Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2021 » Сентябрь » 30 » 13:19:35

Медицина, за законом, має фінансуватися на рівні 5% ВВП – це питання нацбезпеки, – Олег Дзюбенко   ПОЛІТИКА  

30.09.2021, 13:19:35 2389 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Медицина, за законом, має фінансуватися на рівні 5% ВВП – це питання нацбезпеки, – Олег Дзюбенко

«УДАР Віталія Кличка» наполягає на тому, що проєкт бюджету на 2022 рік потрібно скорегувати та спрямувати на фінансування медицини не менше 5%, що передбачено чинним законом про медичні гарантії. Про це заявляє Олег Дзюбенко, голова Житомирської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» на офіційній сторінці обласного осередку партії у мережі фейсбук.

«Здоров’я людей – це головний капітал країни. Ми маємо спільно побудувати державу з якісною та доступною медициною, належною винагородою за працю та гідним соціальним захистом. Разом з тим громадяни мають розуміти, що медицина не просто «фінансується», а й змінюється відповідно до викликів часу, щоб кожна людина мала доступ до якісної та доступної медицини», – наголошує Олег Дзюбенко, лідер Житомирської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».


В «УДАРі» зазначають, що Україна, як і весь світ, в час пандемії коронавірусу мали б зрозуміти важливість медичної системи для збереження життя людей. І тому належний рівень фінансування медицини – це питання національної безпеки країни.

«Така позиція знову відкладає на невизначений строк завершення медичної реформи в частині підвищення зарплат на вторинній ланці медичних працівників – лікарям вузької спеціалізації, а також медичному персоналу. Не можна забувати, що видатки на програму медичних гарантій є захищеними статтями бюджету, а тому повинні мати пріоритет під час розробки та ухвалення проєкту закону про державний бюджет», – наголошує Олег Дзюбенко.

Нагадаємо, що 15 вересня Кабінет міністрів затвердив проєкт бюджету України на наступний рік. Якщо в грошовому вимірі, то в бюджеті мало б бути виділено не менше 268 млрд грн на медицину. А в проєкті бюджету на 2022 рік передбачається підвищення видатків на Міністерство охорони здоров’я – з 169,3 млрд грн запланованих цьогоріч до 193,67 млрд грн або на 14,4%. Це становить 3,5% від ВВП, тоді як відповідно до вимоги закону медицина має фінансуватися на рівні не менше 5% ВВП.

Так, у Законі «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» у статті 4 зафіксовано, що «програма медичних гарантій затверджується Верховною Радою. При цьому уряд пов’язав питання виділення 4 млрд грн на будівництво закладів охорони здоров’я у наступному році зі прийняттям скандального законопроєкту №5600. Це свідчить про те, що медична галузь, попри гучні заяви прем’єр-міністра, не в пріоритеті в нинішнього уряду.

Пресслужба політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Тэги: УДАР Виталия Кличко

Схожі новини:


Комментариев: 6
melan
1 melan (melan)   • 15:32:32, 30.09.2021 [Материал]

.....«УДАР Віталія Кличка» наполягає .....

Наполягать можно на что угодно, без результата это просто болтовня.
Macarron
2 Chacarron (Macarron)   • 08:30:34, 01.10.2021 [Материал]

Толпа бездельников и очковтирателей!
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 09:23:58, 01.10.2021 [Материал]

Олег Дзюбенко - руководитель партии "Удар", около Вас, по правую руку стоит депутат Гундич. В прошлом - эксгубернатор. Гундич и Зубко инициировали передачу зданий областных телецентра и радиокомпании города Житомира в частные руки. Не хочет ли "Удар" инициировать возврат телецентра и радиокомпании громаде области. У громады области незаконно отобрали эти здания и телецентр и радиокомпанию. Тепарь мы ничего не знаем, что делается на Житомирщине в городах и сёлах. И, по моему глубоком уубеждению, передача этих зданий - это воросвтсво имущества громады области. И Вы, раз приняли Гундича в свои ряды, несёте также эту ответственность тяжелейшую.
AlexIvanov
4 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 09:25:43, 01.10.2021 [Материал]

А может вы Гундича на перевоспитание взяли? Тогда покажите нам его перевоспитанным.
AlexIvanov
5 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:38:09, 01.10.2021 [Материал]

Я уверен . что это он вас всех и перевоспитает.
AlexIvanov
6 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:01:18, 01.10.2021 [Материал]

ваш рейтинг на табло 655 просмотров.
Оголошення на ЖЖ інфо: