Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2013 » Июль » 31 » 13:36:40

У Житомирских властей нет детей и родителей, которые не довольны питанием в детских садах

31.07.2013, 13:36:40 3189 4
У Житомирских властей нет детей и родителей, которые не довольны питанием в детских садах

Житомирские городские власти не согласны, что дети житомирян в городских детских садах не доедают, питаются не полноценно и приходят домой голодными. 

По мнению городских властей, вся информация в сюжете ТСН, которую показали на всю страну под названием «В житомирских детсадах детей морят голодом, - родители» - не соответствует действительности.  

Власти заявляют, что к ним никаких нареканий на питание со стороны родителей не поступает. И даже наоборот – дети и их родители довольны питанием и его качеством.

Выходит, что журналисты, дети, родители, работники детского сада, депутат Руслан Годованый, начальник управления образования Валентина Весельская – все сказали не правду?

Подробнее о протесте властей Житомира читайте ниже, на языке оригинала. Кстати, автор протеста не указан.


Організація харчування у дитячих садочках міста на належному рівні



За повідомленням управління освіти на відповідну тему для засобів масової інформації було надано коментарі начальника та спеціалістів управління освіти міської ради, завідувача СЦРД № 41, шеф-кухаря, де проводилися зйомки. На жаль, ситуація з харчування викладена тенденційно та упереджено і не відповідає дійсності.

Харчування дітей забезпечується із урахуванням всіх вимог.

Вартість харчування у дитячих садочках встановлюється рішенням виконавчого комітету міської ради та фінансується за рахунок міського бюджету. У 2013 році на харчування дітей дошкільного віку виділено близько 12 млн. грн.

Протягом літнього періоду були збільшені грошові норми для харчування дітей на 10 %: для дітей ясельного віку – 8,47грн. в день на одну дитину; для дошкільного віку – 12,87 грн., в санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після виліковування від туберкульозу – 16,28 грн.

Це дало можливість в літній період збільшити норми по свіжим овочам, фруктам, молоку та м”ясу.

Постачання продуктів харчування у дошкільні навчальні заклади м. Житомира забезпечується відповідно до Закону України " Про здійснення державних закупівель”, яким передбачено проведення закупівель продуктів лише через тендерні торги. Тендерні процедури проведені на всі продукти харчування в лютому 2013 р. та завершені в червні 2013 р.

У дошкільних навчальних закладах в наявності всі продукти дитячого харчування. На разі є тимчасові труднощі із забезпеченням кефіру, сиру твердого та яєць. Відповідно до таблиці взаємозаміни яйця замінюються сиром кисломолочним, рибою, м’ясом, молоком цільним. В період відсутності кефіру збільшено норми молочних продуктів та сиру кисломолочного.

Постачання сиру твердого до дошкільних закладів здійснюється ПАТ «Продцентр», який систематично порушував умови договору (змінено виробника сиру, який не зазначено в тендерній пропозиції). Управлінням освіти розірвано договір, визначено нові умови проведення тендеру та розпочато нові конкурсні торги на закупівлю твердого сиру та яєць.

Завідувач ЦРД № 41 Любов Масловська, коментуючи сюжет щодо харчування у дитячих садочках міста Житомира, заперечила і спростувала інформацію про його недостатність чи бідність раціону. Щоденне меню вивішується на дошці оголошень для інформування батьків і з якого видно різноманітність запропонованих страв. Вона зазначила: «Дитячі садки на даний момент забезпечені усіма продуктами. У нас немає жодних проблем із харчуванням: завозяться всі необхідні продукти, як то м’ясо яловичина та курятина, риба, крупи, масло, молоко, овочі, фрукти, кондитерські вироби. Жодних нарікань на харчування з боку батьків не надходить. Навпаки і діти, і батьки задоволені харчуванням і його якістю».

 На даний час управлінням освіти Житомирської міської ради відпрацьовується питання впровадження електронного меню в дошкільних закладах міста, що дасть можливість вільного доступу громадськості міста, в тому числі і батьків, до ознайомлення з організацією харчування дітей.


А вот и сюжет:



Схожі новини:


Комментариев: 4
Egor_Goodman
1 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 15:01:34, 31.07.2013 [Материал]

у нас нормально все с питанием в дет.саде.
mvgztukr
2 Маслаков Владимир (mvgztukr)   • 15:27:27, 31.07.2013 [Материал]

Щоб Ви так жили, как они сытые!
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 22:00:14, 31.07.2013 [Материал]

Чиновничьи войны.
KuzyaPavlova
4 Ксения Павлова (KuzyaPavlova)   • 20:16:06, 05.08.2013 [Материал]

Вместо того чтобы признать, что есть проблемы в некоторых садах и объявить, что уже работают над этим, кто-то решил по-детски сказать, что у них нет ничего подобного. Но не из пустого же места возник этот сюжет в ТСН?
Оголошення на ЖЖ інфо: