Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Октябрь » 24 » 17:28:10

Милиция поймала охранников, которые воровали плитку с завода. ФОТО

24.10.2008, 17:28:10 5502 3
Милиция поймала охранников, которые воровали плитку с завода. ФОТО

Неподалік міста Новограда-Волинського, що на Житомирщині, на завершальному етапі будівництво потужного промислового підприємства. Понад 1200 робочих місць, обладнаних за сучасними європейськими технологіями. Належні умови праці та заробітна плата. Окремі цехи виробництва уже працюють та виготовляють якісну продукцію.

Однак, просто виконувати свої обов’язки і отримувати за це платню, як виявляється, не кожному під силу.

Наприкінці жовтня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від керівництва підприємства про викрадення з його території близько 70 м² керамічної плитки для підлоги на загальну суму майже 5 тисяч гривень.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Як розповів заступник начальника міськвідділу Олег Журавель, у ході перевірки працівники міліції встановили обставили події та причетних до неї осіб - чотирьох жителів Новоград-Волинська, троє з них, до речі, працівники підприємства.

43-річний охоронник, пропрацювавши певний час на заводі та вивчивши умови роботи, вирішив скористатись тимчасовими прогалинами у системі охорони. Вчасно прийшлося й замовлення на продукцію підприємства – знайомий будував будинок і просив допомогти з плиткою для підлоги, звичайно, не задарма. Чоловік розробив план, до реалізації якого залучив напарника-охоронника та водія автовантажника. Ще один учасник очікував на машині неподалік другорядного виїзду з території підприємства.

Уночі, під час транспортування від цеху виробництва до складу готової продукції, автовантажник «випадково» не доїхав до місця призначення. Аби несподівані маневрування машини по території заводу випадково не були помічені, один з охоронників вимкнув світло, а інший забезпечив відкриття другорядного виїзду. За 100 метрів від воріт автовантажник перевантажив готову продукцію у мікроавтобус.

Здавалося, все пройшло вдало. Однак, у народі давно помічено, що намагання обдурити когось може стати поганим жартом для його виконавця. Ранішній візит міліціонерів зовсім не порадував чоловіків.

«Зарплата, наче, нормальна була... попросили нас... хотіли попробувати...» - стверджує один з учасників злочинної групи. У скільки кожному з чотирьох чоловіків обійдеться невдала спроба крадіжки визначить подальше розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Законодавцем у даному разі передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Пошук додаткових шляхів заробітку у наш час цілком логічний та закономірний процес, однак, на жаль, інколи він набуває кримінальних ознак.

Абсурдним у цій ситуації є те, що заробітну платню охоронники отримували саме за збереженням майна, у тому числі і готової продукції, підприємства.

Хто для інших правила встановлює, той і сам повинен їх виконувати.


Неподалік міста Новограда-Волинського, що на Житомирщині,
на завершальному етапі будівництво потужного промислового підприємства




Затриманний 43-річний охоронник завода

Схожі новини:


Комментариев: 3
Makedonskii
1 А.Ф. (Makedonskii)   • 18:06:41, 24.10.2008 [Материал]

Вот ведь, б...и. "...Хотіли попробувати". А если бы прошло? Наладили бы канал. 70 кв.м и пару лет "выслуги" обеспечены. Уже без з.п.
Сколько нашим надо платить, чтоб не воровали?

Кто не знает - это Cersanit

Svoboda
2 Виктор Свобода (Svoboda)   • 18:21:56, 24.10.2008 [Материал]

С этого предприятия вывозят якобы для производственного обучения в Чехию рабов по туристическим визам. Ох и пашут они там задарма! Один получил травму- еле выбрался, драпал домой нелегально, ни хрена не заплатили. В СБУ знают, в обладминистрации знают, но своих не трогают- инвестор богатенький. Есть документы.
либерти
3 либерти (либерти)   • 13:34:14, 25.10.2008 [Материал]

Многое дано человеку от Бога,а вот хапательный инстинкт-так и остался от обезьяны...
Оголошення на ЖЖ інфо: