Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2014 » Июль » 30 » 17:13:10

Житомиртеплокоммунэнерго об использовании средств швейцарцев, ЕБРР и Демо-Украина

30.07.2014, 17:13:10 4704 2
Житомиртеплокоммунэнерго об использовании средств швейцарцев, ЕБРР и Демо-Украина

Многих житомирян интересует вопрос -  "куда были потрачены деньги ЕБРР, выделенные Житомир" (10 млн евро кредита и 5 млн евро гранта) для модернизации сети "Теплокоммунэнерго" ?, разговоры о которых ведутся уже 3-й год подряд, начиная с 2011 года. 

Ответ на этот вопрос решило предоставить само коммунальное предприятие ЖТКЭ, обнародовав на сайте компании некий отчет о реализации проектов по привлечению иностранных инвестиций. Кроме информации о использовании средств ЕБРР тепловики также рассказали о реализации проекта «Демо-Украина» (энергоэффективный квартал по ул. Домбровского, 30) и проекте реконструкции сети за деньги Швейцарского бюро сотрудничества GIZ.

I Проект "ДемоУкраїна, комунальне теплопостачання”
Проект передбачає комплексну модернізацію всієї системи опалення навколо котельні по вул. Домбровського, 30, включаючи встановлення нових конденсаційних газових котлів та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у п’яти житлових будинках розташованих по вул. Домбровського 24, 26, 28, 30 та вул. Сікорського, 4 відповідно. Ці ІТП будуть використовуватися тільки для постачання тепла, оскільки в будинках уже встановлені газові колонки для забезпечення гарячого водопостачання. До системи буде також підключений денний навчально-виховний комплекс (НВК) (по вул. Войкова, 32) з окремим ІТП, що буде встановлений для опалення. Цей НВК зараз отримує гарячу воду від котельні по вул. Домбровського, а це означає, що котельня має працювати упродовж неопалювального сезону тільки з цією метою. Щоб уникнути цього, в Проект включено встановлення теплового насосу для виробництва гарячої води для НВК упродовж неопалювального сезону.
В доповнення Проект включає заміну всіх трубопроводів для забезпечення теплопостачання. Нові трубопроводи будуть виготовлені з попередньо ізольованого матеріалу, а також будуть укомплектовані новітньою системою для моніторингу та контролю витоків. Для гарячого водопостачання до навчально–виховного комплексу передбачається прокладання попередньо ізольованих поліетиленових труб за новітньою технологією. 
Проект носить характер демонстраційного, у зв’язку з чим в рамках його виконання використовується обладнання від провідних світових виробників, новітні технології та методи виконання робіт. 
На даний момент проведені закупівлі по всім трьом компонентам проекту : 
Реконструкція котельні за адресою Домбровського, 30.
Індивідуальні теплові пункти
Постачання трубопроводів. 
Погоджено з НЕФКО та підписано з Виконавцем договір по проекту «Індивідуальні теплові пункти - Житомир» та «Реконструкція котельні за адресою вул. Домбровського, 30 ».
Також були підготовлені всі необхідні документи для виплати авансового платежу по перших двох компонентах проекту.
По 3 компоненту підготовлений до підписання контракт з виконавцем
II Проект реконструкції системи теплопостачання м. Житомира за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Проектом передбачено співпрацю з консультаційними компаніями по двох напрямках:
Корпоративний розвиток підприємства;
Підтримка під час реалізації проекту.
Консультаційні компанії вибрані шляхом проведення тендерів та вже приступили до роботи.
На даний момент, враховуючи складну ситуацію в країні з газовим забезпеченням та зміною цін на енергоносії з моменту підготовки техніко – економічного обґрунтування , виникла необхідність у доповнені та зміні пріоритетних напрямків проекту. Консультантами та представниками КП ведеться робота в цьому напрямку.
Опубліковано загальну інформацію про проведення закупівель на сайті ЄБРР та КП «ЖТКЕ».
Почалась підготовка по першому компоненту проекту : «Заміна теплових мереж від РК- 6». Оголошення про проведення тендеру буде опубліковане на початку вересня 2014 року.
III Проект реконструкції системи теплопостачання м. Житомира за кошти Швейцарського бюро співробітництва.
На даний момент консультантами інвестора підготовлено техніко-економічне обґрунтування по проекту.
Проект складається з трьох компонентів:
а ) «Європейська енергетична нагорода». Компонент надає технічну допомогу Житомирському Муніципалітету у стратегії будівництва енергоефективного міста. Для досягнення мети необхідно дотримуватися концепції Європейської енергетичної нагороди.
б) Компонент Інвестиційний Проект спрямований на скорочення витрат і втрат в системі теплопостачання за рахунок підвищення ефективності згоряння, скорочення втрат і витоків у передачі, розподілі та подачі тепла в рухомому попитом чином.
в) Компонент Розвиток Інвестиційної спроможності передбачає вдосконалення інституційної та управлінської спроможності ЖТКЕ на корпоративному рівні з метою забезпечення стійкості проекту. Заходи з розвитку інвестиційної спроможності в секторі енергоефективності також здійснюватимуться на муніципальному рівні.
По компоненту Інвестиційний проект передбачається проведення ряду заходів:
1 Виведення з експлуатації низькоефективної котельні по вул. Київській, 10 та приєднання до котельної № 6
2 Реконструкція котельні по вул. Хлібна, 27:заміна котлів, установка ІТП, заміна мереж, встановлення теплового насосу для ГВП дитсадка
4 Встановлення біопаливного котла потужністю 1 МВт в котельні вул. Щорса, 96
5 РК-6 по вул. Жуйко, 12: 2 МВт когенераційна установка з допоміжним обладнанням
6 Уставка 44 нових ІТП, 7,763 м теплових мереж та нових насосів в котельні № 10 пр. Винокурний 36A
7 Реконструкція котельні по вул. Максютова, 15 з заміною котлів, допоміжного обладнання та теплових мереж
8 Реконструкція котельні по вул. Шелушкова, 75 з заміною котлів та допоміжного обладнання та теплових мереж допоміжного обладнання та теплових мереж
9. Заходи з енергозбереження в 5 садочках.


Тэги: Житомиртеплокоммунэнерго, НЕФКО, giz, ЕБРР

Схожі новини:


Комментариев: 2
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:43:00, 30.07.2014 [Материал]

Как я понимаю, ОТЧЁТ должон быть таким:
- Реконструкція котельні по вул. Шелушкова, 75 з заміною котлів та допоміжного обладнання та теплових мереж допоміжного обладнання та теплових мереж - 100 гривень;
- Реконструкція котельні по вул. Максютова, 15 з заміною котлів, допоміжного обладнання та теплових мереж - 100 гривень;
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
ИТОГО: 15,000,000.00 евриков.
А то, что ТУТ - так это водичка для лохов. Даже читать не нужно, потому, как - бесполезно.
Тепловик
2 Наташа (Тепловик)   • 22:32:21, 30.07.2014 [Материал]

Пусть лучше раскажут как работы по замене труб выполняют чужие бригады, а своих оставляют без работы. В частности замена труб по ул.Михайловской. Хотя чего ожидать от директора - выходца из Луганска, замешаного в жилищной афёре, и так активно поддерживающего ПР.
Оголошення на ЖЖ інфо: