Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Декабрь » 30 » 16:11:58

В Житомире милиция охотится за продавцами пиротехники

30.12.2008, 16:11:58 6130 2
В Житомире милиция охотится за продавцами пиротехники

Працівники міліції Житомира виявляють багато порушень на ринку піротехніки в Житомирі та Житомирський області. Про це «Журналу Житомира» повідомила Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Щороку чим ближче до 31 грудня, тим активнішими та азартнішими стають жителі Житомирщини, атакуючи стихійні ринки та магазини у пошуках святкової вибухівки.

Як зазначають «Журналу Житомира» працівники міліції, піротехнічні засоби повинні реалізовуватися у спеціалізованих магазинах, які мають на те дозволи та ліцензії. А якщо ви побачили святкову вибухівку на базарних торгових лотках, то це, скоріше за все, – підробка. Усі торговці прекрасно засвоїли, що не можна продавати піротехніку ні на ринках, ні на вулицях, не можна також продавати вогненні іграшки дітям до 16 років. Але «знати» правила і «дотримуватися» їх – ці слова для наших громадян мають зовсім протилежні значення.

За словами заступника начальника управління громадської безпеки УМВС України в області Юрій Дем’яненко, працівниками міліції наразі перевірено близько 300 місць можливої реалізації піротехніки — ринки, магазини, торговельні точки на вулицях. Виявлено 20 фактів незаконного продажу піротехнічних засобів без відповідних документів і прав на їх реалізацію. Вилучено близько 9 тисяч піротехнічних виробів, основна маса з яких – сумнозвісні петарди. До адміністративної відповідальності притягнуто 20 осіб.

Статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за порушення порядку виготовлення, зберігання, перевезення, торгівлі і використання піротехнічних виробів. За її порушення стягується штраф у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян з конфіскацією піротехнічних виробів.

Тим не менше, підготовка до новорічних свят у розпалі. Голосно і яскраво відзначити ці дні не заборониш. Проте під час придбання піротехнічних засобів слід бути дуже уважними, щоб вчасно відрізнити підроблені вироби.

Що слід пам’ятати?

Як правило, піротехніка потрапляє до нас з Китаю, Південної Кореї та Таїланду. До тих піротехнічних засобів, які пройшли випробування на підприємстві-виготовлювачі, повинна бути додана інструкція державною мовою. Якщо її немає, - це вірна ознака підпільного виготовлення. Має насторожувати відсутність реквізитів виготовлювача і переліку небезпечних факторів, пов’язаних з «іграшкою». Треба, щоб на упаковці обов’язково було вказано радіус небезпечної зони і термін придатності товару. Контрафактні вироби не мають детальних пояснень: ні відомостей про виробника, ні інформації у вигляді відбитків печаток про те, що цей виріб сертифіковано, тобто що спеціальний орган подивився, перевірив і визнав його нормальним. Але навіть якщо придбано сертифікований товар, це не означає, що ви застраховані від сюрпризів.

Наприклад, підпалили ґніт, а він ніяк не розгоряється. Якщо його почати крутити, вертіти, він може вибухнути прямо в руках. Існує так званий «ефект тління». Піротехніка може спалахнути протягом 50 хвилин. Не можна зберігати «феєрверки» поруч з нагрівальними приладами, джерелами вогню та у сирих приміщеннях, не рекомендується також допускати їх падіння на підлогу. Якщо вже взяли в руки, треба міцно тримати: у разі падіння може статися самозапуск.

Схожі новини:


Комментариев: 2
Admiral8
1 Admiral8 (Admiral8)   • 22:10:03, 30.12.2008 [Материал]

я было хотел купить у бабушки на табуретке, но потом вспомнил что куча некачественного и решил купить в магазине. на меня подействовала пропаганда. smile не думал..
Drug
2 Drug (Drug)   • 11:43:14, 31.12.2008 [Материал]

пока люд будет покупать пиротехнику, ЗНАЯ, что она левая и опасная, никакая милиция не спасет от отрванных рук и выжженых глаз.
Оголошення на ЖЖ інфо: