Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Март » 22 » 14:57:55

5 тисяч гектарів землі незаконно віддали приватній компанії під видобуток бурштину, - Розенблат

22.03.2017, 15:02:19 3123 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
5 тисяч гектарів землі незаконно віддали приватній компанії під видобуток бурштину, - Розенблат

Посадові особи вчинили державний злочин, забезпечивши монопольне право на видобуток бурштину на Житомирщині приватній компанії, яка зареєстрована в Гонконзі.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише народний депутат України Борислав Розенблат.

«Сьогодні з трибуни Верховної Ради був змушений заявити про черговий злочин, пов'язаний з нелегальним видобутком бурштину. Злочин, вчинений не в поліських лісах, а у високих кабінетах тимчасово вконуючим обов’язки  голови Державної служби геології та надр Миколою Бояркіним. Жителів Житомирщини та громадян України було пограбовано державними службовцями Державної служби геології та надр. Адже згідно з Конституцією надра належать українському народу!»,  – заявляє нардеп.

За його словами, нещодавно на Житомирщині з’явився монополіст з видобутку бурштину:
 

«Це іноземна компанія «Райт Солюшн», яка створена зовсім недавно. ЇЇ єдиним засновником є фірма з Гонконгу. А назва та організаційна форма – цілком співпадають з  назвою відомої компанії з Російської Федерації. Саме ця компанія без аукціону та без погодження обласної ради отримала права на розробку більше ніж п’яти тисяч гектарів надр на перспективних ділянках Житомирщини», – пише Борислав Розенблат.



Нардеп переконує: дозволи на користування надрами отримані на підставі неіснуючого закону – згідно з положенням, що було скасовано за п’ять місяців до моменту видачі, та видані всупереч відмові у погодженні:
«Нормальні компанії отримують право на видобуток корисних копалин на підставі погодження місцевої влади. А «Райт Солюшн» отримує їх на підставі відмов у погодженні. Звісно, закон таке забороняє. Але як виявилось, для Держгеонадр це не є перепоною».

Як твердить Борислав Розенблат, на запит Житомирської обласної ради від 21 грудня 2016 року щодо незаконного надання спецдозволів на видобуток бурштину відповідь надійшла лише 20 лютого 2017 року: «Для чого це було зроблено? Для того, аби минуло півроку з моменту видачі цих спецдозволів, і обласна рада не могла оскаржити ці дії»,  –  пише він.

Крім того, номери спецдозволів, що видані цій компанії, повністю співпадають з номерами дозволів, що були видані раніше:

«Ви розумієте? Замилити очі, аби не було видно, звідки вуха ростуть! Було зроблено все, щоб приховати цю оборудку, але нам вдалося знайти докази! Наприклад, ось маємо спецдозвіл № 4786, виданий в 2008 році для видобутку вапна. Під цим же номером у 2016 році видається ліцензія на видобуток бурштину!», – обурюється нардеп.

Борислав Розенблат разом з колегами сьогодні звернулися до Генеральної прокуратури, Президента України, до Уряду з вимогою припинити розкрадання надр. 


















 

Схожі новини:


Комментариев: 4
kmitliva
1 Galina (kmitliva)   • 15:45:52, 22.03.2017 [Материал]

"ЇЇ єдиним засновником є фірма з Гонконгу."

китайцы уже торбами вывозят бурштын....
Месть_королевы_Анны
2 Queen_Annes_Revenge (Месть_королевы_Анны)   • 19:02:28, 22.03.2017 [Материал]

"За його словами, нещодавно на Житомирщині з’явився монополіст з видобутку бурштину"

Депутат расстроился что это не он?))
xom
3 xom (xom)   • 21:50:35, 22.03.2017 [Материал]

Понять можно... хотел сам янтарем заняться, но нашлись пацаны по круче. Но нам то какая разница кто вывозить отсюда бабло будет, нам ничего не перепадет по любому.
Sunrise
4 Алекс (Sunrise)   • 06:49:23, 24.03.2017 [Материал]

Вы хоть понимаете, что такое 5 тыс гектаров!? Это просто пи...ц!! Все, можно прощаться с прекрасной природой полесского края...
Оголошення на ЖЖ інфо: