Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Июль » 12 » 07:00:28

«Громадянська позиція» информирует житомирян о способах управления многоэтажками

12.07.2015, 23:29:06 5949 9
«Громадянська позиція» информирует житомирян о способах управления многоэтажками

С 1 июля 2015 года вступил в силу Закон Украины «Об особенностях осуществления права собственности в многоквартирном доме».

Закон четко предусматривает, что совладельцами общего имущества в доме есть владельцы приватизированных квартир и нежилых помещений.


Закон фактически предоставляет три формы управления многоквартирным домом:
  1. Через создание объединений совладельцев многоквартирных домов,
  2. Через собрание совладельцев,
  3.  Через управляющего дома.

В течение нескольких дней члены команды Величко Александра и городской организации партии «Громадянська позиція» информируют житомирян о способах управления своим многоэтажным домом.

«Уже традиционно большинство проблем, с которыми приходят житомиряне ко мне на прием, - это низкое качество услуг КВЖРЕПов города, - напоминает депутат Величко. - Понятно, что сегодня любые акции воспринимаются через призму выборов. Но мы постоянно информируем людей о том, как не платить за некачественные услуги или их отсутствие».

«Мы предостерегали в свое время об опасности появления в Житомире таких поставщиков услуг, как «Чистота плюс» (к слову, ее руководитель по решению суда привлечена к уголовной ответственности). Отмечали бесперспективности трансформации ЖЭКа №8 в частную структуру. И сегодня, имея новый Закон, хотим донести до жителей многоэтажек, какие у них есть варианты по выбору обслуживающей организации, и указать на опасности, которые возникают», - говорит депутат городского совета Величко Александр.

Его коллега по «Громадянській позиції» Василий Шевченко, курирующий вопросы ЖКХ, отмечает:

«Мы не ставим за цель дать исчерпывающий ответ и показать все плюсы и минусы нового Закона каждому, кто подойдет к нашей информационной палатке. Мы лишь информируем и приглашаем на серьезную консультацию с юристами и специалистами в общественную приемную депутата горсовета Величко на Хлебной, 25».
Фотографії:
«Громадянська позиція» информирует житомирян о способах управления многоэтажками

Схожі новини:


Комментариев: 9
Султан
1 Сулейман (Султан)   • 08:10:20, 12.07.2015 [Материал]

Звичайний PR. Величко спить і бачить себе мером, Шевченко такий фахівець в галузі ЖКХ як я (або він) космонавт. Дуже він хоче через активну політичну діяльність досягти чого-небудь в житті (зайняти при меру Величку відповідальну посаду). Але являючись членом правління ОСББ "Агат-Житомир" не зробив особисто ще нічого. Хоч би звернув увагу на лінолеум в ліфтах або на постійно забиту каналізацію, чи на дірявий дах, чи не працюючі ліфти. А то кажучи російською "в чужом глазу соринку видим а в собственном бревна не замечаем". Такі справи. Нічого в цій краіні не змінюється, з покоління в покоління передається демагогія і спрага до влади та грошей.
VasylShevchenko
3 Шевченко Василь (VasylShevchenko)   • 16:54:00, 12.07.2015 [Материал]

Читаючи Ваш коментар, роблю висновок, що Ви володієте певною інформацією, проте не володієте фактажем. У зв’язку з цим, прийняв рішення проінформувати Вас і всю громадськість про свою діяльність. Так, дійсно, я вхожу в управління ОСББ «Агат - Житомир». В нашому ОСББ весь перелік робіт, пов’язаних з поточним або капітальним ремонтом, а також роботи по обслуговуванню ОСББ затверджуються на загальних зборах, які збираються в середньому 1-2 рази на рік. На цих зборах також проводиться інформування мешканців про виконані роботи і звітування перед членами ОСББ щодо витрат коштів протягом звітного періоду. Оперативне і поточне управління в ОСББ здійснюється керівником об’єднання, який і організовує порядок проведення робіт і контролює їх якість. Члени правління у нас, в основному, відіграють функцію дорадчого голосу (керівник з ними радиться при прийнятті певних рішень), а також здійснюють контроль за оперативною діяльністю. І на мій погляд, весь склад правління ОСББ зі своїми функціональними обов’язками справляється вдало. Як результат – у нас заплановано і поступово, згідно плану, впроваджується ремонт усієї покрівлі на даху будинку, проводиться систематичний плановий ремонт сходових клітин, завжди чиста і охайна прибудинкова територія, ведеться систематичне прибирання приміщень будинку, встановленні камера спостереження в дворі і під’їздах будинку. Стосовно ліфтів – так, дійсно, у нас, як і всюди, вони час від часу ламаються, проте завдяки керівництву ОСББ досить оперативно лагодяться і продовжують функціонувати. Зокрема, цього року, нами було заплановано і планово замінено трос в одному з ліфтів, у якого закінчився ресурс експлуатації; також заплановано провести ремонт чергової частини даху будинку.
Стосовно своєї громадської роботи - я провожу її з позиції небайдужого житомирянина, намагаючись допомагати людям у вирішенні питань, в яких вважаю себе компетентним.
P.S. Всю критику на свою адресу сприймаю виключно як щиру пораду до вдосконалення. А тому завжди відкритий до спілкування і дискусій. Якщо Ви не просто «баба яга, яка завжди проти» і всіх критикує, а людина, яка щиро хоче допомогти вирішити проблеми житомирян, запрошую Вас до нас на вул. Хлібну 25 і обіцяю Вам багато роботи на благо міста Житомира і його мешканців.
Султан
5 Сулейман (Султан)   • 17:33:49, 12.07.2015 [Материал]

Ви назвали дві добрі справи, які були зроблені-почався ремонт даху і замінили трос в ліфті. Обидві без Вашоі участі. Одна- це ремонт даху, за кошти міськоі Ради, а друга-за кошти мешканців. Що особисто зробили Ви? Я точно знаю, що у Вашому будинку ніхто і ніколи не бачив ні Вас ні інших членів правління з віником, граблями, лопатою чи косою. А не завадило б хоча би для того, щоб показати приклад на весь Житомир. Отоді б Ви мали реальну повагу і від мешканців і від майбутніх виборців. А так Ви член команди ледарів і демагогів. Крім того у члена правління не дорадчий голос - він приймає рішення, навіть може звільнити голову ОСББ (читайте статут). У Вас шановний просто дуже багато амбіцій а користі суспільству від Вас не так багато. Я думаю, що Ви зовсім не альтруіст.
garold
2 Кonstantin (garold)   • 14:47:06, 12.07.2015 [Материал]

Сколько ЖЭКов вы заставили работать?
VasylShevchenko
4 Шевченко Василь (VasylShevchenko)   • 17:22:09, 12.07.2015 [Материал]

На жаль, ні Величко, ні Шевченко не приймають законів, а лише намагаються допомогти житомирянам у вирішені їх проблем. Згідно з законом, зазначеним у статті, впродовж року на нас чекає трансформація стосунків з організаціями, які будуть обслуговувати наші будинки. Тому варто вже зараз подумати над тим, яким чином нам, мешканцям багатоповерхівок Житомира, захистити себе і не дати владі в черговий раз себе ошукати. Як на мене, серед усього переліку варіантів обслуговування будинків, ОСББ у цьому випадку, є тим дієвим механізмом, що допоможе мешканцям покращити якість надання послуг і зробить з них справжніх господарів своїх помешкань.
Султан
6 Сулейман (Султан)   • 17:39:40, 12.07.2015 [Материал]

Пан Величко особисто був проти ОСББ ( можливо останнім часом змінив думку ). До деякоі міри він прав. Бувають такі голови, як Ваш голова, який хоче велику зарплату але відпрацювати іі він не дуже бажає. А в ОСББ потрібен ентузіаст, який йде туди, щоби людям допомагати а не гроші гребти ( це ж не бізнес )...
либерти
7 либерти (либерти)   • 11:46:55, 13.07.2015 [Материал]

Шановні фахівці ГП. Щира порада: перш ніж пропагувати щось нове, вивчіть матчасть цього нового. І перш за все аксіому:Управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками. Крапка. Приберіть 3 абзац. А ще краще, давайте якось скоординуємо та визначимо єдину інформацію для народу щодо цього Закону, тим більш що стосується ОСББ безпосередньо... На жаль, після суботньої вашої зустрічі з людьми, і того, що вони тепер говорять, я змушений констатувати або про некомпетентність або свідоме введення в оману. п.с. Зайшов у офіс сьогодні до вас, але там закрито... :)
Житомирянин
8 Житомирянин (Житомирянин)   • 12:35:49, 13.07.2015 [Материал]

Кто больше всех гадит и обливает грязью, тот меньше всех делает или вообще ничего полезного в жизни не сделал.
Arina1985
9 Арина (Arina1985)   • 15:46:29, 13.07.2015 [Материал]

Все "правильно". Сперва убили состояние домов по самое немогу, а теперь вдруг про ОСББ вспомнили? Чтобы переложить все расходы на плечи самих жителей? В наших домах ни разу практически капитальный ремонт не делался, крыши и подвалы текут, стекла в некоторых домах выбиты, стены пошарпаны, вентили не работают, трубы гнилые и т.д. А Величко и команда согласна сперва капитальный ремонт домов провести прежде, чем из дома сделать ОСББ?
Еще такой вопрос. Сейчас при оплате комунуслуг для некоторых категорий есть льготы (чернобильцы, ликвидаторы, ветераны и т.д.). Будут ли они учитываться при начислении квартплаты в ОСББ?
Оголошення на ЖЖ інфо: