Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Июль » 18 » 13:34:44

Сергій Машковський оглянув реконструкцію соціальних об’єктів в чотирьох районах області та дорогу Н-03

18.07.2016, 13:42:44 3208 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Сергій Машковський оглянув реконструкцію соціальних об’єктів в чотирьох районах області та дорогу Н-03


Сьогодні, 15 липня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський  оглянув об’єкти в Черняхівському, Коростенському, Хорошівському та Житомирському  районах, що реконструюються в цьому році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та ремонт автошляху Н-03 Житомир-Чернівці.

 «Сьогодні ми бачимо, як децентралізація дає економічне зростання громадам. В кінцевому результаті виграє кожен громадянин. У об’єднаних громад з’явилися додаткові фінансові можливості, збільшилася їхня платоспроможність», - зазначив Сергій Машковський.

Голова ОДА проінспектував хід виконання робіт у Високівській,  Ново-Борівській та Тетерівській об’єднаних територіальних громадах, де  проводиться комплексна термосанація навчальних закладів. Також керівник області відвідав с. Горщик Коростенського району, де проводиться термосанація ЗОШ,  та с. Бондарівку, де планується створити  місцеве пожежне депо.

Сьогодні з державного бюджету перш за все фінансуються об’єкти о новостворених громадах. Таких в області на сьогодні створено  10 (Вишевицька, Високівська Дубрівська, Потіївська, Тетерівська сільські, Іршанська, Корнинська, Народицька, Новоборівська Червоненська селищні).

«Пріоритетність при виділенні коштів на реконструкцію шкіл, садочків, ФАПів, амбулаторій, лікарень, доріг, вуличного освітлення мали звичайно об’єднані територіальні громади. І вже сьогодні є результати: у Високівській громаді – з’явиться нова дорога, вже сьогодні тут – оновлена будівля школи, де ремонт не проводився більше 30 років. У громаді вже є кошти на будівництво дитячого садка та футбольного поля зі штучним покриттям», - підкреслив керівник області.  

Сергій Машковський повідомив, що загалом в області в цьому році буде реалізовано будівництво (реконструкцію) 38 об’єктів на суму 119,9 млн. грн.Це 11 проектів з капітального ремонту вуличного освітлення;  будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) 12 шкільних, 4 дошкільних, 2 лікарняних закладів та 1 закладу культури;  капітальний ремонт і реконструкція 3 спортивних об’єктів; технічне переоснащення 2 котелень; будівництво 2 гідроспоруд; реконструкція під пождепо.

Голова ОДА тримає на особистому контролі хід та темпи виконання робіт на всіх об’єктах, оскільки всі роботи по мають завершитися до кінця року, в іншому разі – кошти повернуться назад до державного бюджету.

Окрім того Сергій Машковський оглянув ремонтні роботи на автошляху Н-21 Житомир-Чернівці.














Тэги: Машковский, реконструкция, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: