Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Декабрь » 23 » 17:43:42

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Житомирської обласної ради прозвітувала за рік роботи     Реклама  

23.12.2017, 17:43:42 3463 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Житомирської обласної ради прозвітувала за рік роботи

У четверг, 21 грудня, після завершення сесії Житомирської обласної ради депутати фракції «Об’єднання «Самопоміч» провели звітну прес-конференцію для ЗМІ, на якій відзвітували про свою роботу протягом року.

До складу фракції входять 6 депутатів, очолює її Віталій Ейсмонт. Розповідаючи журналістам про себе, кожен з депутатів заявив, що пишаються дисциплінованістю з точки зору участі у роботі постійних комісій та сесій облради.

За словами депутатів, вони продовжують регулярно працювати під час прийомів громадян, допомагаючи людям у різноманітних питаннях через надання юридичних консультацій, оформлення депутатських запитів, надання допомоги тощо.

Голова фракції, депутат Житомирської обласної ради Віталій Ейсмонт розповідає: «Фракція та я особисто на перше місце ставимо питання і проблеми людей».

За його словами, за ініціативи фракції Житомирською обласною радою було прийнято звернення до парламенту та Президента України про визнання окупації РФ Донецької та Луганської областей. Тоді Житомирська обласна одна з перших по Україні в цілому прийняла таке рішення.

Віталій Ейсмонт розповів, що разом з своїм колегою Остапом Маланюком вони ініціювали проведення шахового чемпіонату України на Житомирщині.
 

 – Він не проводився у нас 40 років, та цього року ми його відновили. У нас цікава та перспективна молодь, яка займає призові місця, та має хороші перспективи для розвитку. Я підтримую зацікавленість молоді шахами, бо ця гра дає можливість логічно мислити та приймати самостійні рішення, - пояснив він.

 

IMG_4992


Депутат Остап Маланюк додав, що завдяки «Самопомочі» вперше на рівні області було серйозно порушено питання про розвиток туристичної галузі Житомирщини, як окремої галузі економіки. Також Остап Маланюк став ініціатором того, щоб сесії Житомирської обласної ради проводились частіше, що дозволяє більш ґрунтовно вивчати питання та зменшити ризик «протягнення» вигідних питань певним колам, без детального розгляду та уваги громадськості.

Депутат Олег Пасічник звітуючи про роботу зазначив, що ним було проект рішення про звернення до Президента України, Кабміну, Верховної ради про скасування абонплати щодо підключення до систем газопостачання. Окрім прийому громадян та надання їм допомоги, він постійно проводить зустрічі з керівництвом м. Бердичів. Ним надано допомогу у придбані лінолеуму для ДНЗ №26, двох телевізорів та комп’ютерів для Бердичівської міської гімназії №2. За його сприяння також розпочато капітальний ремонт вулиці Бердичева.

Депутат Олексій Шавлович приймає участь у роботі комісії, яка займається проблемою жуків-шкідників, що знищують ліс. Як відомо, це масштабна проблема, що загрожує зникненню лісів Житомирщини та сусідніх областей. За його ініціативи у Житомирський центр технічної творчості облради закупили фотолабораторію, про яку там давно мріяли. Він приймає участь в реалізації проекту будівництва сучасного спортивного майданчику у м. Бердичів.

Депутат Євген Жабокрицький розповів, що окрім депутатської діяльності він не перестав займатися волонтерством, і спільними зусиллями з колективом свого підприємства відправив два автомобіля у зону АТО для житомирських хлопців. Як депутат спрямував кошти на придбання шкільних дошок для дошкільного закладу с. Миролюбівка Попільнянського району, ігрового майданчика для навчального закладу №63, медобладання для дитячої лікарні, кухонного обладнання для училищ обласної ради та багато іншого.

Депутат Олена Галагуза звітуючи, зазначила: «Для мене принципово важливо все, що стосується українських ідеологічних питань, і сьогодні депутати обласної ради проголосували за мою пропозицію включити ветеранів ОУН-УПА до обласної програми захисту осіб з інвалідністю та ветеранів війні і праці ветеранів. Також це декомунізація в’їзних знаків до населених пунктів».

За словами Галагузи, під прикриттям відновлення обласних програм у облраді хочуть виділяти кошти керівникам проросійських організацій Житомирщини, як то «Русское содружество». Депутат має намір усіляко чинити опір даному лобіюванню. Також вона займається виявленням дружніх до малят закладів Житомира, які не інформують на своїх дверях, що мами з колясками у них є не бажаними гостями та вхід їм заборонено. Як повідомляв раніше «Журнал Житомира», Олена Галагуза порушила суспільно важливо проблему дитячого знущання у школах – булінгу.

IMG_4996


25673555_1448875765224973_1838273600_o (1)

IMG_4999

IMG_5001

Тэги: Самопоміч, депутаты, партия, Житомирская область

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: