Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Июнь » 17 » 17:10:11

Українські данчани сформували 20 тонн гуманітарної допомоги для потреб співвітчизників. ФОТО     Реклама  

17.06.2015, 17:10:11 4549 1
Українські данчани сформували 20 тонн гуманітарної допомоги для потреб співвітчизників. ФОТО

Наталія Рогде - українка, вже 4 роки проживає у Данії, батьки залишились у Житомирі. З початком війни на Сході України,  за активної позиції жінки, Дацька сторона, неодноразово, формувала матеріальну допомогу. Її розподіляли серед військових, вимушених переселенців, дітей, що проживають в зоні АТО.

Дізнавшись через  соціальну мережу, що у рідному Житомирі є громадська організація, яка активно допомагає різним закладам Житомирщини і  в складі якої лише одні жінки, Наталія вирішила організовувати збір гуманітарної допомоги на потреби і цих закладів. Серед них: військовий шпиталь, протитуберкульозна лікарня, психоневрологічний диспансер, благодійний фонд «Місія в Україну» та ін. Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Сергія Сухомлина.

«З листопада 2014 була створена дацько-українська спілка», – розповідає Наталія Рогде. Це люди, які переважно працюють на фермі і у них всього лише один вихідний, один раз на два тижні. І в цей один вихідний вони приїжджають за 120 - 150 км., щоб привести гуманітарну допомогу. Ці люди є великими оптимістами та патріотами, не дивлячись на те, що вони живуть не в Україні»

Напередодні Різдва, перебуваючи в Україні, Наталія познайомилась з представницями ГО «Спілка небайдужих жінок», розповідає Ольга Пашко.

«У нас була дуже гарна зустріч, зав'язалася розмова про те, що датчани, які мають українське коріння, разом з нашими волонтерами можуть об’єднатися у дацько-українську спілку, так як вони готові допомагати нам, знаючи які події відбуваються в Україні».

Умовою відправлення допомоги з Данії було те, що вантаж має отримати не організація чи фонд, а конкретною установа, де можна перевірити факт використання переданого. Тож  «Спілка небайдужих жінок» взяла на себе відповідальність отримання, розмитнення та розподілення вантажу. А підтримку у вирішенні питань жінкам надали Фонд Родини Розенблат та Сергій Сухомлин, розповідає голова спілки Світлана Жаворонкова.

«Установи, з якими можна було конкретно працювати – військовий шпиталь, психіатрична лікарня, тублікарня, Романівський будинок–інтернат, «Місія в Україну». Ми зібрали необхідний пакет документів та направили у Данію. Вже за декілька місяців 20 тонна фура прибула до України. Ми звернулися до Сергія Івановича і він спільно з фондом Родини Розенблат допомогли вирішити питання з розмитненням гуманітарної допомоги» - каже Світлана Жаворонкова.

Олена Розенблат нагадує, що допомогу отримають діти з психічними розладами, діти з інвалідністю, літні люди, військові.

«Ми зробили все, щоб ця допомога була розподілена серед тих, хто дійсно її потребує. Ми попереджали, що  з часом хочемо перевірити, хто нею користується. Головне, щоб ті хто її надає бачив, що допомогу використовують за призначенням».

Сергій Сухомлин висловив вдячність представниці дацької сторони та жінкам – житомирянкам, які свій вільний час, присвятили тому, щоб розподілити гуманітарний вантаж.

«Хочу всім подякувати за таку роботу, а наше завдання, як влади - це допомогти адміністративно і шляхом проведення ось таких круглих столів. Ми повинні надихнути людей долучатися до таких справ та проінформувати населення куди конкретно пішла допомога. Тому, що, завдяки розповсюдженню інформації всім зрозуміло, що допомога розподіляється справедливо та доходить до свого адресату».

Також Сергій Сухомлин зазначив, що Данія не перша країна, яка надає важливу та необхідну допомогу, як пораненим військовим, так і тим, хто служить в зоні АТО та їх сім’ям. Гуманітарний вантаж вже надсилали з англійського міста Шеффілд та китайського Гонконгу.

Загалом, для житомирських лікувальних та реабілітаційних закладів з  Данії надійшли: функціональні ліжка, білизна, уніформа для лікарів, одяг, взуття, медичне обладнання.












Тэги: Елена Розенблат, Сухомлин, Госпиталь, АТО, Житомир, союз женщин

Схожі новини:


Комментариев: 1
OldWel
1 Валерій (OldWel)   • 09:15:35, 18.06.2015 [Материал]

Не данчани,а данці!
Оголошення на ЖЖ інфо: