Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2012 » Март » 12 » 13:29:12

Главврач житомирской психбольницы опроверг информацию о срыве отопительного сезона

12.03.2012, 13:29:12 5380 7
Главврач житомирской психбольницы опроверг информацию о срыве отопительного сезона

Как уже сообщал «Журнал Житомира», председатель общественного совета Житомирской облгосадминистрации Олег Уминский, направил губернатору области и председателю областного совета обращения о срыве отопительного сезона в житомирской психиатрической больнице № 1.

В свою очередь, главврач Житомирской областной психиатрической больницы № 1, В.Я. Шумлянский, в своем обращении к читателям «ЖЖ» утверждает, что отопительный сезон в больнице проходит без срывов, однако особого внимания требуют вопросы, связанные с обеспечением пациентов полноценным лечением.


ТЕКСТ ОБРАЩЕНИЯ

Ми вдячні громадській раді при облдержадміністрації за розгляд питання господарської та фінансової діяльності нашої лікарні, що надало можливість привернути додаткову увагу до актуальних проблем, які турбують персонал, пацієнтів та їх родичів.

У листі на адресу голови ОДА С.Рижука та голови обласної ради Й.Запаловського, говорилося, зокрема, про: «зрив опалювального сезону», «несвоєчасність проведення тендерних торгів на постачання теплової енергії», «нецільове використання бюджетних коштів на майже
800 тис. грн.», «неможливість забезпечення лікарні теплом», «недбалість керівництва лікарні до пацієнтів та персоналу».

Відповідаючи на порушені запитання, з метою проінформувати громадську раду, а також громадськість області, повідомляю таке:

  1. Опалювальний сезон відбувався без зривів.
  2. Забезпечення лікарні теплом не припинялося.
  3. Тендерні торги були проведені своєчасно. За результатами поданих учасниками документів було визначено переможця, який здійснював, і продовжує здійснювати забезпечення лікарні тепловою енергією. Результати торгів було скасовано Антимонопольним комітетом - через формальні порушення в документації всіх учасників торгів. Учасник, який програв торги - ТзОВ «Крігер-Енергія» - ось уже другий рік поспіль в буквальному сенсі атакує лікарню. Ми змушені відбивати ці напади, аби не допустити, зокрема, зриву опалювального сезону та погіршення становища наших пацієнтів.
  4. Фактів нецільового використання бюджетних коштів не було.

У наведеному Вами звіті КРУ (№ 06-04-175320 від 21.06 2011) висновок про «нецільове призначення бюджетних коштів на оплату енергоносіїв на суму майже 800 тис. грн. за період з 2008 по 2010 роки» не міститься.

Водночас питання забезпечення пацієнтів повноцінним лікуванням справді потребує уваги та обговорення.

Наша лікарня визнається лідером з питань реформування психіатричної допомоги. Зокрема, за показниками виявлення на ранніх стадіях психічних розладів та проведення високоспеціалізованого лікування первинних психотичних епізодів, геронтопсихіатричних захворювань, гострих психотичних і межових психічних захворювань. А також проведення комплексу реабілітаційних заходів з застосуванням психотерапевтичних і психосоціальних
методик. Наш підходи – це поєднання медикаментозних і психотерапевтичних методів лікування, що, поряд з підвищенням ефективності лікування, значно його здешевлює.

І другий аспект – це те, що на Заході психотерапевтичне лікування дуже дороге, а ми навчаємо наших психіатрів, психологів і медичних сестер проводити його практично безкоштовно (за їхню зарплатню).

Результати нашої роботи – це не лише високі статистичні показники, а й оцінка пацієнтів та їхніх родичів. У якому стані перебуває лікарня та пацієнти може переконатися кожен, хто відвідує нашу лікарню.

Керівництво та персонал лікарні постійно та цілеспрямовано працює над вирішенням цих та інших питань задля забезпечення нормального функціонування лікарні та належного рівня лікування пацієнтів. Але маємо визнати, що не всі проблеми вдається вирішити. Так, зокрема, на лікування пацієнтів з обласного бюджету протягом останніх років виділяється лише 15% від розрахункової потреби. Зокрема, сума, яка виділяється на харчування одного пацієнта в день складає 2 грн. 86коп – замість необхідних 36,24 гривень. На обслуговування медичної апаратури, обладнання, ремонти (навіть аварійні) не виділено жодної гривні.

Цього ж року коштів з бюджету виділено стільки, що їх вистачить (за розрахунками минулого року, що наводилися вище) лише на 7-8 місяців роботи лікарні.

За таких умов ми були б не в змозі забезпечити мінімальні умови для пацієнтів без їх участі та участі їх родичів, перш за все на купівлю медикаментів, так як «Лікарняна каса» від нас відмовляється, а надання платних послуг нам забороняють.

Ці проблеми не є проблемою обласної психіатричної лікарні і виключною компетенцією її керівництва. Розгляд цього питання громадською радою при обласній державній адміністрації засвідчив розуміння нею серйозності ситуації та готовність долучитися до розв’язання проблем,
які склалися.

Ми вдячні за таке бажання, і будемо раді спільно обговорити існуючі проблеми та отримати допомогу у їхньому вирішенні.

Головний лікар Житомирської обласної психіатричної лікарні №1, обласний позаштатний психіатр В.Я.Шумлянський


Тэги: Рыжук, Уминский, Житомир, Запаловский, Шумлянский, психиатрическая больница, отопление

Схожі новини:


Комментариев: 7
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 15:22:41, 12.03.2012 [Материал]

здаэться мени що головного ликаря дуже хтось хочэ змистыты з займанойи посады....
робеспьер
2 Александр (робеспьер)   • 15:50:55, 12.03.2012 [Материал]

Если он так благодарен нашему "славному житомирскому козачеству" и главному атаману войска житомирского, то пусть проведет в вверенной ему больнице тесты на адекватность всего нашего славного казачества. А в Таиланд (или куда точно уже не помню) Рыжук ездил оказывается не заключать сделки по отгрузке ежегодных поставок кофе, а для возрождения былой славы таиландского козачества! Я уже не могу удержаться от улыбки, хотя на душе грустно и просто хочется заплакать от бессилия, видя это хамство и жлобство!
garold
3 Кonstantin (garold)   • 21:32:09, 12.03.2012 [Материал]

Странно если бы главврач укусил бы руку которая его кормит.
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 21:55:01, 12.03.2012 [Материал]

Облжержадминистация обижена на главврача дурки за не предоставление им льготных койко-мест.
cleensky1
5 erko (cleensky1)   • 23:49:55, 12.03.2012 [Материал]

психбольница - да будет вам известно - довольно елитное заведение где мажоры снимают свои стрессы - и такого рода лечение там довольно дорого. а отделение для психов ето лишь малая часть даной больницы. так что место главврача довольно ценное

берегите нервы
Fedya
6 jose (Fedya)   • 10:03:06, 13.03.2012 [Материал]

Главврачу психбольницы - звание генерал-отамана украинского казачества!
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 22:24:37, 13.03.2012 [Материал]

Точно! А пример его казачества - подопечные его же больницы!
Оголошення на ЖЖ інфо: