Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Сентябрь » 6 » 19:27:45

Олександр Коцюбко звернувся до голови Житомирської ОДА з приводу злочинів, скоєних проти дітей

06.09.2017, 19:27:45 4918 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Олександр Коцюбко звернувся до голови Житомирської ОДА з приводу злочинів, скоєних проти дітей

Житомирський громадський діяч Олександр Коцюбко через ЗМІ з відкритою заявою звернувся до голови Житомирської обласної держадміністрації з питанням захисту дітей.

Редакція "Журналу Житомира" публікує отриману заяву в оригіналі та без змін.
 
Голові Житомирської обласної державної адміністрації
Гундичу Ігору Петровичу

Громадського діяча                  
Коцюбко Олександра Петровича
З А Я В А

В місті Житомирі є поважні люди, котрі були на Майдані та боролися проти корумпованих органів влади при Януковичі. Ці люди, а їх багато, є активними громадянами міста Житомира, котрі, при порушенні чиновниками прав громадян, висловлюють заперечення публічно, по європейські. 

Але, за останні декілька місяців силові структури почали переслідувати цих людей, затягувати їх до судів, брати з них пояснення, надсилати повістки у поліцію, а потім до суду. Неймовірно, але це факт. Як приклад - Галина Чижова. Вона є пенсіонеркою, це інтелігентна, порядна людина, яка захищала та захищає інтереси дітей-сиріт. Прикладів дуже багато. Ось один з них – сирота Артур Бойко. Батьки дитини були заможні, але загинули. Дитину віддали до інтернату. А виконком Житомирської міської ради намагався відібрати двохповерховий будинок у сироти. Завдяки Чижовій, прокурору та судді, будинок повернувся до дитини. Але на цьому страждання дитини не скінчилися. Нещасний хлопчик потрапив до лап «чорних ріелтеров» з міста Рівне. Служба по справах дітей Житомирської міської ради приховала, що у хлопчика Артура Бойко є рідний дідусь. І тільки суд відмінив злочинну угоду та дитину повернули з міста Рівне, де його намагалися продати закордон.

Галина Чижова все робить у законному порядку. Але усіх, на кому мафія робить бізнес, вона не може захистити. Тому ділиться своїм досвідом та знаннями, публікує інформацію щодо таких випадків. Правильно вона це робить? Так, правильно! Але силові структури, а саме слідчий міста Житомира Дацюк та дільничній інспектор постійно приносять їй повістки, чим відволікають її та інших активістів від громадської діяльності. Для всіх активістів призначений  суддя Богунського району Покатилов, один на всіх. 

Котенко, який при владі Януковича виявив і опублікував матеріали щодо порно студії і педофілії у готелі «Житомир». В номері 331 готелю «Житомир» на протязі двох років знімали порно-відео із залученням неповнолітніх. Цю порно продукцію продавали за кордон. Завдяки сміливості журналіста та слідчого порно-студія була ліквідована. Керівником порно-студії був Хайнс Пітер Бірхер - громадянин Швейцарської Конфедерації мешканець будинку № 34 по вул. Колбенакер, що в Цюреху. В Житомирі об’єктами нездорової цікавості швейцарця були хлопчики від 9 до 13 років, вихованці дитячих будинків та інтернатів України та діти-безпритульники. Матеріали порно-студії регулярно з’являлися закордоном, у мережі Інтернет. Злочин викрито та злочинець Хайнс Пітер Бірхер засуджений на 11 років та 6 місяців ув’язнення. 

Зараз журналіст Котенко знов виявив злочини проти дітей. До кола журналістського розслідування попали: керівник дитячого будинку сімейного типу, що знаходиться на вулиці Санаторній , 4 села Іванівка Житомирського району, Наталія Коберник, її племінник – слідчий Житомирського міського відділу поліції. Голова Листвинської сільради М.Д. Хилевич видав фальшиву довідку, що в дівчинці Даринки Макарчук немає родичів, хоча в неї є тато, мама, дідусь. Фото дитини розміщували на Інтернет сайтах в різному вбранні та в різних приміщеннях і, навіть, оголену. Зараз суддя Житомирського районного суду Дубовик слухає справу щодо цієї еротичної фотосесії за участю неповнолітньої Даринки, який лише 3 рочки. Перший суд відбувся 04 вересня 2017 року. Цікаво, на суді була присутня представник служби у справах дітей Житомирської міської ради Ковальчук. Коли суду були представлені фотографії оголеної трирічної дитини, щоб залучити їх до справи, то пані Ковальчук була проти цього. Чому служба у справах дітей проти? Для чого фото маленької дитини виставляють на Інтернет сайтах? У цьому і буде розбиратися суд. 

На моє запитання до Комар Катерини Володимирівни з сектора опіки(піклування) усиновлення та соціального захисту дітей Житомирської міської ради, для чого директор дитячого будинку сімейного типу Коберник виставляла фото оголеної дитини в мережі Інтернет? Комар В.В. відповіла: «Я не вбачаю у цьому нічого такого. Але побачимо, що скаже суд». 

Я хочу Вам ось що сказати, що неофіційно за дитину виплачують всяким чиновникам, які опікуються дітьми, від 100 до 300 тисяч доларів США. За чотири роки з Житомирської області за кордон було вивезено понад 300 дітей. Ви самі вирішуйте, що це означає. А мені цікаво, чи Катерина Володимирівна Комар виставить фото власних оголених дітей в мережі Інтернет? 

Переляканий батько Даринки Макарчук, якого суд не позбавляв батьківських прав, терміново хоче забрати дитину до дому.

26 вересня 2017 року відбудеться суд з цього питання у м. Овручі. Батько Даринки до сих пір не може отримати відповідь на питання: чому дитину з села Листвин Овруцького району, а там є свій дитячий будинок-інтернат, попала до села Іванівка Житомирського району. І для чого маленьку дитину показують в Інтернеті оголену? Але в цей самий час, чомусь, на батька Даринки Макарчук заведено кримінальну справу. І дільничий, майже щодня, приходить до нього за направленням слідчого. Тобто активізувались силові структури.

Проходять суди, про які громада навіть не знає. Про це знає тільки мафія, яка продає дітей, та активісти, які їх захищають. Виплили жахливі злочини проти дітей. . Журналіст Котенко відкрито на камеру почав розповідати про ці злочини. А депутат Житомирської облради, керівник гуманітарної комісії Галагуза, перешкоджали журналісту виконувати громадський обов’язок та вести журналістське розслідування. Громада поважає журналіста Котенка за порядність, сміливість висловлювань та активну громадську позицію. У житомирян журналіст Котенко користується заслуженою повагою. 

Депутат Галагуза очолювала комісію по об’єднанню/оптимізації (ліквідації) дитячих інтернатів. До 10.07.2017 інтернат № 1 м. Житомира для дітей з вадами зору мали розформувати. Ви про це знаєте, тому що видавали відповідні накази та розпорядження. 

На прохання батьків, Чижова та інші порядні люди встали на захист незрячих дітей. Депутат Галагуза написала у поліцію заяву, де звинуватила активістку Чижову та інших активістів у тім, що вони перешкоджали їй (Галагузі) виконувати депутатські повноваження. Мабуть, депутатськими повноваженнями Галагузи є позбавлення незрячих дітей єдиного у місті профільного інтернату, котрий їм дає можливість адаптуватися у житті.

При колишніх очільниках області Кізіну, Мошковському, на засідання комісій Житомирської облдержадміністрації для обговорення тих, чи інших проблем, завжди запрошували представників громадськості, в тому числі і комісію Громадської ради при Житомирській ОДА з питань протидії корупції, люстрації, боротьби зі злочинністю. Я, як представник цієї комісії, був неодноразово присутній на засіданнях. Гонінь на активістів при губернаторах Кізіну та Мошковському не було. А зараз правоохоронні органи при переслідуванні активістів посилаються на Ваші рекомендації. Щоб не було таких наговорів на керівництво області пропоную:

1.    Відновіть таку позитивну практику – запрошуйте на засідання комісій Житомирської облдержадміністрації представників громадськості та журналістів. 
2.    Як найшвидше підпишіть розпорядження на створення Громадської Ради при Житомирській облдержадміністрації. Громадська Рада – дорадчий та наглядовий орган. 
3.    Створіть комісію з питань захисту дітей, які знаходяться в дитячих будинках та інтернатах. Залучити до комісії активістів, журналістів, працівників прокуратури та поліції. 
4.    Потрібно зробити, щоб захистити дітей, права яких масово порушуються. Була проведена люстрація владних та правоохоронних органів, але, нажаль, когось недолюстрировали. Активістами, зазвичай, є люди, які пропагують чи реалізують певну ідею безкорисливо для себе. Активісти намагаються змінити поведінку людей, спрямовують зусилля на зміни законодавства на користь всієї громади, всієї Країни. Активісти витрачають свої натхнення, здібності, час заради користі всієї громади. Стаття 5 Конституції України говорить, що народ це є влада. А активісти – це народ, що є владою. І, якщо органи влади, чиновники, держслужбовці починають переслідувати народ , то це є злочин проти влади, проти Держави. А якщо злочини скоєні проти дітей, то потрібно миттєво порушувати кримінальні справи проти чиновників та держслужбовців повинних у цьому. 
5.    Справу дітей-сиріт, вивезених за межі України, розслідує прокуратура міста Житомира, та взяла під контроль Генеральна  Прокуратура України.
.
Прошу надати мені відповідь за адресою 10014, м. Житомир, вул. Київська, 39, або особисто повідомивши за телефоном 0412-47-40-67.
 

06 вересня 2017 року 

Громадський діяч, житомирянин                             О.П. Коцюбко

 

Тэги: Александр Коцюбко, Житомир, защита детей

Схожі новини:


Комментариев: 6
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 20:34:21, 06.09.2017 [Материал]

А закрито не можна було, діяч?
nvvetal
2 Ololo (nvvetal)   • 20:43:40, 06.09.2017 [Материал]

как там аптеки? :)
ОЧЕНЬ
3 Больно_за_родной_город (ОЧЕНЬ)   • 01:38:37, 07.09.2017 [Материал]

Вот интересно , что такое этот громадський дияч ? И за какие средства он существует если он просто дияч ? Или он сантехник по профессии ? Так почему тогда статья не называется сантехник протестует ? Или дияча все таки кто то подкармливает , ой простите , спонсирует !?
kolvich
4 Nikolay (kolvich)   • 07:52:00, 07.09.2017 [Материал]

Вас только слово "дияч" напрягает,совсем остальным,что изложено в обращении вамвсм поер.?
ОЧЕНЬ
6 Больно_за_родной_город (ОЧЕНЬ)   • 12:36:28, 07.09.2017 [Материал]

Дело все в том что уровень доверия людей к подобным публичным-политическим личностям упал далеко за знак минус !
viewer
5 Name Surname (viewer)   • 08:37:25, 07.09.2017 [Материал]

Не тільки у сиріт житло віднімають, пенсіонерів, одиноких житла теж позбавляють за приблизно такими схемами

http://maidan.org.ua/static/mai/1136220339.html
Оголошення на ЖЖ інфо: