Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Август » 29 » 15:16:53

Стали известны подробности убийства таксиста в Житомире. ФОТО

29.08.2008, 15:16:53 9750 3
Стали известны подробности убийства таксиста в Житомире. ФОТО

У Житомирі працівники міліції затримали злочинне угрупування, учасники якого обґрунтовано підозрюються у скоєнні зухвалих розбійних нападів та вбивства водія таксі.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Починаючи з середини серпня на території м. Житомира було зареєстровано декілька зухвалих розбійних нападів, які відрізнялися тим, що зловмисники без вагань застосовували холодну зброю. Підставою для висновку про те, що діє одна злочинна група, став той факт, що участь у злодіяннях брала особа жіночої статі, яка, як правило, провокувала виникнення конфліктної ситуації з подальшим заволодінням особистим майном потерпілих.

Вранці, 26 серпня до міліції надійшло повідомлення про те, що на території Соколовського дачного масиву виявлено труп невстановленої особи чоловічої статі зі слідами насильницької смерті у вигляді проникаючих ножових поранень в області шиї, грудної клітини, різаних ран правої руки. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала в результаті гострої крововтрати внаслідок декількох проникаючих ножових поранень грудної клітини з ушкодженням лівої легені та шиї.

Приблизно в цей же час на пустирі в районі вул. Короленко-Малікова в обласному центрі було виявлено обгорілий автомобіль таксі. Під час проведення комплексу першочергових оперативно-розшукових заходів працівники міліції дійшли висновку, що загиблим є 24-річний житель м.Житомира, водій одного з радіослужб таксі.



Поєднавши всю інформацією, якою володіли працівники міліції, а також зважаючи на характер та спосіб заподіяння тілесних ушкоджень загиблому, оперативники впевнилися, що водій таксі став жертвою знахабнілих від своєї безкарності зловмисників, які підозрювалися у раніше скоєних розбійних нападах.

Працівникам міліції було відомо, що зловмисники збували награбоване раніше на території Житнього ринку. Відтак, міліціонерами відпрацьовувались усі можливі місця появи підозрюваних. Результати таких дій не забарилися.

За підозрою у скоєнні даного злочину працівниками міліції 26.08.2008 було затримано трьох непрацюючих жителів м.Овруча:
  • - раніше тричі судимого за скоєння квартирних крадіжок Ш., 1985 р.н., який звільнився з місць позбавлення волі в червні поточного року;
  • - 23-річного Б., який розшукувався Овруцьким РВ УМВС з метою перевірки на причетність до скоєння крадіжок на території району;
  • - жительку м.Овруча, 1989 р.н., яка розшукувалася Овруцьким РВ як безвісти зникла.

В ході проведення слідчих дій встановлено, що 26 серпня близько 2 години ночі вищевказані особи з метою скоєння розбійного нападу на водія таксі по вул. Щорса в обласному центрі сіли в автомобіль однієї зі служб радіотаксі та поїхали в район Соколовського масиву. Прибувши на Соколовський дачний масив, один з пасажирів зупинив автомобіль, інший – витягнув водія з автомобіля та наніс йому декілька ударів в різні частини тіла кухонним ножем, який мав при собі. Після цього зловмисники зняли обручку з руки потерпілого. Заволодівши автомобілем, мобільним телефоном водія таксі та грошима в сумі 300 гривень пасажири поїхали в м.Житомир, залишивши потерпілого на місці скоєння злочину.

З метою позбутися викраденого автомобіля зловмисники відігнали його на пустир в район вул.Короленко-Малікова в обласному центрі, де підпалили.

Наразі усіх трьох учасників злочинного угрупування затримано за ст. 115 КПК України. 26.08.2008 за вказаним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Під час затримання у підозрюваних вилучено одяг та взуття зі слідами крові, а також мобільний телефон, що належав потерпілому.


На сьогоднішній день доведено причетність затриманих осіб до вчинення ще двох тяжких злочинів.

Так, 12 серпня близько 2-ї години ночі по вул. Адмірала Щасного в м. Житомирі Ш. спричинив тілесні ушкодження у вигляді чисельних різаних ран спини з пошкодженням легенів 32-річному місцевому жителю, заволодівши його радіотелефоном. А 17 серпня близько 21 години по вул.В.Бердичівській із застосуванням фізичної сили відкрито викрав золоті ювелірні вироби та мобільний телефон у ще одного житомирянина, завдавши потерпілому збитку на суму близько 7000 грн.

Слідство за даними фактами триває.

Схожі новини:


Комментариев: 3
Vadoom
1 Vadim (Vadoom)   • 19:48:48, 29.08.2008 [Материал]

Что тут сказать.... СКАТЫ одним словом. Я бы лично их не судил. Зная таксистов не по наслышке (много друзей) я бы просто на минут 10 выпустил их и набрал бы номер службы любого такси.... хуже наказания для уродов еще не придумали
hot_max
2 Максим (hot_max)   • 09:36:54, 01.09.2008 [Материал]

Такие (даже нельзя их назвать людьми) не должны жить. Дадут им вышку и государство будет их обеспечивать. Зачем? Отдайте их таксистам или родственникам, хоть это и не гуманно. Девчонку нужно в Турцию отправить, там она быстренько поменяет свои взгляды на жизнь, а двух дебилов - на рудники - через пару лет сами загнуться.
dimass
3 sdimass (dimass)   • 21:24:02, 01.09.2008 [Материал]

сколько "проникаючих ножових поранень в області шиї, грудної клітини, різаних ран" кто-то знает?
Оголошення на ЖЖ інфо: