Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Июнь » 16 » 10:25:03

У обласні раді розглянули ситуацію з центром обліку для безпритульних у Житомирі

16.06.2017, 10:25:03 2301 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У обласні раді розглянули ситуацію з центром обліку для безпритульних у Житомирі

Питання функціонування центру обліку для безпритульних, що знаходиться в м. Житомирі, 15 червня обговорили на робочій нараді під керівництвом першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка за участі керівників управлінь та відділів виконавчого апарату обласної ради і депутата Олени Галагузи.

На нараді зазначалось, що центром обліку опікується громадська організація «Милосердя», яка орендує приміщення, що перебувають на балансі обласної ради. Наразі з громадської організацією укладено договори оренди трьох приміщень загальною площею майже 900 кв.м., у тому числі й приміщення центру, за мінімальну плату. В минулому році за рахунок коштів обласного бюджету у приміщенні центру було замінено вікна на загальну суму 125 тис грн, - повідомляє прес-служба обласної ради.

Водночас, укладаючи договір оренди, орендар брав на себе зобов’язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати комунальні та експлуатаційні послуги, зокрема, за електроенергію та утримання мереж. Станом на 1 червня борг громадської організації за вказані послуги становить понад 100 тис грн, з яких більше 70 тис грн – заборгованість за електропостачання.  

У коментарі журналісту "Журналу Житомира" Олена Галагуза зазначила: На мою думку, однозначно треба підтримувати безхатьків. Якщо знаходять гроші на безпритульних тварин, то чим ці люди гірші? Нічим. Безхатьки тут отримали надію на дім, але треба забезпечити їм не лише стіни, а й соціальну реабілітацію.

Після обговорення зазначеного питання, присутні дійшли згоди - аби уникнути подальшого зростання боргів, запропонувати керівнику громадської організації укласти договір на електропостачання безпосередньо з енергопостачальною компанією та відповідний договір про реструктуризацію накопиченої заборгованості.

Підсумовуючи нараду, Сергій Крамаренко зазначив, що  депутати не стоятимуть осторонь тих проблем, з якими стикнулися безпритульні.

«Обласна рада буде сприяти і допомагати центру і тим людям,  які, з тих чи інших причин, опинилися без певного місця проживання, адже для деяких з них центр обліку в Житомирі – це єдиний шанс мати дах на головою і можливість повернутися до нормального життя», - підсумував перший заступник голови обласної ради.

Нагадаємо, як повідомляв "Журнал Житомира", центру обліку для безпритульни у Житомирі відімкнули електроенергію






Тэги: электроэнергия, бездомные, приют

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: