Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2012 » Июль » 14 » 09:02:30

Депутат Александр Величко обратился к мэру Житомира

14.07.2012, 08:56:49 6847 27
Депутат Александр Величко обратился к мэру Житомира

Депутат горсовета Величко Александр призывает мэра Житомира прислушаться к мнению людей.

Он направил на имя Дебоя депутатское обращение с разъяснением реальной ситуации вокруг ЖЭКа №8 и одной из Коростенских фирм, которая работает на рынке коммунальных услуг.

По словам депутата, к нему в последние недели постоянно обращаются уборщицы ЖЭКа №8 с просьбой защитить их права, а также возмущенные жители домов, которые обслуживает данное предприятие. И не только в устной форме - свои беспокойства, в случае прихода в их ЖЭК иногородней фирмы, они выразили в письмах к Величко, поставив под ними десятки подписей.

- Это прежде всего и стало поводом для обращения к городской власти, - говорит «Журналу Житомира» депутат.

Выдержка из обращения к мэру депутата Величко:
  1. Спешка, с которым ведется работа по освобождению людей с работы, заставляет думать, что фирма «Чистота плюс» появилась в Житомире не по собственной инициативе.
  2. Уверен, Вы согласитесь, что в адрес ЖЭКа № 8 есть много нареканий, но, возможно, необходимо сохранить предприятие и наладить его эффективную работу?
  3. Фирма «Чистота плюс» зарегистрирована в Коростене, следовательно, и налог на прибыль пойдет в Коростень, а не в бюджет Житомира.
  4. Почему инициаторы изменений упорно не желают провести разъяснительную работу среди жителей домов - потребителей услуг ЖЭКа №8.

Обращение завершается требованием к главе города вмешаться и защитить права людей.


Житомирському міському голові
Дебою В.М.


Шановний Володимире Михайловичу!

Вважаю своїм обов’язком проінформувати Вас про маніпуляції навколо послуг, що надає КВЖРЕП № 8.

Близько трьох тижнів тому дізнався від мешканців свого округу, що незабаром послугу з прибирання сходових клітин в будинках, які обслуговує КВЖРЕП № 8, буде надавати приватна фірма «Чистота-плюс», що зареєстрована та знаходиться в м. Коростені, на умовах субпідряду. Відбувається це з ароматом таємничості, безальтернативності і, можливо, корупції, що здається пронизала владу на всіх рівнях. Але про все по черзі. Стисла хронологія подій виглядає наступним чином.

Від 06.06.2012 на веб-сайті міської ради з’явився проект рішення міськвиконкому про встановлення нових тарифів для будинків, що обслуговує КВЖРЕП № 8. Але, жодних додатків та цифр там не було, що суперечить нормам чинного законодавства.

21.06.2012 на сесії міської ради від імені людей, до речі, у Вашій присутності, поставив очільникам житлового господарства ряд логічних запитань: чому з 01 липня планується звільнення (переведення) працівників КВЖРЕПу (прибиральниць) у приватну фірму, а мешканці будинків не проінформовані? Чому від людей приховується інформація? Як зміниться тариф? Чи зміниться якість послуг, якщо працювати на цьому приватному підприємстві будуть ті ж працівники, що і зараз? Навіщо нам фірма з Коростеня, якщо за умови контролю КВЖРЕП може якісно прибирати сходові клітини..? Жодної адекватної відповіді я не почув, окрім одного: влада пообіцяла провести громадські слухання по будинках (такі для неї не бажані).

Звертаю Вашу увагу, що лише після моєї вимоги негайно оприлюднити розрахунки по новим тарифам, як того вимагає чинне законодавство, на веб-сайті міської ради нарешті з’явилися цифри.

03.07.2012 відбулися збори в КВЖРЕПу за участю його керівництва, всіх прибиральниць та представника фірми «Чистота плюс». Заступнику директора фірми було поставлено низку простих запитань: які переваги отримають прибиральниці КВЖРЕПу від насильного переходу до нього? Чи будуть збережені соціальні гарантії і т.п. Серед «плаваючих» відповідей звучить чітко, «працювати будуть за контрактом (зараз – безстроковий договір), зарплата не збільшиться, покращиться інвентар…». А далі – суцільна плутанина в поняттях та цілях. І до того обурені працівниці звертаються до мене з письмовим зверненням та просять захистити їх трудові інтереси. Частина планує звільнитись з КВЖРЕПу, аби тільки в приватну фірму не йти.

Того ж дня, 03.07.2012, також були проведені збори, які пройшли у складі керівництва ЖЕКу та старших по будинкам. Проте, цього разу представник фірми участі у розмові не бере. Після годинного обговорення, де зважуються всі «за» і «проти», всі представники будинків приймають одностайне рішення: зважаючи на наявність чималих ризиків у наданні послуг, коростенська фірма не потрібна. В якості аргументів звучить наступне: в деяких будинках прибирають і так якісно; не може прибирання покращитись, якщо працювати будуть ті ж люди (з будь-яким інвентарем); як вплинути на фірму у разі невиконання зобов’язань, якщо її керівники в Коростені; чергова спроба нав’язати людям чергову чиновницьку бізнес-схему; ЖЕК стане збитковим, адже змушений буде платити фірмі 100 % коштів за послугу в місяць, хоча отримує від мешканців значно менше тощо.

Люди пишуть звернення до мене і просять не допустити сумнівну фірму.

06.07.2012, розуміючи, що події розгортаються не за сценарієм, на збори з працівницями ЖЕКу приїздить начальник управління житлового господарства С.Півоварова та директор коростенської фірми. Цього разу на зборах присутні мої помічники. Перша переконує прибиральниць, що всі гарантії для них зберігаються, а за рахунок зменшення податкового тиску на фірму (порівняно із ЖЕКом), вона зможе повністю озброїтись інвентарем.

Станом на 12.07.2012 прибиральниць, які працюють у КВЖРЕП №8, вже почали ламати через коліно, неймовірним чином тиснучи та пропонуючи писати заяви про переведення на роботу до фірмі з Коростеня. Всім незгодним із даною пропозицію рекомендують писати заяви про звільнення «за угодою сторін». Тим, хто відмовиться пристати на одну з пропозицій, погрожують звільненням з роботи «за статтею». Частина доведених до відчаю людей була змушена або написати заяву про переведення до згаданої фірми, або написати заяву про звільнення. Інша частина прибиральниць не готова миритися із свавіллям та готова йти до кінця і, якщо знадобиться, захищати у судовому порядку свої права!

Враховуючи викладене, а також те, що виконавчим комітетом міської ради на одному з чергових засідань буде розглядатись проект рішення «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по КВЖРЕП №8», хотів би вказати на ряд застережень та пропозицій.

1. Поспіх, з яким ведеться робота по звільненню людей з роботи, змушує думати, що фірма «Чистота плюс» з’явилась в Житомирі не за власної ініціативи.

2. Впевнений, Ви погодитесь, що на адресу ЖЕКу № 8 є багато справедливих нарікань, але, можливо, потрібно зберегти підприємство та налагодити його ефективнішу роботу?

3. Фірма «Чистота плюс» зареєстрована в Коростені, отже, і податок на прибуток піде до нього, а не до бюджету Житомира.

4. Чому ініціатори змін вперто не бажають провести роз'яснювальну роботу серед мешканців будинків – споживачів послуг КВЖРЕПу № 8?

Дана ситуація, на мій погляд, є неприпустимою. І я вимагаю від Вас як від очільника міста втрутитись і захистити права людей!

Додаток: звернення громадян на ___ арк. у 1 прим.


З повагою,
депутат міської ради
О.Ю. Величко

Схожі новини:


Комментариев: 27
KARSTEN
1 Karsten (KARSTEN)   • 09:45:21, 15.07.2012 [Материал]

Бунт з нічого. Я живу по вул. Мануїльського, 100а, методи та якість роботи ЖЕКу №8 огидна, нагадує кам"яний вік, де прибиральниці мусять самі собі шукати ганчірку для підлоги, користуюються віниками (обрубками) з радянських часів, підлогу миють звичайною водою без дезінфікації (після них виходить сусідка і перемиває наш поверх з доместосом). Тому якщо фірма, навіть якщо й з Африки, али займається цим професійно, а не як ЖЕК, то я готовий сплачувати їм і більшу суму від теперішньої за виконану роботу.

Повністю підтримую передачу роботу субпідрядникам. Якщо споживачам ЖЕКу ном 8 не подобається явний факт корупції, то нехай організовуються в ОСББ і самі вирішують собі субпідрядників, а від мертвого ЖЕКу не вимагають якісної роботи.
Tolikts1
2 Толик (Tolikts1)   • 10:02:46, 15.07.2012 [Материал]

а что изменится от того что теже неклюжи-уборщики будут работать под другой крышей на тех же местах?? думаю ничего.. при смене слогаемых результат тот же.. тут прямое отмывание бабла.. начальником участка будет тот же что и в ЖЕКе ..
RaID
4 Сергей (RaID)   • 11:33:28, 15.07.2012 [Материал]

Возможно им будут выделять деньги на инструменты для работы?
Іскандер
5 Іскандер (Іскандер)   • 11:58:23, 15.07.2012 [Материал]

А що заважає зараз виділяти кошти?;)
KARSTEN
6 Karsten (KARSTEN)   • 12:16:40, 15.07.2012 [Материал]

Інший директор - інші вимоги до роботи.
Я думаю ви розумієте різницю між якістю державної роботи та приватного сектору.
Іскандер
7 Іскандер (Іскандер)   • 12:24:49, 15.07.2012 [Материал]

Хотів би зауважити, що, у разі укладання договору субпідряду між ЖЕК №8 та фірмою "Чистота +", відповідати юридично за умовами договору по наданню послуг з прибирання сходинкових клітин (якістю, своєчасністю, періодичністю) буде все-рівно ЖЕК №8. Тому і претензії з приводу можливих неякісних послуг споживачам (мешканцям будинків) все-рівно необхідно буде пред'являти обслуговуючому їх підприємству (ЖЕКу №8).
telefon
19 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:09:13, 16.07.2012 [Материал]

И недоплаченные жильцами деньги Чистоте будет ЖЭК доплачивать.
Какие у нас добрые к частникам чиновники пошли!!!!!
Бескорыстные пивоваровы, жертвуя своим рабочим временем, прилетают в ЖЭК уговаривать несговорчивых жильцов и уборщиц получить сплошное благо ...

Пэ.Эс. Я раз несколько, при ЧП, опробовав все средства давления на мелких чиновников города, пытался дозвониться Пивоваровой, однако получал решительный отлуп секретарши - время чиновника дорого, оно принадлежит громаде, а не Вам!!! А тут, бросив все дела громады, приехать на помощь какой-то мелкой иногородней фирмочке...
Почему?
А потом лично поехать проверять, как убирают подъезды работники КВЖРЭП!
И это делает человек, который поставлен блюсти интересы ГРОМАДЫ, а не левых частных иногородних фирм!
Tolikts1
9 Толик (Tolikts1)   • 14:59:56, 15.07.2012 [Материал]

вы сами в то верите что написали?да хоть будет фирма"рога и копыта", да хоть управление менеджарими уборочными устройств, пока не поменяешь персонал, ничего не измениться. еще раз повторю, надо отмыть бабло, возможно на выборчую кампанию..
telefon
18 джавахарлал нюру (telefon)   • 19:57:03, 16.07.2012 [Материал]

На 1 Карстену:
Нет никаких гарантий на то, что улучшится качество уборки (Нынешнее нас вполне устраивает).
Нет никаких гарантий на то, что вскоре фирмой не будет поднят В РАЗЫ тариф.
Нет никаких гарантий, что ЖЭК вскоре не обанкротят, передав ВСЁ обслуживание левым фирмам пивоваровых и боровцов, которые тоже поднимут тарифы в разы.

И ещё раз! ЖИЛЬЦОВ НАШЕГО ДОМА УСТРАИВАЕТ КАЧЕСТВО УБОРКИ ПОДЪЕЗДОВ ЖЭКом !!!!!!!
Лучшее - враг хорошего!

Ещё один, ГЛАВНЫЙ, довод:
Где в Украине Вы видели чиновника в ранге Пивоваровой или Боровца, который без СВОЕЙ ПРЯМОЙ ВЫГОДЫ будет ГОЛОВОЙ, СОБСТВЕННЫМ ТЕМЕЧКОМ пробивать вопрос к пользе пересичного украинца, ломая этих пересичных украинцев через колено?!!!!!

Наивный Вы человек, Карстен...
KARSTEN
24 Karsten (KARSTEN)   • 23:08:56, 16.07.2012 [Материал]

Нет ни каких гарантий, что завтра наступит новый День! и т.д. и т.п.

Так, дійсно, це явний прояв просування свого інтересу в бізнесі та винищення ЖЕКів як інституту господарювання. Але хто винен мешканцям, що вони не хочуть об"єднуватись в ОСББ? Не схотіли піти на вибори - отримали Дебоя. Не схотіли обрати голову будинку - отримали лівакового управдома. Все по заслугам.

P.S. Знаєте, жоден вінничанин не скаржиться на свого мера, що той будує ЯКІСНІ дороги в місті через свій асфальтний завод. Це всім відомо, але ніхто непроти.
telefon
25 джавахарлал нюру (telefon)   • 15:31:20, 17.07.2012 [Материал]

Наш дом всегда находит общий язык с ЖЭКом. И нам НЕ НУЖНЫ перемены - ОСЫБЫБЫ всякие.
Нас ЖЭК УСТРАИВАЕТ!
Іскандер
26 Іскандер (Іскандер)   • 15:43:16, 17.07.2012 [Материал]

А коли прийде час і доведеться робити капремонт будинку, а ЖЕК пошле вас подалі, Ви також будете говорити "Нас ЖЭК УСТРАИВАЕТ!()нам НЕ НУЖНЫ перемены - ОСЫБЫБЫ всякие"???
Erik
3 Костянтин (Erik)   • 10:20:20, 15.07.2012 [Материал]

Нажаль це не єдиний мертвий ЖЕК...
telefon
20 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:11:30, 16.07.2012 [Материал]

Вот и занялась бы Пивоварова его возрождением, а не окончательным утоплением!
volia
8 влад (volia)   • 13:24:48, 15.07.2012 [Материал]

А интересно было-бы узнать отзывы о работе этой компании в самом Коростене. А сайт по адресу http://info.webika.com.ua/info.phtml?id=176372&l=ru
Пакистанец
10 Виктор (Пакистанец)   • 16:57:09, 15.07.2012 [Материал]

А вы, господин Величко, обижались, когда я вас называл Дон Кихотом. Наивно полагаете, что Дебой не в теме? Прислушивайтесь к советам, если хотите исправить ситуацию и действительно помочь людям. А то возникает впечатление, что вы занимаетесь дешёвым популизмом, пиаря себя на этой теме.
ВиК
11 Viktor (ВиК)   • 18:15:02, 15.07.2012 [Материал]

Пивоварова лично приезжала уговаривать дворников? Значит ее интерес в цене заложен...
telefon
21 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:15:01, 16.07.2012 [Материал]

((((((((((((((
Іскандер
15 Іскандер (Іскандер)   • 00:21:12, 16.07.2012 [Материал]

Якщо Дебой "в теме", то його реакції після цього листа не буде. Тоді це вже буде співучасть.
Cobalt
12 Cobalt (Cobalt)   • 22:20:02, 15.07.2012 [Материал]

У пивоНАВАРовой везде в городе "интерес"!
MAS-ter
16 Mast (MAS-ter)   • 08:28:37, 16.07.2012 [Материал]

если в слове "пиво" сделать четыре ошибки, то получится "хлеб"

по аналогии: правильней всего писать ОТКАТОНАВАРОВА
Cobalt
13 Cobalt (Cobalt)   • 22:54:58, 15.07.2012 [Материал]

А раньше к ушлёпку чего не обращался? Чернил в авторучке не было?
HumanZT
14 HumanZT (HumanZT)   • 23:52:16, 15.07.2012 [Материал]

Публикуйте и пиартесь, когда результат будет, а не то, что вы письмо отписали мэру о проблеме... смешно...
kolvich
17 Nikolay (kolvich)   • 08:58:15, 16.07.2012 [Материал]

http://zhzh.info/news/2012-06-21-13111
разница между аккордеоном и баяном?
telefon
22 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:18:41, 16.07.2012 [Материал]

Человек постоянно помогает своим избирателям.
И этим вопросом он занялся по нашей просьбе.
Почему Вы к нему относитесь как к тем депутатам, которые своё депутатство используют только в корыстных целях?!
telefon
23 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:31:02, 16.07.2012 [Материал]

Вон, внизу, там, где комментарии из "ВКонтакте", прочтите мнение старшей по дому об этой афере и о методах её продавливания.

Вообще, я бы и не против посмотреть на результаты эксперимента, если его год-другой будут ставить на домах, где жильцы согласны.

Ещё раз хотелось бы напомнить, что на выполнение работ КОНКУРСА НЕ БЫЛО, а значит, фирма "левая".
Хочу напомнить и то, что договор составлен явно в пользу этой фирмы и во вред муниципальному предприятию, что тоже говорит в пользу "интереса" чиновников.
Іскандер
27 Іскандер (Іскандер)   • 16:03:00, 17.07.2012 [Материал]

До речі, 18 липня 2012 року о 10.00 год. відбудеться засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на порядок денний якого винесено всього 13 питань, яких 8-м питанням є "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по КВЖРЕП №8"...
Оголошення на ЖЖ інфо: