Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Ноябрь » 29 » 18:15:06

Завдання влади - не займатися імітацією бурхливої діяльності, а забезпечити мир і на його основі - відновлення економіки

29.11.2014, 18:17:34 1621 0
Завдання влади - не займатися імітацією бурхливої діяльності, а забезпечити мир і на його основі - відновлення економіки

«Влада несе повну відповідальність за невиплату зарплат, пенсій і соціальних допомог по всій країні. Але досі коаліція не запропонувала реальний план виведення країни з кризи.

Коаліційна Угода - це просто піар-проект для імітації бурхливої діяльності перед міжнародним співтовариством і погіршення життя українців », - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку.

Він підкреслив, що Опозиційний блок змусить владу забезпечити розвиток економіки і промисловості, соціальний захист українських сімей. «Завдання влади - не займатися імітацією бурхливої діяльності, а забезпечити мир і на його основі - відновлення економіки. Поки що ці "великі реформатори" затягли всю країну в бездонну боргову яму. Порожній піар провладних партій не підвищить зарплати і пенсії українців, які вже поставлені цим урядом на межу виживання », - сказав Вілкул.

Однак замість впровадження реальних реформ, коаліція, як і уряд, продовжують обманювати народ. За нікому незрозумілими формулюваннями криється, зокрема, чергове підвищення тарифів. У тексті угоди йдеться, що станеться «поступова ліквідація перехресного субсидування (багаторівневої тарифної системи) шляхом встановлення цін і тарифів для всіх споживачів, включаючи і населення, на економічно обґрунтованому рівні».

«У перекладі на всьому зрозумілу мову це означає одне: коаліція і уряд ставлять людей перед фактом, що тарифи на послуги ЖКГ будуть знову збільшені. На тлі заморожених зарплат і пенсій українців чекає нова шокова терапія », - підкреслив Олександр Вілкул.

Також в Угоді відсутні реальні механізми підвищення соціальних стандартів, захисту вітчизняного виробника, збереження робочих місць і ліквідації зростаючого безробіття. Крім того, не дивлячись на важливість соціально-економічних проблем Донбасу, в Угоді цього не посвячений жоден розділ. Ці проблеми всього лише згадуються в Преамбулі і в деяких місцях тексту. Виходить, що вирішення проблем декількох мільйонів громадян, які опинилися в надзвичайно складних умовах, не є пріоритетом для «коаліціантів».

У документі, по-перше, відсутні реальні пріоритети та строки, на реалізацію яких повинні бути в першу чергу спрямовані зусилля уряду та коаліції. По-друге, відсутня детальний розрахунок фінансових, кадрових і матеріальних ресурсів для реалізації визначених цілей. І, по-третє, в черговий раз не передбачається відповідальність за реалізацію декларованих намірів.

«Україна вже побачила, до чого призводять такі «документи» - сотні тисяч безробітних, катастрофічне зростання цін і тарифів, дворазове падіння курсу гривні. При цьому уряд Яценюка відмовилося від публічного звіту про свою роботу за попередні вісім місяців. Тим самим, де-факто було визнано, що виконавча влада виявилася повністю неспроможною, підвівши України до краю прірви, і довіри до того, що ця влада забезпечить позитивні зміни, немає. Схоже, що єдине, про що домовилися члени коаліції, - так це продовжувати розвал країни. Ми цього не дозволимо », - підкреслив Олександр Вілкул.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: