Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2018 » Июнь » 15 » 09:35:05

«АгроКУБ» - кредитування агробізнесу з можливістю державної компенсації     Реклама  

15.06.2018, 09:35:05 2565 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«АгроКУБ» - кредитування агробізнесу з можливістю державної компенсації

На Житомирщині фермери можуть покращити свій бізнес із програмою пільгового фінансування і при цьому ще й одержати державну компенсацію.

Адаптована під потреби підприємців с/г сектору програма “АгроКУБ” від ПриватБанку стартувала на Житомирщині у березні 2017 року і вже понад рік поліпшує агробізнес. За її умовами аграрії отримують кошти на розвиток своєї справи - від 50 тис. грн до 1 млн грн зі ставкою 2%.
 

“Така програма кредитування вигідна фермерам і сумою фінансування, і державними компенсаціями, і зручним графіком погашення. Перші 6 місяців діють кредитні канікули, тобто повертати треба тільки відсотки, решта 6 місяців сума боргу з відсотками розділяється рівними частинами”, - розповів керівник напрямку з активних операцій МСБ Житомирського РУ ПриватБанку Роман Грицюта.
 

Крім цього, ПриватБанк є уповноваженим банком державної програми компенсації, через який повинна проводитися оплата техніки й обладнання.

Як повідомили у банку, минулого року клієнти ПриватБанку, які працюють в агробізнесі, отримали понад 70 млн грн державних компенсацій вартості техніки та обладнання. Це більше половини загальної суми компенсацій в країні. 

Цього ж року аграрії зможуть узяти участь вже в п’яти державних програмах, спрямованих на підтримку агробізнесу. Для цього Кабінетом Міністрів України 07.02.2018 були ухвалені Постанови № 86, № 106 та № 107

Перше: аграрії зможуть економити вже чверть вартості агротехніки, що відповідає переліку, затвердженому Мінагрополітики, а фермерські господарства з посівними площами до 500 гектарів та річною виручкою до 15 млн грн або кооперативи з площами до 1 000 гектарів – аж 40%.

Друге: ті самі фермери зможуть отримувати компенсацію відсотків за кредитами «АгроКУБ» до 500 тис. грн або кредитними лініями до 3 років на суму до 9 млн грн, що видані для придбання основних засобів, будівництва або реконструкції виробничих об’єктів.

Третє: також фермери зможуть отримувати компенсацію в розмірі 80% вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції категорій «базове» та «сертифіковане» (до 30 тис. грн без ПДВ на одне господарство), у тому числі купленого в кредит, наприклад «АгроКУБ». 

Четверте: підприємства, що працюють у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури, зможуть отримувати компенсації відсотків за кредитними лініями до 5 років на суму до 100 млн грн.

І п’яте: підприємства галузі тваринництва зможуть отримувати компенсацію 25% сум кредитів до 5 років на суму до 500 млн грн, що отримані для будівництва/реконструкції тваринницьких ферм, комплексів доїльних залів або підприємств із переробки сільськогосподарської продукції.


Тэги: Агробизнес, ПриватБанк, агрокуб, кредитование

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: