Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Декабрь » 11 » 15:08:31

АМКУ запретил повышать цены на проезд в маршрутках Житомира

11.12.2008, 15:08:31 6849 7
АМКУ запретил повышать цены на проезд в маршрутках Житомира

Житомирське відділення АМКУ вимагає від виконавчого комітету Житомирської міськради детального обгрунтування підвищення тарифів на проїзд в маршрутках Житомира.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі житомирського відділення АМКУ, 12 листопада 2008 року з метою недопущення вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції при розрахунку та затвердженні вартості проїзду пасажирів в автобусах міського сполучення (маршрутних таксі м. Житомира), негативних економічних наслідків та зростання соціальної напруги серед населення міста адміністративна колегія відділення АМКУ надала рекомендації міському голові м. Житомира:
  1. Не допускати необґрунтованого підняття вартості на проїзд в міському автомобільному транспорті загального користування в м. Житомирі.
  2. У випадку наявності підстав для підвищення вартості на проїзд в міському автомобільному транспорті загального користування в м. Житомирі, надавати Житомирському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України проект рішення з відповідними розрахунками, розробленими з урахуванням Методики вивчення попиту населення на пасажирські перевезення, затвердженої наказом Міністерства транспорту України від 21.01.1998 № 21.
  3. Розглянути питання щодо розроблення Порядку розрахунку, встановлення та погодження цін/тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування в місті Житомирі та відповідно до пункту 2 Положення про порядок погодження з органами Антимонопольного комітету України рішень органів влади, органів адміністративно–господарського управління та контролю, органів місцевого самоврядування щодо демонополізації економіки, розвитку конкуренції та антимонопольного регулювання, затвердженого розпорядженням Антимонопольного комітету України від 1 квітня 1994 року № 4-р, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 квітня 1994 року за №78/287, зі змінами та доповненнями, погодити Порядок з Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

У відповідь на рекомендації адміністративної колегії 10 грудня 2008 року на адресу відділення надійшов лист виконавчого комітету Житомирської міської ради, яким надано кошторис витрат і калькуляції собівартості пасажироперевезень по м. Житомиру автобусами приватних перевізників станом на 01.12.2008.

Враховуючи те, що до кошторису витрат не надані розрахунки по кожній із статей витрат кошторису, виконані відповідно до Методичних рекомендацій визначення рівня тарифів на послуги пасажирського автотранспорту загального користування, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 25.06.2003 № 461, та результати обстеження пасажиропотоків, проведені згідно Методики вивчення попиту населення на пасажирські перевезення, затвердженої наказом Міністерства транспорту України від 21.01.1998 № 21.

Відділення вважає, що розмір плати на проїзд в міському автомобільному транспорті загального користування в м. Житомирі, який пропонується виконавчим комітетом Житомирської міської ради для погодження, є економічно необґрунтованим.

Схожі новини:


Комментариев: 7
Гильденстерн
1 Гильденстерн (Гильденстерн)   • 15:32:22, 11.12.2008 [Материал]

АМКУ много чего запрещает. Но опыт подсказывает что запреты эти не всегда являются поводом не поднимать цены.
Solaris
2 Sol (Solaris)   • 01:08:40, 12.12.2008 [Материал]

АМКУ не дал тёте Вере заработать?
nazar200
3 Назарий (nazar200)   • 09:06:32, 12.12.2008 [Материал]

Правильно. Не будет 2 грн за проезд.
Гильденстерн
4 Гильденстерн (Гильденстерн)   • 11:44:57, 12.12.2008 [Материал]

Будет-будет. Ожидайте еще и поднятие тарифов на безделие ЖКХ которое кончно тоже запретит АМКУ. Газ дорожает.
nazar200
5 Назарий (nazar200)   • 15:36:45, 12.12.2008 [Материал]

Лучше забрать с Житомира металлолом старые допотные газели с приваренной крышей. Поменять на новые богданы иваны и руты. А не думать о подорожания проезда. В етих маршрутках ездить не удобно.
Iваницький
6 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:56:06, 12.12.2008 [Материал]

на №5: Очень разумное замечание. Собственно, на протяжении последнего года именно на этом сконцентрирован процесс упорядочивания перевозок. Не знаю, откуда такая бредовая мотивация взялась, как "цена на топливо" (на бензине никто не ездит - только газ, а дизель - тема отдельная), ибо львиная часть нагрузки на перевозчиков возникла с весны - когда резко поднялись ставки кредитования, а ближе к осени кредит и вообще разве что валютный взять можно было - вот и влетели на замене подвижного состава, "нипадецки" влетели - те, кто добросовестно исполнял все требования по "улучшению качества перевозок". Самый печальный пример - история с маршрутом №2. Сегодня без повышения тарифов могут выжить разве что полулегальные одиночки на полуразваленных корчах. Выбирать - пассажирам.

P.S. К слову. На вчерашних "громадських слуханнях", черт знает сколько раз анонсированных, от громады был разве что небезызвестный Банников сотоварищи. Никого из записных крикунов и проклинателей - не было. Что, пофиг? Вот и не надо после этого воздух сотрясать.

mighty
7 Сергей (mighty)   • 16:27:16, 12.12.2008 [Материал]

Как по мне, то лучше бы подняли цену за проезд. Во первых 2 гривны легче отдавать бумажками, не копошишься с мелочью smile А во вторых врядли можно ждать хорошего обслуживания за такие деньги. Ремонт и обслуживание машины недешево стоит, и если на этом экономят, значит недалеко и до трагедии. Маршрут должен быть выгодным не только когда в него набилось в три-четыре раза больше человек чем положенно...
Оголошення на ЖЖ інфо: