Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Март » 30 » 08:46:29

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма зустрівся з Послом Латвії в Україні

30.03.2017, 08:46:29 2341 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма зустрівся з Послом Латвії в Україні

Голова обласної ради Володимир Ширма разом з головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем провели офіційну зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

Під час зустрічі керівники області обговорили з Послом найбільш актуальні на сьогодні для нашої області питання розширення напрямів інвестиційної діяльності, залучення нових інвесторів та налагодження співпраці між районами та містами. Про це "Журнал Житомира" інформує прес-служба Житомирської обласної ради.

Пан Юріс Пойканс зазначив, що у Латвії зацікавлені у налагодженні більш тісної співпраці з нашим регіоном.

«Наразі ми не маємо жодних географічних чи будь-яких інших перепон для співпраці з Житомирською областю. Враховуючи реформу децентралізації в Україні, однією з форм співробітництва може бути співпраця між містами-побратимами. Представники об’єднаних територіальних громад області зможуть відвідати Латвію та перейняти латвійський досвід впровадження реформи», - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол.

Голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що Житомирщина завжди відкрита для співпраці.

«У нас вже є досвід співпраці з містами-побратими Литовської Республіки. Два райони Житомирщини уклали угоди з литовськими районами і наразі тісно співпрацюють. Для нас  теж цікава така форма співробітництва і тому готові й відкриті для більш активної співпраці. Ми будемо шукати кандидата на посаду почесного консула, який буде проводити роботу, спрямовану на зміцнення та поглиблення відносин між нашими регіонами», - зазначив очільник обласної ради.

Довідково. За 2016 рік товарооборот Житомирської області з Латвією склав 1,5 млн. дол. США, що становить менше 1% від загального обсягу товарообороту області з країнами Європейського Союзу. Обсяг експортних операцій здійснено на суму 504,5 тис. дол. США, що на 54,3% менше попереднього показника. Обсяг імпортних операцій становив 955,5 тис. дол. США, що на 11% менше ніж у 2015 році.

У товарній структурі експорту переважали вироби з каменю, гіпсу, цементу, деревина і вироби з деревини, сіль; сірка; землі та каміння, вироби з чорних металів,котли та машини. У структурі імпорту вагому частку займали продукти з м’яса, риби, риба і ракоподібні, недорогоцінні метали та чорні метали.

За участі латвійських інвесторів на території області утворено 4 підприємства: ТОВ «СДВ Україна» (м. Новоград-Волинський) - оптова торгівля відходами та брухтом;  ТОВ «Новогородецький кар'єр» (Коростишівський р-н) - добування піску, гравію, глин і каоліну; ПП «Біолаб» (Романівський р-н) - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна; ТОВ «Торговий дім «НВК» (Новоград-Волинський р-н) - добування торфу.


Тэги: сотрудничество, посол, Латвия, ширма

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: