Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июнь » 15 » 09:24:23

У Житомирській облраді підписано Меморандум про співробітництво з Інтернаціональною бурштиновою біржею

15.06.2016, 09:24:23 2760 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирській облраді підписано Меморандум про співробітництво з Інтернаціональною бурштиновою біржею

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська, голова облдержадміністрації Сергій Машковський, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та директор Інтернаціональної бурштинової біржі UAB “AMBER TRIP” Гедрюс Гунтарюс підписали Меморандум про співробітництво та взаємодію між Житомирською обласною радою, Житомирською облдержадміністрацією, Житомирським міським головою та Інтернаціональною бурштиновою біржею UAB “AMBER TRIP”.

Цей документ став першим кроком для врегулювання видобутку та реалізації бурштину на території Житомирщини. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Як повідомив Гедрюс Гунтарюс, через Міжнародну біржу-виставку, яка діє у столиці Литви Вільнюсі вже впродовж 20 років, світові промислові компанії здійснюють продаж і закупівлю дорогоцінних каменів і металів та виробів з них, у тому числі й з бурштину. І на сьогодні вже майже 300 компаній з усього світу, які співпрацюють з біржею, зацікавлені у легальній закупівлі бурштину для виробництва власної продукції.

Ініціатором підписання такого Меморандуму стала голова обласної ради Анжеліка Лабунська, яка вважає, що бурштин - це майбутнє і процвітання Житомирської області. 

«Житомирщина має достатньо можливостей і ресурсів для того, щоб стати успішним і розвиненим регіоном. В області багато запасів бурштину, у неї вдале місцерозташування – недалеко від столиці, а віднедавна у Житомирі відкрили аеропорт. Легальний видобуток і реалізація "сонячного" каменю – це один із основних напрямів розвитку нашої області, оскільки це й робочі місця, на які у тому числі будуть працевлаштовані демобілізовані учасники АТО, це й наповнення бюджету», - наголосила голова обласної ради.

За словами Анжеліки Лабунської, наступним кроком у вирішенні бурштинової проблеми є створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» Житомирської обласної ради. Відповідний проект рішення планується затвердити на черговій сесії обласної ради.

«На жаль депутати Верховної Ради України вже досить тривалий час затягують прийняття «бурштинового» закону, який пришвидшив би вирішення цієї проблеми. Але в Україні на сьогодні є відповідне законодавство, у рамках якого можна узаконити видобуток та продаж бурштину. Тому ми все робимо законним шляхом і той формат, який ми сьогодні впроваджуємо – і Меморандум, і створення комунального підприємства - дозволено діючим законодавством», - зауважила очільник депутатського корпусу.

У заході також взяли участь заступник голови обласної ради Наталія Рибак та перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.



 


Тэги: облсовет, янтарь, добыча янтаря, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: