Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Март » 31 » 22:01:22

Депутатів Житомирської облради закликають думати про громаду й не порушувати регламент     Реклама  

31.03.2016, 22:01:22 3732 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутатів Житомирської облради закликають думати про громаду й не порушувати регламент

Голові обласної ради Анжеліці Лабунській на черговій сесії вдалося об'єднати депутатів, які піклуються про інтереси громади. Зокрема, свідомі обранці підтримали позицію очільниці ради щодо припинення внесення питань з голосу, що є порушенням регламенту. Депутати розуміють важливість порушених питань для життєдіяльності населення і відповідальність перед жителями області. 

Однак частина депутатів керується не громадськими, а власними інтересами. Представники кількох фракцій демонстративно покинули залу засідань, хоча виборці голосували за те, аби вони сумлінно виконували свої депутатські обов’язки без демаршів.

Присутні на сесії активісти зауважили, що подібні «коники» є неприпустимими, адже час виборів та гасел минув, настав час плідної роботи. Спірні питання необхідно вирішувати конструктивно, а не влаштовувати «цирк». Дискусія продовжилася в соцмережах.  Тут активісти запитали «депутатів-утікачів», чому вони не протестували під час голосування за ряд скандальних питань, як-от виділення комунального приміщення антиукраїнській громадській організації. А ще спостережливі представники громадськості нагадали, що якраз ті, хто зараз осипав звинуваченнями керівництво облради, свого часу найактивніше голосували за його обрання. Мовляв, «бачили очі, що вибирали». 

Ті, хто був присутній на сесії облради, зокрема, з подивом читають у ЗМІ заяву очільника фракції «Свободи» Сидора Кізіна щодо «нівелювання значення депутатських комісій і депутатських фракцій», «можливої узурпації влади», «нової коаліції» тощо. Ця заява зроблена в кращих традиціях чорного піару. І знову частина депутатів бореться зі своїми політичними конкурентами. Разом з тим інші депутати, які дійсно відстоюють позиції громади, знаходять конструктивні виходи із ситуацій, спілкуються один з одним, намагаються об'єднуватися заради вирішення проблем людей. Так, Сидір Кізін сказав, що було порушено регламент і встановлену процедуру, коли, на його думку, було проігноровано рішення комісії з питань законності, регламенту, протидії корупції, яку очолює Кізін, в питанні відбору представників від обласної ради, від громадськості до поліцейської комісії. Однак депутати голосували за окремих представників громадськості, чиї кандидатури були винесені на сесію. Депутати представляють інтереси громад області, і прислухаються до їх думки, і неприпустимі будь-які намагання нав'язати ту чи іншу кандидатуру.

Що ж до голосування з голосу, депутати погоджуються, що така ганебна практика має бути припинена. Адже на депутатах лежить велика відповідальність і кожне питання має бути детально опрацьоване до сесії. Зокрема, таку думку відстоює і керівник фракції Блоку Петра Порошенка Степан Нусбаум. 

-    Депутати нашої фракції підтримали всі питання, які були узгоджені до сесії на фракції, на комісіях. Ми вирішили на цій сесії показати, що, якщо питання проговорені, треба сесію проводити в робочому режимі. Тому що питання, які вносяться з голосу, до цього не проходили обговорення і вони приймаються спонтанно. А це рішення, до яких потрібно підходити виважено. Я дійсно підтримую сьогодні і позицію голови ради про те, що таку ганебну практику, як внесення питань з голосу, треба припинити, - говорить Степан Нусбаум.

Він вже є депутатом третього скликання і з досвіду розповідає, що було зроблено багато помилок, коли питання вносилися з голосу. Члени фракції БПП висловлюють позицію, що до підготовки питань потрібно підходити виважено, пройшовши по комісіях, порадившись з юристами, аби потім не було нарікань від громади. Адже це важливі питання життєдіяльності населення. 

Степан Нусбаум говорить, що фракція БПП не ставила на голосування питання коштів, виділених на фракцію, адже не встигла підготувати питання  і за 20 днів опублікувати його на сайті. 

Керівник фракції БПП закликає колег-депутатів сумлінно і відповідально підходити до депутатських обов’язків, керуватися інтересами громади області і не порушувати регламент.


Андрій Руденко для "Журналу Житомира"


Тэги: обласной совет, депутаты, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: