Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Май » 26 » 14:36:26

Освітяни Житомира вимагатимуть від Кабміну виконання своїх обов'язків     Реклама  

26.05.2015, 14:36:26 6243 5
Освітяни Житомира вимагатимуть від Кабміну виконання своїх обов'язків

По представнику з кожного загальноосвітнього закладу міста та шкільних відділень навчально-виховних комплексів Житомира зібрались разом у 23 гімназії. Адже досі гостро стоїть питання з виплатою відпускних та зарплатні місцевим вчителям. Головна причина полягає у тому, що у Кабінеті Міністрів України не справляються з взятими на себе обов'язками щодо фінансування працівників шкіл. На разі борг перед освітянами складає майже 34 млн. грн.

У Житомирі під особистий контроль вирішення питання взяв на себе перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Про це повідомляє його прес-служба. 

Аби не допустити соціальної напруги серед вчителів міста, на останній сесії міської ради вдалось зменшити недостатність коштів за рахунок міського бюджету. Сергій Сухомлин зазначає, на місцевому рівні ситуацію вирішуватимуть всіма можливими способами. На разі готується позов до суду.

«Перше, що ми зробили – це підготували позов до суду на Міністерство освіти щодо не виконання своїх обов'язків. Ми зробили повністю юридичне обґрунтування, наша позиція така: ми однозначно подаємо в суд».

Окрім того, зазначає Сергій Сухомлин, у Києві з вирішенням проблеми допомагають Геннадій Зубко та голова парламентського комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич.

«Вже у п'ятницю вона мені надіслала лист на Арсенія Яценюка, в якому вона окреслила проблеми Житомира і в цілому по всій Україні. Під цим листом вона зібрала достатньо багато підписів депутатів Верховної Ради».

Освітяни Житомира обурені роботою Міністерства освіти, адже численні звернення щодо скорішого вирішення проблеми так і не дали жодних результатів, розповідає голова Житомирської міської організації працівників освіти і науки України Тамара Чугаєвська.

«Завдяки тому, що Сергій Сухомлин домовився, ми поїхали на зустріч у Міністерство освіти. Наші болючі проблеми ми висвітлювали там та, на жаль, ми не отримали того позитивного результату, на який очікували».

Отже, поспілкувавшись та порадившись, представники загальноосвітніх закладів міста, вирішили:

«У середу ми їдемо з акцією протесту до Кабінету Міністрів і також підійдемо з нашими вимогами до Міністерства освіти, щоб там може зглянулись, почули – місту Житомиру не вистачає коштів».




Тэги: Сухомлин, кабмин, учителя, Зубко

Схожі новини:


Комментариев: 5
Сalikusu
1 Çalıkuşu (Сalikusu)   • 15:28:36, 26.05.2015 [Материал]

ну на самом деле все просто: какая-то мразь зарабатывает себе деньги, а в школах учителям трусят лапшу на уши, употребляя нынче модное слово "транш".
хуянш! (простите)
зарплату задерживают уже не первый месяц.
дошло до маразма: как-то выплатили сначала 40% зарплаты, а через полторы недели 60%.
в этот раз тоже задержали на неделю.
не пострелять ли вас, господа, а?
Prettywoman
2 Annushka (Prettywoman)   • 18:55:59, 26.05.2015 [Материал]

Если наше государство равняется на Европу,то стоит помнить,что там на образовании не экономят,потому что сильное образование=сильная экономика.Два момента связаны друг с другом.А у нас хотят,чтоб учитель в неделю читал 24 урока,класс будет делиться при условии 34 ученика в классе,все учебники для 4-7 классов будут покупать родители.УВАЖАЕМЫЕ ЧИНОВНИКИ ТАК МЫ ПОПАДАЕМ В АНУС,А ЭТО СОВСЕМ НЕ ЕВРОПА.:(
HOOLIGAN
3 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 20:57:36, 26.05.2015 [Материал]

дебилизация населения: голодный учитель не сможет в полной мере обучить мажоронышей мажоров и просто нормальных детей.
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 17:59:06, 27.05.2015 [Материал]

"... Наші болючі проблеми ми висвітлювали там та, на жаль, ми не отримали того позитивного результату, на який очікували..."
Сытый голодного не услышит... (с)
Хотя, и сытый, и голодный одинаково падает от удара лома по голове или выстрела!
sveto4ka
5 Світлана (sveto4ka)   • 20:13:08, 27.05.2015 [Материал]

я вважаю що все це без толку!
Оголошення на ЖЖ інфо: