Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2011 » Апрель » 5 » 13:14:45

Введено граничні строки отримання матеріального забезпечення від Фонду

05.04.2011, 10:26:10 11806 0
Введено граничні строки отримання матеріального забезпечення від Фонду

За новим законом отримати матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності можна впродовж одного року після страхового випадку.

У звязку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 № 77, у новій редакції викладено Закон України «Про загальнообовязкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

Частиною п’ятою статті 32 Закону № 1105 передбачено граничні строки набуття права на матеріальне забезпечення, визначене статтею 20 Закону № 1105, застрахованих осіб та отримувачів допомоги.

«Так, матеріальне забезпечення виплачується, якщо звернення за його призначенням надійшло не пізніше дванадцяти календарних місяців з дня відновлення працездатності, встановлення інвалідності, закінчення відпустки у звязку з вагітністю та пологами, смерті застрахованої особи або члена сімї, який перебував на її утриманні», – зазначає заступник директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Валерій Сітайло.

Ця норма діє з 01.01.2015 незалежно від дати настання страхового випадку.

Слід зазначити, що дванадцятимісячний період відлічується від закінчення страхового випадку для випадків тимчасової непрацездатності та вагітності та пологів, а у випадку смерті – від дня смерті зазначеного у свідоцтві про смерть від першого числа місяця, наступного за тим, у якому настала відповідна подія (відновлення працездатності, встановлення інвалідності, закінчення відпустки у звʼязку з вагітністю та пологами, смерті застрахованої особи або члена сімї, який перебував на її утриманні). Для обчислення періоду 12 календарних місяців беруться цілі місяці з 1 по 31 (30 або 28 (29) для лютого) число.

Нагадаємо, раніше граничні строки отримання матеріального забезпечення від Фонду передбачені не були.

Тэги: Дебой, Житомир, Ситайло, Заинчковский
   По матеріалам: Житомир-онлайн

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: