Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Апрель » 4 » 05:10:37

«Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді засуджує встановлення газової абонплати

04.04.2017, 11:59:37 3048 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді засуджує встановлення газової абонплати

Фракція “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді подала проект рішення звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної  Ради України, НКРЕКП  щодо скасування абонплати за підключення до системи газопостачання. Депутати від “Об’єднання “Самопоміч” закликають інших депутатів підтримати це звернення на сесії 6 квітня 2017 року, адже нововведення є антинародним. 

“Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг  (НКРЄКП)  28 березня затвердила розмір абонплати за підключення до системи газопостачання, яку потрібно платити щомісячно залежно від пропускної потужності лічильника та незалежно  від фактичного об’єму споживання.  Вважаємо неприпустимим у цей нелегкий для населення час введення абонплати за підключення до системи газопостачання”, - йдеться у проекті рішення. 

За останні два роки тарифи на послуги ЖКГ зросли втричі. Влада держави до цього часу не може адекватно пояснити простим людям, чому вони мають оплачувати такі платіжки, які  душать українців, а в той же час олігархи лише багатіють. На превеликий жаль, уряд вирішує економічні проблеми не за гроші багатіїв, а за гроші пересічних українців, ціною зубожіння народу, кожного разу ганебно влазячи до кишень українців. 

У той час, коли прості хлопці та дівчата ціною життя захищають державу від ворога, купка клептократів через НКРЄКП черговий раз грабує сім’ї героїв.

Сьогодні своїми діями Уряд та НКРЕКП змушує людей платити за право бути споживачем. Якщо це допустити, завтра будемо платити обов’язкову абонплату за електроенергію, воду, а й, можливо, за користування громадським транспортом, магазинами”
, - йдеться у тексті звернення.

Також на думку “Об’єднання “Самопоміч”, обурення викликає той факт, що в більшості домоволодінь, побудованих у незалежній Україні, люди за власний кошт будували газові мережі, які згодом були взяті на баланс облгазів і приватизовані.

Рішення НКРЕКП про абонплату для споживачів газу ніщо інше, як чергова спроба ошукати людей.
Ми, депутати обласної ради, вимагаємо негайно відмінити рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання.  Звільнення діючих членів  НКРЕКП та обрання нових за новими, прозорими правилами”
, - пишуть депутати.

Прес-служба фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді 
 

Тэги: Самопоміч, газ, Абонплата, коммунальные платежи

Схожі новини:


Комментариев: 8
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 15:15:40, 03.04.2017 [Материал]

Але об'єднання Самопоміч проштовхує введення штрафів за невчасну сплату комунальних платежів!!!! Законопроект їхній 1581-д, який лобіювала депутат Самопомочі, і він вже пройшов перше читання, але поки його не вносять на друге і він поки не прийнятий

"Стаття 26. Відповідальність за неналежне виконання договору
1. У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.
Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного терміну внесення плати за житлово-комунальні послуги."
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 15:43:37, 03.04.2017 [Материал]

Закликаю Самопоміч зняти злодійку з голови обласної організації та примусити скласти мандат, инакше всі ваші заяви сприймаються як голослівний популізм.
RaID
3 Сергій (RaID)   • 15:44:46, 03.04.2017 [Материал]

Сезон заробляння політичних дівідендів огошено відкритим :) Де вони всі раніше були? Чому всі прем'єри, партії і інші очухуються не до, а після події? Бо не буде дивідендів?
Іван
4 Саюк (Іван)   • 16:16:03, 03.04.2017 [Материал]

Чудова ініціатива, яка заслуговувала б на увагу лише після того, як самопоміч засудила б чиж за крадіжку дверей, а так - черговий популізм.
Юрко
5 Градовський (Юрко)   • 17:06:46, 03.04.2017 [Материал]

І не лише дверів
Sunrise
6 Алекс (Sunrise)   • 20:07:31, 03.04.2017 [Материал]

Если бы еще это имело смысл, а так просто пустые слова.
lg2013
7 lg (lg2013)   • 20:30:57, 03.04.2017 [Материал]

А чому тільки Самопоміч? А інші підтримують черговий грабунок людей? Тим більше, що "...люди за власний кошт будували газові мережі, які згодом були взяті на баланс облгазів і приватизовані."
ip1982
8 Igor (ip1982)   • 22:39:01, 03.04.2017 [Материал]

Складається враження, що цю абонплату "хотіли" ввести тільки щоб політики різного маштабу на ній попіарились, а потім з помпою її відмінити - при цьому рейтинги політиків виростуть, народ радий, а головне, тиждень було про що писати в новинах та знімати сюжети - одні плюси...
Оголошення на ЖЖ інфо: