Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Ноябрь » 12 » 09:13:41

Шелудченко: в Житомире идет настоящая «война» за ОСМД

12.11.2008, 09:13:41 5344 4
Шелудченко: в Житомире идет настоящая «война» за ОСМД

Упродовж двох років в Житомирі триває справжня «війна», кооператив не відпускає будинки утворювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як повідомила «Журналу Житомира» Житомирський міський голова Віра Шелудченко, люди, невдоволені умовами, завжди прагнуть до кращого. Кооперативи вже не панацея, вони вже себе вичерпали.

Міська влада днями ухвалила рішення допомогти організувати житомирському житлово-будівельному кооперативу «Космос» загальні збори уповноважених членів об’єднання. Вони призначені у січні 2009 року.

Нагадаєм, що вирішення ситуації із ЖБК «Космосом» є одним із передвиборчих зобов’язань нинішнього міського голови.

 - Ми розробили графік проведення зборів мешканців кожного будинку, на яких вони оберуть уповноваженого. Адже кількість членів кооперативу дуже велика  - немає можливості згуртувати більше половини з них, щоб збори були легітимними,  - пояснює начальник Управління муніципального розвитку міськради Олександр Круківський.

Наразі у місті є чотири житлово-будівельні кооперативи. Один із них  - «Космос»  - є найбільшим в Україні. У 41 будинку проживає майже 12 тисяч житомирян.

 - Три роки не відбувалися загальні збори, кооператив живе за статутом ще 1991 року. Люди приносять нам, завалюють міськвиконком скаргами на відсутність нормального прибирання під’їздів, ремонтів будинків тощо,  - розповідає представник громадської організації Людмила Єршова.

Жінка каже, що за звітами керівництва «Космосу», останні роки кооператив витрачає на 50 тис. грн. більше, ніж одержує від людей. На переконання Єршової, голова правління ЖБК Олександр Бондарчук, намагається втриматися на своєму місці, не роблячи жодних змін. Адже, наприклад, не вигідно втрачати площі у будинках (мешканці котрих прагнуть утворити ОСББ), за які можна одержувати орендну плату.

Схожі новини:


Комментариев: 4
talib
1 talib (talib)   • 10:49:07, 12.11.2008 [Материал]

Война? Не сильно ль сказано? Просто "шакалы" в очередной раз додумались до того,как последнее отобрать у народа.......Вот и водят "хороводы"............
Radiaciy
2 Sergey (Radiaciy)   • 13:51:46, 12.11.2008 [Материал]

Люди не понимают что делают.
Українець
3 Саша (Українець)   • 14:06:23, 12.11.2008 [Материал]

Такого-руйнівного мера, Житомир ще не бачив!
Sam_Adams
4 Володимир Лукашевич (Sam_Adams)   • 15:15:35, 12.11.2008 [Материал]

Не в мері наразі питання. "Вопрос" гостро стоїть з кооперативом Космос (назва відповідає на 100%), керівництво настільки зажралося, і безвідповідально ставиться до виконання своїх обовязків, шо капец.
Стан компослуг, що надаються навіть не нульовий.
І тут дійсно потрібні зміни в цілому. От тільки цікаво в що має перейти реформований кооператив. Якщо в купу осбб(кондомінімумів). Тоді потрібно обирати, вчити людей для виконання цих функцій.
Оголошення на ЖЖ інфо: