Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Сентябрь » 21 » 19:16:14

История ареста "брусиловского" взяточника. ФОТО

21.09.2007, 19:16:14 7893 1
История ареста

Ця історія розпочалась іще навесні поточного року, коли у Брусилівському районі відбулося виїзне засідання комісії з питань законності та правопорядку і прав людини обласної ради.

Участь в засіданні взяли голова обласної ради І.Синявська, прокурор області М.Франтовський, начальник УМВС України В.Бедриківський, а також керівники підприємств, установ, організацій, сільські голови. Вже тоді присутні висловили занепокоєння напруженою ситуацією, що склалася в районі довкола земельного питання.

Про це свідчили неодноразові звернення громадян до правоохоронних органів, в тому числі й безпосередньо до керівництва УМВС, зі скаргами на земельні махінації, які мають місце в діяльності голови райдержадміністрації. Мовляв, проста людина у нього й випросити не випросить кусень землі, а киянам голова РДА гектарами район розпродає.

Такі заяви стали першопричиною організації та проведення ретельних перевірок діяльності господаря Брусилівського району. Вивчення та документування матеріалів тривало майже півроку. І от результат кропіткої роботи житомирських працівників міліції спільно зі столичними.

20 вересня працівниками управління державної служби боротьби з економічними злочинами спільно з управлінням боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області під час проведення оперативних заходів у с.Морозівка Брусилівського району у власному будинку було затримано голову Брусилівської державної адміністрації.

Посадовець вимагав та отримав хабар у розмірі 850 тисяч гривень від 33-річного жителя м.Києва за оформлення у власність земельної ділянки розміром 10 га поблизу с.Ставище для ведення особистого фермерського господарства. Речовий доказ – гроші в сумі 850 тисяч гривень, оброблених люмінесцентним барвником, - вилучено.

Як зазначив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Вадим Лашук, наразі держслужбовця затримано у порядку ст. 115 КК України.

Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею 368 ч. 3 (Отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) КК України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Розслідування проводить Генеральна прокуратура України.

За словами Вадима Лашука, в УМВС Житомирщини є ряд напрацювань і по іншим районам області. Тому викриття Брусилівського посадовця-хабарника – не останнє.

Схожі новини:


Комментариев: 1
1 Гость   • 00:03:31, 13.07.2009 [Материал]

Хай посидить та подумає!Скоро і Рибець це віддчує.....
Оголошення на ЖЖ інфо: