Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2018 » Март » 30 » 10:32:43

«Житомиргаз» нагадує про віддалений облік споживання газу

30.03.2018, 10:32:43 3111 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Житомиргаз» нагадує про віддалений облік споживання газу

Близько 5 тис. підприємств Житомирщини мають забезпечити дистанційну передачу даних на власних лічильниках до кінця травня поточного року.

«Кодекс газорозподільних систем»* передбачає впровадження дистанційного обліку споживання газу юридичними особами. Документ визначив строки оснащення лічильників підприємств відповідними приладами в залежності від обсягів споживання.

Спочатку дистанційне зчитування показників лічильників запроваджувалось на найбільших підприємствах. Але в травні поточного року вже всі підприємства мають встановити прилади для дистанційного обліку.

На сьогодні на Житомирщині нараховується близько 5 тисяч підприємств, які мають виконати вимоги Кодексу газорозподільних мереж до 27 травня поточного року. Це 165 промислових підприємств та 4,8 об’єктів комунально-побутової сфери.

З технічними вимогами до засобів дистанційної передачі даних клієнти можуть ознайомитися на офіційній сторінці ПАТ «Житомиргаз» у розділі «Вимоги до дистанційної передачі даних». У цьому ж розділі є можливість завантажити необхідну документацію та технічні завдання для вузлів на базі побутового та промислових лічильників газу.

Нагадуємо, що всі питання щодо облаштування лічильників газу організацій та підприємств Ви можете у Центрах обслуговування клієнтів у Житомирі, Новограді-Волинському та Коростені або звернувшись до контакт-центру за номерами телефонів: (0412) 55 80 04, (067) 33 38 104.

Впровадження системи дистанційної передачі даних відповідає вимогам  Закону України "Про ринок природного газу" та здійснюється у порядку, визначеному п. 3, 4 глави 3 розділу Х «Кодексу газорозподільних систем». Сама процедура передбачає собою дистанційне зчитування показників лічильників. Така практика — сучасний європейський досвід, який діє у багатьох країнах Європейського Союзу, в тому числі у Великій Британії, Франції та Італії.

*Що таке «Кодекс газорозподільних систем»?  - це документ, що регулює взаємовідносини оператора газорозподільних систем (ГРС) із суб’єктами ринку природного газу. Він виник внаслідок енергетичних домовленостей між Європейським Союзом та президентом Петром Порошенко та був затверджений постановою № 2493  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 30 вересня 2014 року.

Прес-служба ПАТ «Житомиргаз»


Тэги: показатели, учет газа, Житомиргаз, счетчик газа

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: