Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2009 » Апрель » 7 » 19:13:13

Школьники Житомира зовут всех на субботник

07.04.2009, 19:13:13 7401 9
Школьники Житомира зовут всех на субботник

Ученики житомирской школы №5 обратили к общественности города Житомира, ко всем его жителям с призывом принять активное участие в проведении весенней общегородской толоки по благоустройству, озеленению и санитарной уборке города.

Об этом «Журналу Житомира» сообщает пресс-служба Житомирского горсовета.

Житомир - один из самых красивых украинских городов. Он выделяется среди других региональных центров Украины роскошной зеленью, волшебным уютом и живописными пейзажами, - говорится в обращении.




Звернення

учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5
до школярів, батьків, громадськості, до всіх жителів міста Житомира


Житомир – одне з найпривабливіших українських міст. Він вигідно вирізняється серед інших великих регіональних центрів України розкішною зеленню, чарівним затишком, мальовничими краєвидами, а також сусідством гомінких сучасних кварталів з поліськими дібровами, які немов богатирі-охоронці щільним колом оточують Житомир. Все це створює неповторну магічну ауру славного старовинного міста над Тетеревом.

Давайте разом
Візьмемо активну участь у проведенні весняної загальноміської толоки з благоустрою, озеленення та санітарного прибирання міста, що проходитиме з 30 березня по 30 квітня 2009 року.

Давайте разом
  • Очистимо джерела, береги річок, озер
  • Посадимо зелені насадження біля своїх будинків
  • Приберемо сміття на при будинкових територіях
  • Врятуємо від знищення дерева, кущі, квіти нашого міста
  • Відродимо кращі традиції українського народу у взаємовідносинах з довкіллям.
  • Проведемо роз’яснювальну роботу серед родичів, друзів, колег, приятелів щодо важливості та необхідності участі в загальній справі з санітарного прибирання міста, в якому живемо
  • Подумаємо над тим, що кожен з нас зробив для благоустрою, озеленення рідного міста
  • Давайте разом:
  • Зберігати і примножувати природні багатства нашого міста.
  • Виховувати почуття особистої відповідальності за діяльність, що пов’язана з перетворенням світу та розвитком в нашому місті.
  • Нести відповідальність за те, що залишиться у спадок нам і нашим нащадкам.

Хай милують око барвистії квіти
Хай спів птахів дзвінкий долина!
Збережімо природу! Ми ж її діти!
Хай в наших долонях розквітне Земля!

Зробімо спільно все для того, щоб Житомир став живодайним джерелом краси та чистоти!



Відповідно до затвердженого плану заходів по поліпшенню благоустрою, озеленення та санітарного прибирання території Корольовського району м. Житомира тут організована робота по виявленню забруднених ділянок та їх прибиранню.
Вже прибрані:
  • ділянка по вул. Вітрука. 1 (між Укрпоштою та газозаправною станцією),
  • схили Київського мосту, які ще вчора були завалені побутовим сміттям
  • прибрана територія ст. Житомир-до вул. Ново-Гоголівської, яка з осені була сміттєзвалищем;
  • прилегла територія до ДП «Модітал» по вул. Жуйка.
Для впорядкування братських могил, військових поховань, облаштування пам'ятних місць, пов'язаних з подіями Великої Вітчизняної війни, працівники комунальних служб району провели обстеження і виявили найбільш проблемні ділянки. Вже сьогодні багато колективів підприємств, організацій району приводять в належний стан прилеглі та закріплені території- збирають опале листя, обкопують дерева, газони.

Щоденно проводяться рейди по перевірці чистоти на території району, триває роз’яснювальна робота, складаються протоколи і приписи про адіністративні порушення, пов’язані з відсутністю благоустрою на прилеглих до підпрємств територіях.

Робота в рамках весняної толоки триває.

Тэги: школы, Житомир, субботник

Схожі новини:


Комментариев: 9
либерти
1 либерти (либерти)   • 20:06:32, 07.04.2009 [Материал]

Сегодня оказией побывал на многими любимом месте отдыха- Богунском карьере(за гаражами,в районе Ялынки). После увиденного захотелось поступить на службу к Кальтебрунеру.. и устроить на берегу временную печь,где бы сжег вместе с этим мусором ВСЕХ близко населяющих лиц! Особенно тех,кто спустил в водоем то ли краску,то ли гранитную пыль после шлифовки камня.Где экологическая инспекция???!!!
RusG
2 Rus (RusG)   • 21:16:25, 07.04.2009 [Материал]

чисто де не смітять
fox-M
3 Виктор (fox-M)   • 09:20:00, 08.04.2009 [Материал]

"Житомир – одне з найпривабливіших українських міст..." - Чем?)То что там написано почти каждому городу приписать можно
4 булыжник   • 10:20:05, 08.04.2009 [Материал]

на №1: http://krokradio.zt.ua/osk2/index.htm

Цвет такой?

либерти
5 либерти (либерти)   • 11:16:46, 08.04.2009 [Материал]

№4 очень похоже...
6 булыжник   • 11:52:54, 08.04.2009 [Материал]

на №4
На фото - 1-й шламонакопитель на территории ОСК-2 горводоканала. Сам объект принадлежит EMI-Украина (кожзавод), который изначально и предполагался виновником. Впоследствии подобный эффект обнаруживался в ряде других мест, более чем удаленных от Восточной промзоны.
Предположительно - нелегальные сбросы какого-то полуподпольного производства (просто бочку ночью подкатывают, и...).
Любопытно, что на моей памяти состав раствора так и не был определен (городская "экологическая инспекция" насчитывает аж одного человека, остальным организациям - начхать). Не смертельно - земноводные себя прекрасно в нём чувствуют, хотя лично я купаться не рискнул бы.

P.S. Этого 1-го апреля в СМИ разослано повідомлення о том, что "на вимогу ЖВ АМКУ Державне управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області... створило сприятливі умови" (так и написано), суть каковых - существенное снижение контроля за выдачей разрешений на выбросы загрязняющих веществ в атмосферу... Несмотря на дату - не шутка, так что...

virus
7 Андрей (virus)   • 20:31:23, 11.04.2009 [Материал]

Честно говоря помню кто был всегда инициатором всех уборок на субботниках. Учителя!!!А сами понимаем кто этим учителям приказывает.Никогда не видел что-бы учитель убирал,а если "убирал" так это была показуха.Также пускай учителя выйдут на улицу а дети останутся дома.А после этого выберут президента и парламент....
8 Саша   • 22:32:06, 12.04.2009 [Материал]

В среду школьники 26 школы убрали в лесу , что находится на Богунии .Весь мусор был собран в пакеты и сложен на кучи. До сегодняшнего дня он лежит мертвым грузом и никто не собирается его вывозить.Зачем показывать детям о том ,что их труд некому не нужен.Собаки и ветер порозносил часть мусора.Может это толока по Житомирски?
9 Саша   • 19:03:40, 15.04.2009 [Материал]

Сегодня вечер 15.04.2009 мусор собраний школьниками школы № 26 ровно неделю назад еще не вывезли.
Оголошення на ЖЖ інфо: