Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2016 » Март » 18 » 11:32:42

Новую власть в Житомире критикуют также, как и предыдущую

18.03.2016, 11:32:17 3892 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Новую власть в Житомире критикуют также, как и предыдущую

Разворовывание бюджетных средств, коррупция, взятки, конфликт интересов – все это так или иначе ассоциируется с городской властью, которая управляет Житомиром уже 4-й месяц.

Житомирский общественный активист Роман Кравчук на своей странице в соцсети написал гневный пост о том, что новые чиновники пока не смогли изменить себя и систему, и коррупция продолжает разрушать наш город.

«Журнал Житомира» публикует сообщение полностью, сохраняя орфографию и пунктуацию автора.
 
«Сумно. Сумно, коли бачиш, що відбувається в рідному місті. Як депутати виділяють мільйони корупціонерам, місце яких в тюрмі, а не біля грошових потоків.

Журналісти житомир.тудей провели розслідування, що Черкасова платить сотні тисяч за розроблення проектів своїй же фірмі - а їй 15 мільйонів на реконструкцію Михайлівської. Реконструкцію єдиної пішоходної вулиці, де знову ганятимуть автомобілі. В проекті не передбачено ніяких на це обмежень.

Журналісти "20 хвилин" розкопали, що управління освіти завищило в 2 рази вартість робіт по заміні електричного обладнання в 26 школі. Неадекватному керівнику управління освіти про це прямо в лице сказав на бюджетній комісії Юрій Мойсеєв, а він почав шось ліпити про презумцію невинуватості та суд. Цей динозавр не здогадується, шо в цивілізованому світі чиновники втрачають посади лише за підозри в корупційних діяннях і продовжує рулити освітянами. А депутати все рівно дають в його нечисті руки чергові мільйони.

На ремонт доріг виділяють щорічно десятки мільйонів. Дороги з року в рік в жахливому стані. Бо гарантії на ці роботи не передбачено! Але депутатів це не насторожує, хоча практично всі вони мають авто. І недешеві авто. І постійний ремонт ходових частин відповідно теж недешеий.

Виділяють сотні тисяч і мільйони, не розібравшись чому роботи чи послуги коштують в рази дорожче ринкових. 300 мільйонів. З яких переплачені чи віддані нечистоплотним керманичам десятки чи сотні можна було б витратити на соціальні або урбаністичні проекти. Як вам, для прикладу, найпростіша шафа з дсп розміром 2м на 1м на 0.5м за 18,5 тисяч гривень? Так Наталя Чиж особисто займається облаштуванням майбутнього Українського дому.

Радує, що серед більшості байдужих натискачів кнопки "за" є винятки.

Іван Фурлет оприлюднив перелік з 40 об'єктів комунальної власності, що планували приватизувати за копійки. Піднявся кіпіш і це питання не пройшло розгляду бюджетної комісії. Тепер це болюча тема, яку депутатам краще більше не зачіпати. Я повністю розібрався з цією аферою і скажу вам, що порушення там просто кричущі. Деталі в наступному блозі. А якби не пост Івана у фб?

Олег Хмилевский на тій же бюджетній комісії нарешті підняв питання про постійне латання величезних дірок в асфальті після ремонтних робіт комунальників. Це бездонна яма по викачці коштів. Тепер дана рекомендація підготувати пропозиції по реконструції мереж так, шоби перенести їх за межі доріг і перестати нищити асфальт.
Зміни є. Але ж які ці зміни кволі та повільні. А хочеться жити не по коліно в багні вже зараз. Жити в чистому, охайному та для людей місті. А не для галочки невідповідного своїй посаді чиновника.

І тут відразу новина про Шуста. Місяць тому, коли тільки почали ширитись чутки про його призначення в інше кп, ми були з Валера Арушанян та Елена Кучерук на прийомі у Сергей Сухомлин. Я поцікавився який же прибуток у КП "Реклама". Сергій Іванович сказав якусь сумму близько півмільйона і відразу почав малювати на листочку схему, за якою фірми-прокладки вимивають з цього підприємства мільйони.

Шуст керував 4 роки - кп ліквідовують. Цього ефективного менеджера призначають в інше кп. Парку невдовзі не стане?».


 

Сумно. Сумно, коли бачиш, що відбувається в рідному місті. Як депутати виділяють мільйони корупціонерам, місце яких в ...


Тэги: коррупция, житомиряне, Житомир, власть

Схожі новини:


Комментариев: 9
Voice
1 soon2017 (Voice)   • 11:44:21, 18.03.2016 [Материал]

А житомирский активист Роман Кравчук кодекс этики для государственных служащих, который запрещает критиковать власть, читал? :) НЕзя сегодня власть критиковать, по статье, как сепар может пойти
Zhyto
2 Zhyto Myrianyn (Zhyto)   • 12:03:15, 18.03.2016 [Материал]

А що чекати від людей, які під фінансування своїх виборчих кампаній давали кулуарні обіцянкі? Те, що фурлети оприлюднять якусь інформацію, не має вводити в оману. Можливо, просто договорняк косиною пішов і вирішили підгадити якомусь любому другу через злив інфи Івану.
Загалом якісного ривка у Житомирі не має та не очікується. Трохи марафет наводиться - це є. Але навряд це задовільнить переважну більшість житомирян. Відчуваю, що розмови про "реформи" скоро закінчаться і почнеться мова про "стабільність". А тих, хто "розхитує човен", або куплять, або пояснять ввічливо, що це робити не можна.
garold
3 Кonstantin (garold)   • 12:53:42, 18.03.2016 [Материал]

Не прошло и пол года а новости про город напоминают времена Дэбоя и Шелудченко,но по ходу запил денег идёт масштабный,вон на ул.Жуйка 4 собираются газовую заправку построить и ничего что там до ближайших домов и городской больницы нет нормативного расстояния и канализационный коллектор который уводит нечистоты с доброй половины города,а суммы на реконструкцию внешнего вида города да и то только центра,а как остальное?Заезжая в Житомир со стороны Бердичева видна убогость областного центра,там не нужна реконструкция ведь это по сути лицо города ? Шелудченко со своими 7 лямами на фонтан да Дэбой с клаптыком возле памятника Пушкину тоже за 7 млн. нервно курят в стороне.Всё это действо напоминает ситуацию когда на глазах у офигевшей публики происходит масштабное воровство под прикрытием нужд города.Но кто тот город,в смысле жителей спрашивает,где общественные слушания по всем пунктам жизнедеятельности города,или просто при короткой каденции хочется рвануть "золотой батон"?Дальше нет слов одни матюки!!!!!!!
anTaRes
4 anTaRes (anTaRes)   • 14:44:20, 18.03.2016 [Материал]

> власть
HOOLIGAN
5 ПРАВИЙ ЗАВЖДИ ПРАВИЙ (HOOLIGAN)   • 16:56:06, 18.03.2016 [Материал]

бачили очі, що купували(c)
і нєхрєн нити
Cobalt
6 Cobalt (Cobalt)   • 17:03:38, 18.03.2016 [Материал]

Пускай молятся, что народ только критикует, а не на вилах выносит!
Sams2
7 Александр (Sams2)   • 17:06:29, 18.03.2016 [Материал]

Власть новая ничуть не лучше старой, поэтому и критикуют так же.
garold
8 Кonstantin (garold)   • 18:27:46, 18.03.2016 [Материал]

А разве эту власть можно назвать новой?
Танюша
9 Татьяна (Танюша)   • 22:16:47, 20.03.2016 [Материал]

может не критиковать, а сажать?
Оголошення на ЖЖ інфо: