЕЧІ: в Центральній міській лікарні №1 є 550 ліжок. Це одна з небагатьох лікарень, де є відділ сімейної медицини, реанімаційне та хірургічне відділення. За останні два дні, з 2 по 3 листопада, у пологовому відділенні Центральної міської лікарні №1 міста Житомира народилися 13 хлопчиків і 12 дівчаток. В місті Житомирі є два спеціалізовані заклади для прийому пологів – Центральна міська лікарня №1 та Житомирський обласний центр охорони здоров’я матері і дитини. проте в ЦМл №1 знаходиться єдине міське пологове відділення Житомира. Немає свого пологового відділення і в Житомирському районі. тому народжують жінки району часто у ЦМЛ №1 міста Житомира.

Тэги: Житомир, родильный дом

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: