Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Июль » 1 » 09:06:13

Олег Грамотенко: «Давайте побудуємо кращий світ для дітей, залежних від інсуліну!»   PR  

01.07.2019, 09:08:47 2370 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Олег Грамотенко: «Давайте побудуємо кращий світ для дітей, залежних від інсуліну!»

Хто проходив через таке – знає, як нестерпно бачити маленькі ніжки та ручки, сколоті ін’єкціями інсуліну по декілька разів на день… Це дуже особиста історія. Але вийшло так, що стосується вона усієї країни. У нашій родині троє дітей. 9 років тому я вперше побачив крихітну людинку, яка змінила мене назавжди – свою доньку Олександру. Це було фантастичне відчуття! Я хотів на іменини подарувати їй ключі від якогось ідеального світу, де вона могла б жити. Дівчатка – це особливі створіння, які примушують батьків змінювати реальність. Але через 4 роки нашій сім’ї випало складне випробування. Ми дізналися про страшний діагноз, з яким Саші належало тепер жити: цукровий діабет…



У цивілізованому світі вже давно придумали, як звести наслідки цієї недуги до мінімуму. І я швидко знайшов рішення, що дозволяло моїй доньці жити гідним життям навіть з таким діагнозом. Прикріплюєш на тіло дитини крихітний контейнер (2х2 см) з інсуліном – і на 3 дні про проблему можна практично забути. Ніяких уколів, жодних побічних дій. Можна жити, як всі діти: бігати, стрибати, казитися, навіть купатися і плавати! 



Такі інсулінові помпи сертифіковані у США та багатьох інших розвинених країнах Європи та світу. Ціна нормального життя для дитини, залежної від інсуліну – 350 доларів на місяць. Це немало, але це реальне рішення. Коли я почав шукати подібні комплекти в Україні, то був просто вражений рівнем цинізму наших чиновників від медицини. Вдумайтеся: з усього різноманіття, що існує в світі, у нас в країні сертифікований лише один варіант інсулінової помпи. І коштує він… у декілька разів дорожче, ніж в будь-яких інших країнах – 1500 доларів!



Щоб ви розуміли: ця помпа значно більших розмірів і з’єднується з тілом дитини через трубку. Звісно ж, вона не дозволяє жодної активності, не кажучи вже про водні процедури. З таким «новаторським» рішенням маленька людина ще з дитячих років відчуває себе не такою, як усі. Займається поставкою цього «дива» в Україну лише одна компанія. Ввезення більш сучасних розробок – НЕЗАКОННЕ! Ось така монопольна гримаса «вітчизняного бізнесу»… Є і безкоштовне лікування: препарати 50-річної давнини з купою побічних дій, від яких у світі вже скрізь відмовились.



Я розумію, що це потрібно змінювати. І раз я зіштовхнувся з такою проблемою, то маю подати руку допомоги й іншим. Ми вирішили у нашій родині створити фонд допомоги інсуліновим дітям з дитячих будинків. У цьому випадку одних лише грошей мало. Адже ми не можемо (та й не хочемо!) «годувати» діток-сиріт тим, від чого відмовились самі. Але як легалізувати в Україні ефективні препарати, які вже давно є стандартом у цивілізованому світі?



Я сподіваюсь, що житомиряни допоможуть мені у цьому. Моя мета проста: дати можливість дітям, хворим на цукровий діабет, отримувати сучасне лікування, доступне в розвинених країнах, за нормальною ціною. Наша донечка вже 5 років живе з невиліковною хворобою. І рівно стільки ж у мені живе надія, що і в нашій країні можна створити кращий світ для дітей з таким діагнозом. Треба прийняти потрібні закони і жорстко контролювати чиновників, відповідальних за їх виконання. Зробити це я зможу лише з мандатом депутата Верховної Ради України. 



Батькам, які виховують дітей з таким же діагнозом, хочу сказати з власного досвіду: ніколи не здавайтеся! Діти не люблять бути хворими – навіть коли вони справді дуже хворі. Дитяча душа інстинктивно тягнеться до сонячного світла і здоров’я. Підтримуйте їх у цьому! Діабет – діагноз, але не вирок. Моя Саша займається спортивними танцями і вчиться співати. Тримайся, донечко! Тримайтеся, дітки, залежні від інсуліну! Ми побудуємо для вас кращий світ!



Якщо у вашій родині є діти, залежні від інсуліну – запрошую вас до себе на ширу й відверту розмову. Кожного робочого дня, починаючи від 2 липня, я особисто пригощаю кавою та чаєм у своєму офісі від 18:00 до 19:00 год.  Адреса: Житомир, вул. Покровська, 81, другий поверх заводу «Кріґер». Їхати тролейбусом № 4, 4а, 6, 12, маршрутними автобусами № 53, 53-а, зупинка «провулок 2-й Капітульний». 

Олег Грамотенко, кандидат у народні депутати України по 62-му одномандатному округу, м. Житомир

Facebook: Oleg Gramotenko
Веду прямі ефіри у Facebook кожної неділі о 17:00 год. 
Спілкуйтесь зі мною особисто!

 

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: