Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2021 » Январь » 26 » 16:55:44

Депутати нарешті взялись за безпеку навчання в житомирських школах   PR  

26.01.2021, 17:15:44 3043 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати нарешті взялись за безпеку навчання в житомирських школах

Школи Житомира з ознайомчими виїздами відвідують депутати Комісії з соціально-гуманітарних питань Житомирської міськради. Рішення про ознайомчі виїзди було прийнято на засіданні комісії. Депутати вже відвідали 17 шкіл, решту відвідають до кінця січня. 

Мета цих ознайомчих виїздів – ознайомитись зі станом шкіл з точки зору забезпечення безпеки навчання. А саме:
 
  • безпеки харчування, зокрема дотримання норм ХАСП і нового регламенту харчування у закладах освіти, який вступив в силу з 1 січня;
  • інфекційної безпеки і організації протиепідемічних заходів;
  • безпеки життєдіяльності, зокрема охорони шкіл;
  • протипожежної безпеки.
 

«Ознайомчі виїзди – це не просто цікавість, це прямий обов’язок нас як депутатів міськради. Після першого кварталу буде перегляд міського бюджету, і наше завдання спрямовати фінансування на вирішення тих проблем, які ми побачили в школах. Ситуація різна: в одних школах справді є що показати з точки зору розбудови Нового Освітнього Простору, а в інших – безліч проблем. Це і відсутність швидкісного Інтернету, і стан приміщень, санвузлів, відсутність технічного забезпечення та обладнання та багато іншого. Ми, як депутати, в силах змінити ситуацію, правильно виставити пріоритети фінансування при перегляді бюджету і допомогти школам, зробити їх безпечними та комфортними», - зазначає Голова постійної комісії з соціально-гуманітарних питань Житомирської міськради Комісії Людмила Зубко.


Довідково.

Відповідно до Положення про Постійні комісії Житомирської міської ради до обов’язків Комісії з соціально-гуманітарних питань належать: 
 
  • Здійснення контролю за діяльністю виконавчого комітету міської ради по забезпеченню конституційних прав громадян на освіту, охорону здоров’я, медичну допомогу та соціальний захист.
  • Контроль виконання програм будівництва закладів освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, об’єктів соціального захисту населення.
  • Сприяння підготовці навчальних, дошкільних та позашкільних закладів до нового навчального року, створенню належних умов навчання і виховання дітей, забезпеченню належних умов праці працівників закладів охорони здоров'я та соціально-гуманітарної сфери, забезпеченню своєчасного і якісного проведення ремонту закладів, зміцненню їх матеріально-технічної бази, забезпеченню комунальними послугами.

Схожі новини:


Комментариев: 1
pushistik13
1 Пушистик (pushistik13)   • 17:47:51, 26.01.2021 [Материал]

сбитый апач вцепилась в тему диточок мёртвой хваткой...
Оголошення на ЖЖ інфо: