Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2019 » Июнь » 21 » 12:52:00

Понад 1000 родин Житомирщини отримали компенсації за доїльні апарати

21.06.2019, 12:52:00 2416 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Понад 1000 родин Житомирщини отримали компенсації за доїльні апарати

За кілька років 1054 власники, які мають трьох і більше корів, отримали фінансову підтримку з обласного бюджету. За придбання доїльних апаратів родинам Житомирщини компенсували близько 7,1 млн грн. Відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння домогосподарствам – це один із найпопулярніших напрямів програми АПК Житомирщини, - повідомляє прес-служба ОДА.

Лише з початку року 301 господар отримав на рахунки до 7 тисяч гривень компенсації. Загалом жителям виплатили цьогоріч 2 млн 83,5 тис. грн. Найактивніше користуються програмою фермери у Любарському та Чуднівському районах.

Крім того, що доїльний апарат значно пришвидшує та полегшує процес доїння, жителі області отримують до 7 тис. грн компенсації за його придбання. Також доїльні апарати забезпечують відсутність контактів рук із тваринами та молоком, що є умовою для європейських стандартів якості молочної продукції. І відповідно ціна такого молока є значно вищою.

Відтак ОДА продовжує прийом заявок та документів від жителів, які придбали установку індивідуального доїння, та бажають отримати відшкодування за неї.

Для того, аби отримати компенсацію, власники корів мають подати до комісії такі документи:

  • заявку за формою;
  • реквізити про відкриття поточного рахунку, видані банком;
  • платіжний документ (касовий чек або товарний чек, або розрахункова квитанція, або прибутковий касовий ордер), що підтверджує сплату коштів та технічну документацію за придбану установку індивідуального доїння. Документи, подані на засідання комісії, повинні містити реквізити продавця, бути завірені печаткою і його підписом. У разі, якщо продавець працює без печатки, повинна бути замітка б/п;
  • довідку, видану сільською, селищною, міською чи районною у місті радою, територіальною громадою про кількість корів;
  • копії паспортів корів та ветеринарних карток до них, завірених належним чином;
  • копії паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.
  • письмове зобов’язання про збереження придбаної установки індивідуального доїння протягом п’яти років (у разі закупівлі наступної установки до закінчення вказаного терміну, витрати не відшкодовуються).


Документи до обласної комісії приймають за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212. Телефон для довідок: (0412) 47-46-28.

Загалом у 2019 році на підтримку фермерів, аграріїв, кооперативів та домогосподарств Житомирщини передбачили 10 млн 150 тис. грн в обласному бюджеті. За якими напрямками фермери, кооперативи та господарства можуть отримати компенсації – читайте ТУТ.

Нагадаємо, що у травні комісія погодила виплату компенсацій для 77 жителів області, які подали заявки для відшкодування закуплених установок індивідуального доїння.


Тэги: Житомирщина, коровы, фермерство

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: