Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2014 » Август » 14 » 11:31:14

Как в Житомирской области будут праздновать 23-ю годовщину независимости Украины

14.08.2014, 11:31:14 3880 2
Как в Житомирской области будут праздновать 23-ю годовщину независимости Украины

Губернатор Житомирской области Сергей Машковский 12 августа подписал распоряжение «О праздновании в области 23-й годовщины независимости Украины».

Согласно документу празднованиям в области быть - планируют даже салют (несмотря на запрет в Житомире).

В распоряжении отмечается, что «рекомендовать председателям райгосадминистраций и тд. разработать и утвердить соответствующие планы мероприятий, предусмотрев в них проведение в районных центрах, городах, поселках, селах церемонии торжественного поднятия Государственного Флага Украины, мероприятий, направленных на популяризацию государственных символов Украины, проведения других торжеств, в частности возложение цветов к памятникам и памятным знакам выдающимся деятелям украинского государства, борцам за независимость Украины, мест захоронения граждан, погибших, в борьбе за демократический выбор и отстаивание конституционных принципов демократии, права и свободы человека во время Революции достоинства (ноябрь 2013 года - февраль 2014), защищая независимость, суверенитет и территориальную целостность Украины, культурные, спортивные и другие массовые мероприятия.» 

ОТГРК «Житомир» и департаменту информдеятельности ОГА поручено обеспечить широкое информирование населения о празднике.

Документ предусматривает создание организационного комитета и определенный план мероприятий:


ПЛАН ЗАХОДІВ
з підготовки та відзначення в області
23-ї річниці незалежності України


1. Провести в районних центрах, містах, селищах, інших населених пунктах, у трудових колективах відповідні урочистості (зібрання, віче тощо) за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських і релігійних організацій, політичних партій, колективів художньої самодіяльності, діячів культури і мистецтва.
2. Організувати та провести в районних центрах, містах, селищах, у трудових колективах:
- інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені висвітленню подій, пов’язаних з історією українського державотворення, боротьбою Українського народу за незалежність та територіальну цілісність своєї держави, демократичний вибір України, а також заходів з виховання у громадян патріотизму, поваги до державних символів України;
 - тематичні конференції, засідання за круглим столом, документальні та фотовиставки;
 - заходи патріотичного змісту, у тому числі культурно-мистецькі акції;
 - показ документальних і художніх фільмів, трансляцію тематичних радіо- і телепрограм, присвячених історії українського державотворення та подіям в Україні під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), за участю очевидців та учасників цих подій;
  - заходи щодо гідного вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та осіб, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, передбачивши встановлення їм пам’ятних знаків, меморіальних дошок, присвоєння їх імен юридичним особам та об’єктам права власності тощо;
 - покладання квітів до пам’ятників видатним політичним, державним діячам та діячам культури, захисникам і визволителям нашої держави;
 - виступи майстрів мистецтв і колективів художньої самодіяльності, святкові ярмарки, виставки, спортивні змагання;
2 заходи щодо благоустрою населених пунктів, упорядкування пам’яток історії та культури.
3. Ужити додаткових заходів щодо надання державної підтримки сім’ям громадян, які загинули, втратили здоров’я, виборюючи демократичний вибір та відстоюючи конституційні засади демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
4. Провести у м. Житомирі урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку за участю керівництва органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, військовослужбовців, представників політичних партій, громадських, молодіжних та релігійних організацій, учнівської і студентської молоді, громадськості. 
 5. Провести покладання квітів до меморіального знака українським героям-повстанцям, які загинули у селищі Базар Народицького району Житомирської області у листопаді 1921 року під час Другого Зимового походу.
 6. Обладнати в бібліотеках, вищих, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладах області, інших установах тематичні виставки-експозиції, присвячені Дню незалежності України. Провести читацькі конференції, засідання за круглим столом за участю лідерів молодіжних організацій. 
7. Здійснити комплекс заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. У закладах культури та навчальних закладах області поновити куточки державної символіки.
8. Підготувати звернення до релігійних організацій області з рекомендацією провести 23-24 серпня 2014 року молебні за Україну та український народ. 
9. Організувати в обласному центрі, містах і районах, таборах літнього оздоровлення дітей виставки дитячих та юнацьких творчих робіт, конкурси малюнків, присвячені Дню Державного Прапора України та Дню незалежності України.
10. Організувати в державному архіві Житомирської області, бібліотеках, закладах культури та навчальних закладах області книжкові виставки, виставки фото- та архівних документів, правової літератури, тематичні культурно-мистецькі вечори з нагоди 23-ї річниці незалежності України.
11. Підготувати вітання жителям області з нагоди 23-ї річниці незалежності України від голови облдержадміністрації для оприлюднення у засобах масової інформації.
12. Забезпечити охорону громадського порядку в місцях проведення масових заходів з нагоди 23-ї річниці незалежності України.
13. Здійснити додаткові заходи щодо благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників та місць поховання осіб, що загинули у боротьбі за свободу і незалежність України.
14. Організувати у святкові дні торгівлю промисловою та сільськогосподарською продукцією, виставки-продажу товарів народних промислів.
15. Забезпечити проведення у День незалежності в м. Житомирі святкового феєрверку. 
16. Забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації області урочистих заходів, організувати проведення тематичних радіо- і телепередач, показ документальних та художніх фільмів вітчизняного кінематографа. 

О концертном мероприятии в театре им. Кочерги в документе не говорится. Бюджеты мероприятий также не раскрываются, указано лишь что "Департаменту финансов облгосадминистрации (Анна Емченко) необходимо обеспечить финансирование мероприятий областного значения в пределах общего объема расходов, предусмотренных на 2014 год главным распорядителям средств областного бюджета".

Напомним, в Житомире решением исполкома наложен запрет на развлекательные мероприятия и использование пиротехники на территории областного центра.


Тэги: украина, День независимости, Житомирская область, программа празднования

Схожі новини:


Комментариев: 2
1 fb Єва Лиса   • 14:47:44, 14.08.2014 [Материал]

Ніякого салюту та концертів, потрібно обмежитися офіційними заходами та , можливо, невеликим концертом художньої самодіяльності.
401
2 рум (401)   • 00:41:19, 18.08.2014 [Материал]

если так,то лучше уже без любого концерта
Оголошення на ЖЖ інфо: