Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Май » 25 » 21:27:24

Дмитрий Кропачов рассказал про теневые схемы с помещением на Домбровского, 38

25.05.2015, 21:38:13 7692 22
Дмитрий Кропачов рассказал про теневые схемы с помещением на Домбровского, 38

Депутат Житомирского облсовета Дмитрий Кропачов рассказал про теневые схемы с помещением на Домбровского, 38.

Председатель бюджетной комиссии облрады Кропачов написал письмо «Журналу Житомира» и рассказал в чьи карманы идут деньги, минуя областной бюджет.

Публикуем письмо депутата Кропачова.

 
Спекуляція на темі з приміщенням на Домбровського, 38 цілком зрозуміла: хто захоче віддавати кошти (близько мільйона гривень щороку), які ось уже 20 років, минаючи обласний бюджет, ідуть у невідомому напрямку?

Мова йде про незаконну оренду. Вже 20 років колишнє приміщення Ремпобуттехніки площею 4000 кв. м., займає громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», приватної форми власності, яка здає його в оренду Приват-банку та іншим комерційним організаціям.
 

Два фонди – державний і приватний, назва співзвучна, один керівник


З ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» ситуація цікава насамперед тим, що багато хто плутає її  з однойменною організацією державної форми власності – Житомирським обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів. Державна організація була зареєстрована у 10.04.1997 року. Через півтора роки – у 17.11.1998 році була створена майже однойменна громадська організація. Керівником обох є Володимир Прушківський, проте у другій він виступає ще й співвласником.

Напрошується питання навіщо Володимиру Прушківському створювати майже однойменну організацію? Чому саме він став одночасним керівником обох, практично однойменних фондів? І нарешті – чому саме приватний фонд, користуючись співзвучністю своєї назви та спільною адресою з державним фондом, домагається майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38, залучаючи до цього процесу ЗМІ та громадськість і не пояснюючи їм тонкощі справи?
 

Трохи передісторії


Будівля на вул. Домбровського, 38 не належить громадській організації «Фонд соціального захисту інвалідів і ніколи не належала. Це – комунальне приміщення, власність територіальних громад Житомирської області.

У 1995 році Житомирська обласна рада передала приміщення  на вул. Домбровського, 38 на баланс громадської організації «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів». Проте у 2001 році прокурор області опротестував це рішення.

Згідно з рішенням Житомирської обласної ради № 746 від 26.07.2005 року громадська організація мала припинити постійне використання частини приміщень та передати їх на баланс комунальному підприємству з експлуатації адмінбудинків. Рішення обласної ради досі не виконане. З 2005 року були судові рішення різних інстанцій. 2 роки з ГО «Фонд соціального захисту інвалідів» було тривале листування, яке не дало жодних результатів.

Фонд був неодноразово попереджений про незаконність своїх дій, однак принципово не хоче віддавати приміщення на баланс обласної ради.

 

Приватний Фонд хоче й надалі здавати в оренду комунальне майно


«Ніхто не виселяє Фонд соціального захисту інвалідів та інші громадські організації з даного приміщення, вони й надалі можуть орендувати це приміщення за пільгової ціною – 1 грн. Проблема в тому, що Фонд і надалі хоче здавати його в оренду приватним структурам, не сплачуючи ні копійки до бюджету і, крім того, не вкладаючи ні копійки в ремонт», – розповів Дмитро Кропачов, голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності.

П’ятиповерхівка на Домбровського, 38, доведена до сумного стану – на верхніх поверхах вибиті вікна, не працює ліфт, немає пандуса для інвалідів, спеціально обладнаних вбиралень. На прилеглій території утворилося стихійне сміттєзвалище, яке призвело до зсуву ґрунту. В результаті двометровий бетонний паркан, який відмежовує цю ділянку з прибудинковою територією на вул. Домбровського, 44, знаходиться в аварійному стані. До депутатів обласної ради звернулися жителі з будинку на вул. Домбровського, 44 – їхні звернення до керівництва громадської організації «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», на балансі якої знаходиться на Домбровського, 38, жодного результату не дали.

24 квітня у присутності журналістів та громадськості делегація від обласної ради запропонувала ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» підписати акти прийому-передачі приміщення на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Проте представники організації інвалідів відмовилися підписувати. Приміщення було прийняте на баланс в односторонньому порядку. Розпоряджатися коштами і майном територіальних громад має обласна рада, а не приватна структура.

 

Хто насправді хотів продати?


Громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» звинуватила обласну раду в тому, що вона хоче продати приміщення на Домбровського, 38. Щоб унеможливити будь-які спекуляції на тему, Дмитро Кропачов пообіцяв зареєструвати проект рішення, щоб заборонити приватизацію цього приміщення.

22 травня члени постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності проголосували за погодження проекту рішення обласної ради «Про заборону приватизації нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38».

Окрім того, депутати проголосували за те, щоб вилучити дану будівлю зі списку об’єктів на приватизацію («Про погодження проекту рішення обласної ради «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 №195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 №972, від 19.03.15 №1438»).

«До речі, в 2001 році саме Володимир Прушківський звертався в БТІ, щоб продати частину приміщення, яка сьогодні знаходиться у власності автосалону. Прушківському тоді відмовили на тій підставі, що він не власник», – розповів голова постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Дмитро Кропачов.

 

Що натомість?


Сьогодні нагальним є питання з технічним обстеженням і ремонтом даного приміщення. Гроші з оренди мають насамперед іти на ці потреби.

22 травня члени бюджетної комісії підтримали проект рішення «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015-2016 роки», тобто затвердили внесення будівлі на Домбровського до переліку об’єктів, які мають відремонтувати у 2015-2016 роках. Згідно з цією програмою передбачене технічне обстеження, ремонт та оформлення нормативно-дозвільної документації на ліфти, ремонт покрівлі, сходової клітки, коридорів, входу та цоколю будівлі на Домбровського, 38.

Крім того, члени комісії проголосували за додаткове фінансування громадських організацій, які займаються соціальним захистом інвалідів - фактично погодивши 150 тис. грн. з обласного бюджету на фінансування даних організацій.

 

Люди з обмеженими можливостями не чули про Фонд


До речі, громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», а також майже однойменний Житомирський обласний фонд соцiального захисту iнвалiдiв не є єдиними організаціями, що опікуються інвалідами, ветеранами та ін. Таких в Житомирі нараховується понад два десятки, а в Житомирській області їх більше 60.

Під час прес-конференції 20 квітня, деякі присутні громадяни з обмеженими можливостями зазначили, що навіть не чули про таку громадську організацію, як «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», а також про її роботу на теренах Житомирської області.

«Я маю інвалідність 30 років і досі не знала, що в нас є така громадська організація. Мені цікаво почути, що саме вони зробили для захисту людей з інвалідністю», – зазначила Галина Башинська, член громадської організації «Молодь. Жінка. Сім’я».

На це заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований зазначив, що обласна рада попросила «надати перелік коштів, які отримали громадська організація за ці роки, а також куди ті кошти  пішли».

Дмитро Кропачов









Тэги: Житомир, Кропачов

Схожі новини:


Комментариев: 22
Admiral8
1 Papa (Admiral8)   • 22:11:41, 25.05.2015 [Материал]

так вот где собака порылась
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 22:19:28, 25.05.2015 [Материал]

Все эти фонды-х*ёнды - это ещё те осинные рои!...
garold
3 Кonstantin (garold)   • 22:26:23, 25.05.2015 [Материал]

Самое смешное что Форест это схавал,и пытается выдать ситуацию типа инвалидов лишают дохода,а они его ни когда не видели и теперь они пойдут под облсовет?Совсем видать плохо с финансами у псевдожурналиста!
tt2015
4 Виктор (tt2015)   • 22:27:59, 25.05.2015 [Материал]

3-2 в пользу Кропачева, Форест -ждем ответочку. Хотя 3-0... в пользу Кропачева.. у Фореста только агония, а не документированные факты.
Admiral8
8 Papa (Admiral8)   • 12:05:20, 26.05.2015 [Материал]

корпачев молодец. все прозрачно
tt2015
5 Виктор (tt2015)   • 22:36:14, 25.05.2015 [Материал]

Кропачеву: а вы еще добавьте инфо из ЕГР про фирму по ЕДРПОУ, там тоже класно написано.. вот приведу некоторые данные :
Детальна інформація про юридичну особу: ЖИТОМИРСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ
Ідентифікаційний код юридичної особи 20401051
Перелік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі прізвище, ім'я, по батькові, якщо засновник – фізична особа; найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код юридичної особи, якщо засновник – юридична особа:
ПРУШКІВСЬКИЙ ВОЛОДИМИР СТАНІСЛАВОВИЧ
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00
ЯРОПОВЕЦЬ АНТОНІНА АНАТОЛІЇВНА
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00
ШЕКЕРА МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00
Дані про розмір статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) та про дату закінчення його формування Розмір (грн.): 0.00
Дата закінчення формування: 19.11.2004
Ивасик
6 Телесик (Ивасик)   • 02:41:36, 26.05.2015 [Материал]

Хотелось бы верить в лучшее, но как-то классически депутаты проявляют свою активность накануне выборов. Один за помещение на Домбровского взялся (судя по новостям на ЖЖ, тема появилась в середине апреля), другой дороги делает (май месяц) и бумажки рассылает жителям района мол это моих рук дело бла бла. Думаю, по городу таких депутатов активизировалось уже не мало. Дальше думайте сами - гречка вкусный, л..торат!
Кропачов
7 Дмитро (Кропачов)   • 07:32:58, 26.05.2015 [Материал]

Меня удивляют люди, которые во всем ищут выгоду. Город это не мой избирательный округ, представте себе иногда, делают работу которую просто надо сделать, а не только ради выгоды. Хотя не вижу ничего зазорного и эта нормальная практика когда люди, что то делают и об этом пишут. Предлагаю и вам, что то сделать полезное и об этом написать. А в данном случае статья больше для пояснения ситуации и защита от лжи.
Admiral8
9 Papa (Admiral8)   • 12:12:11, 26.05.2015 [Материал]

спасибо
Ивасик
10 Телесик (Ивасик)   • 16:43:54, 26.05.2015 [Материал]

А меня не удивляют люди, к-рые что-то начинают делать и освещать в СМИ накануне выборов. Может это и совпадение, а может и нет. Вот такой у нас удивительный мир. Прояви вы такую активность раньше, сомнения бы и не закрадывались. А когда там и тут начинают всплывать темы с деятельностью депутатов перед выборами, то наученный годами мозг начинает фильтровать все это.
Напишите тут или мне в ЛС, что вы сделали для города будучи депутатом, чтобы я поверил что это просто совпадение.

По поводу вашего предложения: хожу на работу, плачу налоги. Этого хватит?
Кропачов
11 Дмитро (Кропачов)   • 21:27:49, 26.05.2015 [Материал]

Нет не хватит, я вот тоже хожу на работу плачу налоги, но вам ведь этого мало.

Можете мне в личку написать свою электронную почту я вышлю вам электронный вариант отчета о своей деятельности в виде газеты, которую я распространял на своем избирательном округе в Червоноармейском районе и там обозначено чем я занимался полезным 2,5 года пока депутат для области, района и для города и в целом для страны. Много это мало ли сложно сказать, сколько смог столько сделал и об этом написал. Считаю мог бы больше и думаю как быть эффективней.
Ивасик
12 Телесик (Ивасик)   • 02:37:23, 27.05.2015 [Материал]

По первому абзацу есть один довольно существенный нюанс: мы вас и наняли на работу, поэтому мы и вправе ожидать от вас результатов, и даже требовать отчитываться. Я думаю тут даже спорить ведь не будем, да? А то у чиновников модно забывать, кто их делегировал, кто их наделил полномочиями и т.п.
Вот если бы вы не были депутатом или чиновником - меня бы абсолютно устроило то, что вы ходите на работу, платите налоги :) Почту скину.
vox
16 владимир (vox)   • 13:05:43, 27.05.2015 [Материал]

а кого это вы нанимали на работу? Депутата областного совета? Так это не работа, он за нее денег не получает. И не чиновник он, кстати.
Ивасик
21 Телесик (Ивасик)   • 16:26:33, 27.05.2015 [Материал]

Власть в стране принадлежит народу. Депутата делегирует в ВР и горсоветы/облсоветы избиратель (народ) представлять интересы изберателя (народа). Депутат за свою работу в этих органах получает зп, к-рая идет с налогов избирателей (народа). Если вам все это не понятно, то нам не о чем с вами говорить.
vox
22 владимир (vox)   • 16:43:39, 27.05.2015 [Материал]

вы трошки в неадеквате. Когда это депутаты местных(сельских, городских, областных) советов получали зарплату? Учите матчасть :)
aurum
13 Антон (aurum)   • 06:35:04, 27.05.2015 [Материал]

ЛУЧШЕ ПУСТЬ КАРПАЧОВ РАСКАЖЕТ О СВОИХ ТЕНЕВЫХ СХЕМАХ ПО ПРОДАЖИ ВОЕНОЙ ЕКИПИРОВКИ, ГДЕ ВЗЯЛ ТАКИЕ ВЕЩИ И ПОЧЕМУ ТОРГОВАЛ ИМИ , НАЖИВАЯСЬ ПРИ ЕТОМ НА МОЛОДЫХ ПАРНЯХ КОТОРЫЕ ИДУТ ВОЕВАТЬ. ПРАВИЛЬНЫЙ ТЫ НАШ.
Ивасик
15 Телесик (Ивасик)   • 12:46:14, 27.05.2015 [Материал]

Так расскажите и вы о них нам, а лучше сразу в органы) А то как высер в небо. Всегда интересно послушать обе стороны, желательно с аргументами, спасибо.
vox
17 владимир (vox)   • 13:07:28, 27.05.2015 [Материал]

вранье.
aurum
18 Антон (aurum)   • 14:17:06, 27.05.2015 [Материал]

Почему вранье, мои кумовья покупали у помощницы карпачова броник и каску для парня который отправлялся на АТО. 9000 гривен ето стоило. но связывались через него, правда думали что бесплатно но была озвучена цена.
Ивасик
20 Телесик (Ивасик)   • 16:21:39, 27.05.2015 [Материал]

Так а где тут в сказанном теневая схема то? Такое к делу не подшить.
Коренной
14 Алексей Александрович (Коренной)   • 09:54:39, 27.05.2015 [Материал]

13-му. Антон, это уже другое дело, с ним потом разберемся, когда с "бескорыстного защитника инвалидов" маску сбросим. Здесь появилась информация от озернянских спортсменов, что Форест не побрезговал ради денег в коммуниста превратиться.
aurum
19 Антон (aurum)   • 14:18:26, 27.05.2015 [Материал]

Я вот думаю, когда всю ету нечесть выметем сраной метлой из кресел как города-района и области. Вы как раковые клетки разрастаетесь. Янучарика убрали а вы то остались.
Оголошення на ЖЖ інфо: